Dla zachety wrzucilam filmi obrazujacy jak wyglada lot na spadochronie za motorowka - polecam goraco :-)
http://www.wrzuta.pl/film/pbtGtSzBlI/atrakcje_w_biogradzie
biuro OIS
Strona: « < ... 57 58 59 60 61 62 63 64 65 ... > »
Autor | Treść |
---|---|
#1501 17:02, 30.07.2008
|
|
Użytkownik
|
IP: 193.84.71.226
|
gosc
|
#1502 17:25, 30.07.2008
|
Gość |
ponawiam pytanie moze dzis ktos sie znajdzie
IP: 80.48.251.36
|
freeze
|
#1503 17:35, 30.07.2008
|
Gość |
Zasypywany reklamami sponsorowanymi na poczte w O2.pl postanowilem sprawdzic co to ten OIS. No strona nawet kuszaca, ale opinie potwierdzily moje przypuszczenia. Zauwazylem tez, ze osoby chwalace OIS (wiekszosc) oprocz jednego IP wypowiada sie w tym samym stylu. Ciekawe tez, ze IP jest to same co Marcina. Wypowiedzi zas Marcina sa faktycznie wymijajace i nijak sie maja do prawa i przypominaja teksty zakopianskiego busiarza. Takze z uslug OIS skorzystac juz nie planuje Dziekuje za opinie IP: 83.9.166.105
|
Wailando
|
#1504 18:12, 30.07.2008
|
Gość |
Witam wszystkich, proszę o numer tel lub e-mail osób które przebywały w willi Bralic chciałbym dowiedzieć się czy warto rezerwować tą willę,czy jest tam dostępny grill i takie tam. Pozdrawiam. IP: 213.134.149.171
|
o autokarach
|
#1505 18:53, 30.07.2008
|
Gość |
Teraz dzięń powrotu , wyjazd wcale nie o 18 jak jest napisane na stronie ois, lecz ( w moim przypadku o 1.00 w nocy) ale na szczęście powiadomiono nas o tym wcześniej i kazano czekać od 20.00 na autokar (z mojej willi osoby miały czekać przy stacji paliw , hehe gdybym nie poszedł do innej willi pod wiatę to bym stał jak flet przy trasie 5 godzin, bo do ostatniej chwili nie wiadomo kiedy będzie autokar ponieważ jeden się gdzieś w Austrii zepsuł, drugi złapał kapcia i takie tam). Jeden zepsuł się w Austrii. I tyle. Nie było innych przypadków z kapciem i ukrytych pod wyrażeniem takie tam. Koleżanka jak się zapytała pracownika kiedy będzie autokar to zaczął na nią japę wydzierać i powiedział, że jak tak dalej będzie mu utrudniać prace to jej do autokaru nie wpuści (trzeba mieć silne nerwy ,żeby nie zrobić głupstwa na tym wyjeździe). Ok. wreszcie przyjechał autokar, na pierwszy rzut oka nawet fajny, ale jakoś niski ma tył, no trudno … wsiadamy bo wszyscy wymęczeni. Oczywiście zmieszane składy wszystkich autokarów, okazuje się ,że nie ma miejsc dla paru osób, nasz autobus był ostatni( wszystkie inne odjechały) dwie osoby nie mają miejsc. Były miejsca. Przez całą trasę były wolne miejsca. Duża biała Skania wyjechała z Biogradu jako przedostatnia. Chyba zaczęli zawracać inny autokar z trasy, ale nie wiem jak to się skończyło bo odjechaliśmy zostawiając te dwie dziewczyny z bagażami na krawężniku. Nie zawracano autobusu z trasy. Ten drugi autobus był austriacki, rozwoził turystów po willach w Biogradzie i zbierał tych kolejnych. Dziewczyny, które siedziały na krawężniku ustąpiły miejsca ludziom z Lublina. I nie siedzą na tym krawężniku do dziś, choć zapewne trzeba im było pomóc wsiąść. Wreszcie jedziemy, z tyłu trzęsie , na większych dołkach bagaże wypadają z pawlaczy, a pasażerowie na ostatnim rzędzie prawie nosem w sufit walą, ale nie długo – granica chorwacko – słoweńska zgrzyt i autokar zawiesił się na małym progu. Niesprawne zawieszenie, chyba poduszek powietrznych nie było, tył wlókł się nad ziemią z 10 cm, brak amortyzacji. Autokar zablokował całe przejście, zrobiły się korki ,że ho ho. Po godzinie dwóm narodom udało się zepchnąć naszego szrota i pojechał. Jeszcze w między czasie kibel się przepełnił, autobus ogarnął dotkliwy smród z tego powodu ale na szczęcie bystry kierowca po 3 godzinach wlał jakiś szuwaks do kibla , zamknął na klucz i problem rozwiązał. Autokar był sprawdzany przez policję zaraz po przyjeździe do Warszawy. Kontrolujący uznali,że z autokarem jest wszystko w porządku, nie znaleźli żadnych uchybień. Również kierowcy zostali sprawdzeni i wszystkie papiery mieli zgodne z prawem. Nikt nie został wtedy ukarany mandatem lub choćby upomnieniem. IP: 83.29.142.140
|
niezadowalony 2
|
#1506 19:47, 30.07.2008
|
Gość |
Jakoś mi się w to wierzyć nie chcę: 1. Autokar z popsutym tylnik zawieszeniem, brak jakielkolwiek amortyzacji na tylnych kołach, stając/jadąc tarł chlapaczami o asfalt. 2. Autokar zawisł na progu na granicy słoweńsko-chorwackiej w miejscu przez które przejeżdżają setki innych samochodów/tirów/autokarów. 3. Dlaczego na 22-godzinną trasę było tylko dwóch kierowców, nowy wsiadł dopiero w Krakowie. 4. Dlaczego kierowaca tankując autokar na stacji palił w tym czasie papierosa. 5. Dlaczego w Austrii staliśmy 45min bo zatrzymała nas policja, a kierowcy otrzymali plik formularzy/kartek/mandatów, to chyba nie była pisenma pochwała za prowadzenie tego zrzęcha. Jeśli uwarzasz że to norma i wrzystko jest OK to tylko pogratulować. IP: 195.205.221.230
|
koco
|
#1507 20:04, 30.07.2008
|
Gość |
UWAGA!!! kaucji nie oddają, lepiej jej wcale nie dawać!!! IP: 83.31.40.217
|
#1508 20:28, 30.07.2008
|
|
Użytkownik
|
Z ta kaucja to bylo dokladnie jakoby tak: - niejaki Bartek choc nie byl pilotem zebral w naszym autokarze kaucje-odznaczal sobie to na liscie, - przy wykwaterowaniu nie bylo obecnego rezydenta ani pilota wiec nie bylo kogo zapytac, - w autokarze pilotka, wspomniana juz Maria powiedziala, ze dowie sie o kaucje u jednego z wlascicieli ois, - co jakis czas sie dopytywalam i dostalismy info ze ludzie z radomia i krakowa dostana e-mail na ktory maja przeslac swoje nr konta a ludzie z wawy spotkaja sie na miejscu z wlascicielem, ktory byc moze bedzie mial ze soba kase (wysiadla o 1 w nocy, stos walizek wiec miloby bylo miec znow swoje pieniadze aby oplacic taxi prawda?), - ok. 23 okazalo sie, ze kontakt z wlascicielem (pilotka podawala imie Marcin) juz sie urwal i ze na pewno nie przyjedzie pod pkin, natomiast mozemy dzwonic sobie do biura w sprawie kasy, - poprosilam dosyc stanowczo pilotke aby ponownie probowala dodzwonic sie do tego pana - nie udalo jej sie jakoby ale jak ja przejalam jej telefon i zadzwonilam to odebral, - wyluszczylam temat i uslyszalam cos w tym stylu "nie wiem kto zebral kaucje", "jak ludzie z ois wroca do polski to sie zorientuje", "mam to gdzies, to, ze nie macie za co wrocic do domu" , "ja tych pieniedzy nie bralem wiec na pewno ich wam nie oddam", "policja? prosze bardzo, mam to gdzies", "moje zwiazki z biurem? to nie pani sprawa i nie powinno to pani wogole obchodzic". - wezwalismy policje pod pkin i zdalismy relacje, - wczoraj bylam w biurze gdzie zazadalam zwrotu kasy (choc i tak zloze reklamacje i stosowne uwagi do uokik) - mam wyslac emailem swoje dane i nr konta...zobaczymy
|
bart
|
#1509 21:16, 30.07.2008
|
Gość |
W BRALICU grilla oczywiście brak ( przy śmietniku stoi w prawdze cos co go przypomina ale nie radzę) Sama willa jest ok. W miare blisko do plaży i do centrum. 100m od willi jest maly "market". Czajników elektrycznych w obu kuchniach brak ( caly wyjazd wodę gotowaliśmy w garze) Sąsiedzi wyrozumiali. Dzielnie znosili nasze imprezy. Raz nastraszyli nas tylko policją, ale naszczęście nie przyjechala. pozdrawiammm /B/ IP: 212.160.70.133
|
beta
|
#1510 22:03, 30.07.2008
|
Gość |
Dowiedziałam się, że w kwestii kontroli autokaru najlepiej zadzwonić w dzień wyjazdu na policję, ponieważ wtedy jest to traktowane jak zgłoszenie i nie ma opcji, żeby nie przyjechali. A nie sądzę, żeby OIS sam z własnej nieprzymuszonej woli poddał autokar inspekcji, tym bardziej, że trzeba jechać gdzieś na Torwar. OK, biorę na siebie wykonanie telefonu na policję w dniu wyjazdu. I mam jeszcze pytanie natury lingwistycznej Czy z Chorwatami można dogadać się po polsku? Chodzi mi głównie o właścicieli willi, sklepikarzy, sprzedawców na targu, itp I w ogóle w jakim języku najłatwiej się tam dogadać? Pozdrawiam beta IP: 89.77.215.61
|
#1511 22:07, 30.07.2008
|
|
Użytkownik
|
W malych sklepikach spozywczych po prostu bierzesz towar z polki, niesiesz do kasy i pani podaje kwote po chorwacku ale liczebniki sa b. zblizone do rosyjnych wiec spoko zrozumiesz (poza tym suma wyswietla sie na kasie). W kantorze, w sklepach z pamiatkami, w knajpie spokojnie dogadasz sie po angielsku czy niemiecku ale takze mozesz probowac po polsku. Nie reaguja na slowo "bill" natomiast znakomicie rozumieja "poprosze rachunek". I mam jeszcze pytanie natury lingwistycznej Czy z Chorwatami można dogadać się po polsku? Chodzi mi głównie o właścicieli willi, sklepikarzy, sprzedawców na targu, itp I w ogóle w jakim języku najłatwiej się tam dogadać? Pozdrawiam beta IP: 193.84.71.226
|
#1512 22:15, 30.07.2008
|
|
Użytkownik
|
Beta - dla Ciebie podstawowe slowka! Dziękuję: hvala Tak: da Nie: ne Prosto: pravo Lewo: lijevo Prawo: desno Bank: banka Apteka: ljekarna Kantor: mjenjačnica Szpital: bolnica Poczta: pošta Ulica: ulica Droga: cesta Otwarte: otvoreno Zamknięte: zatvoreno Adriatyk: Jadran Gdzie mogę kupić: gdje mogu kupiti Ile to kosztuje ?: koliko to košta ? Chleb: kruh Herbata: čaj Kawa: kava Piwo: pivo Ciasto: kolač Ser: sir Lody: sladoled Ryba: riba Mięso: meso Wino: vino białe: bijelo czerwone: crno I mam jeszcze pytanie natury lingwistycznej Czy z Chorwatami można dogadać się po polsku? Chodzi mi głównie o właścicieli willi, sklepikarzy, sprzedawców na targu, itp I w ogóle w jakim języku najłatwiej się tam dogadać? Pozdrawiam beta IP: 193.84.71.226
|
ona
|
#1513 22:22, 30.07.2008
|
Gość |
jaki czas wcześniej być pod autokarem przed odjazdem?Odjazd jest o 8.30 IP: 212.76.46.161
|
Wailando
|
#1514 22:26, 30.07.2008
|
Gość |
Dzięki Bart za odpowiedz na moje pytania dotyczące willi Bralic mam jednak jeszcze kilka pytań podaję swój nr tel 608 669 463 jesli możesz puść mi sygnał to zadzwonie. IP: 213.134.149.171
|
beta
|
#1515 22:31, 30.07.2008
|
Gość |
Z Warszawy wyjadą 2 autokary i mają być podstawione o 6.30 Wilczyca, dzięki za te wszystkie informacje. Jesteś po prostu NIEOCENIONA. Wszystkie kolejne turnusy powinny Ci przywieźć z Chorwacji po butelce winka albo co tam chcesz Może napiszesz jakiś przewodnik o Biogradzie i za odpowiednią sumę podpiszesz jakiś kontrakt z OIS-em na jego dystrybucję? IP: 89.77.215.61
|
ona
|
#1516 22:38, 30.07.2008
|
Gość |
Czy turnus który wyjeżdża 2 sierpnia ma już mieć autokary sprawne z innego biura przewozowego? Bardzo proszę o informację. Wilczyca dziękuję bardzo za wszystkie info IP: 212.76.46.161
|
#1517 22:47, 30.07.2008
|
|
Użytkownik
|
A wiesz to jest super pomysl! Z tym przewodnikiem! Moze nawet awansuje na rezydentke w Biogradzie...w ramach biura ois...o kurcze, ta wizja przeraza mnie bardziej niz ponowna podroz auto-klekotem na chorwacje :-)) Jesli chodzi o winko to w mojej lodowce lezakuje jeszcze maly zapas dowieziony przez przyjaciol z Kambera - tak nam zasmakowaly krajowe dawno nie pite trunki na imprezie, ktora odbyla sie u mnie po powrocie, ze ocalala buteleczka z chorwackim winkiem. Dzis jej nie podaruje :-))) Zycze wszystkim bardzo udanego wyjazdu, bezpiecznej podrozy, wspanialej pogody, mase pozytywnych wrazen i po prostu super relaksu i zabawy. ps. w razie pytan jutro moge cosik jeszcze napisac z praktycznych spraw Wilczyca, dzięki za te wszystkie informacje. Jesteś po prostu NIEOCENIONA. Wszystkie kolejne turnusy powinny Ci przywieźć z Chorwacji po butelce winka albo co tam chcesz Może napiszesz jakiś przewodnik o Biogradzie i za odpowiednią sumę podpiszesz jakiś kontrakt z OIS-em na jego dystrybucję? IP: 193.84.71.226
|
beta
|
#1518 22:49, 30.07.2008
|
Gość |
Biuro twierdzi, że od naszego turnusu będzie już nowy przewoźnik. Dla mnie w sumie nieważne czy nowy czy stary oby miał sprawny środek transportu i bezpiecznie nas dowiózł i przywiózł z wyczekiwanych wakacji!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Z tego, co się zorientowałam ze studiowania forum w willi Camber będzie mieszkać Doda i Qbik. Ile znajomych z Wami jedzie? Bo ze mną jeszcze 4 osoby. Mamy zakwaterowanie w 2 pokojach, jeden dwu-, a drugi trzyosobowy, więc zgodnie z opisem wilczycy (ponownie chylę czoła koleżance) albo I albo II pietro. A Wy? IP: 89.77.215.61
|
#1519 22:57, 30.07.2008
|
|
Użytkownik
|
SUPER WAM SIE TRAFILO! Bedziecie albo na parterze czyli pokoj na prawo 2-osobowy z malzenskim lozem a w drugim pokoju po lewej stronie 3 tapczany albo na pietrze gdzie na prawo podwojne lozko i tapczan a na lewo typowa malzenska sypialnia ;-) Mam prosbe: pozdrowcie serdecznie gospodarza Franka od Ani (blondi) i Marii (oczytanej, jesli wiecie o co chodzi ;-) - bedzie wiedzial o kogo chodzi :-) Mamy zakwaterowanie w 2 pokojach, jeden dwu-, a drugi trzyosobowy, więc zgodnie z opisem wilczycy (ponownie chylę czoła koleżance) albo I albo II pietro. A Wy? IP: 193.84.71.226
|
beta
|
#1520 23:04, 30.07.2008
|
Gość |
Wilczyca, pozdrowię Franka na bank!!! ;-))) IP: 89.77.215.61
|
#1521 23:12, 30.07.2008
|
|
Użytkownik
|
Dziekuje!
|
Biuro OIS
|
#1522 00:38, 31.07.2008
|
Gość |
Witam Dla wszystkich uczestników wyjeżdżających do Chorwacji - Biogradu 02.08.2008 odjazd z pod E.Plater o godz.8:30 autokar będzie podstawiony ok godz.8 Pozdrawiam Serdecznie IP: 62.233.203.150
|
ewka
|
#1523 00:54, 31.07.2008
|
Gość |
Czy oznacza to, że wyjeżdżając z Łodzi mamy liczyć się z opóźnieniem? Pozdrawiam IP: 195.74.50.1
|
emilia
|
#1524 03:01, 31.07.2008
|
Gość |
A z Poznania juz nam przesunieto godzine odjazdu z 8.45 na 12.30, tylko zapomniałam sie zapytac dlaczego az o tyle g odzin ? Moze ktos mi odpowie prosze IP: 85.221.185.78
|
ona
|
#1525 03:02, 31.07.2008
|
Gość |
dlatego,żebyś po dojeźdxie na miejsce nie czekałą5 godzin na zakwaterowanie jak poprzednie turnusy IP: 212.76.46.161
|
Strona: « < ... 57 58 59 60 61 62 63 64 65 ... > »
Na skróty: Bułgaria, Chorwacja, Egipt, Grecja, Hiszpania, Maroko, Polska, Tunezja, Turcja, Włochy, W. Kanaryjskie