» Szukaj na forum » Rejestruj » Zaloguj

Forum turystyczne » AQUAMARIS

AQUAMARIS

Strona: « < ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... > »

Autor Treść
Xarika
Gość
lubinianka napisał
do Xarika......................
ja dle dzieci obowiązkowo biorę smecte lub lacidofil , paracetamol w syropie(w grecji nazywa się DEPON) naprawde warto miec bo jak niedaj boze dzieci za bardzo się spieka to tylko on pomaga :) oraz sudocren zawsze niezawodny na jakies probne odpazenia itp. i oczywiście filt 50( ja kupuje Vichy)sprawdzony no i w polsce połowe tańszy niz tam , bo w tamtym roku zabraklo mi i załamka jak w aptece trzeba bylo wydac 30euro :)
życzę udanego urlopu :) :)

Dokładnie mam spisany ten zestaw leków :lol: Ja mam akurat krem do opalania z Ziaji, też faktor 50. Pozostaje teraz odliczac dni do wylotu, oby tylko Grecy nie strajkowali dalej :?
IP: 87.99.103.223
ankada
Gość
Xarika napisał
ankada
40 euro to jest opłata transfer-lotnisko-hotel w dwie strony i dzieci do 2 lat nie płacą, taką informację uzyskaliśmy z biura Aquamaris cyt. "Dzieci mogą podróżować na dowodach osobistych, opłata promowo-transportowa to opłata za przejazd lotnisko-hotel-lotnisko (autokar + prom), 40 Euro to opłata w 2 strony i nie dotyczy dzieci do 2 lat. Prom pływa na trasie Keramoti – Limenas."
Dla mnie wszystko oczywiste ;)
A o tym międzylądowaniu na Corfu w drodze powrotnej to doczytaliśmy się wczoraj ze strony lotniska w Salonikach. Fakt lot będzie trochę dłuższy no ale co zrobić.

Jeśli takiej informacji udzieliło Aguamaris to ściema bo to jest w cenie. Nie wiem jak Ty ale ja na umowie udziału mam tylko napisane: Opłata promowa 40E osoba
Jeśli dla Ciebie wszystko jasne to Cię zrobili w balona i tak robią większość turystów.
Równie dobrze mogli ci powiedzieć że płacisz za przygotowanie posiłków.
IP: 87.99.96.161
Klejac
Gość
Ja też mam tak w umowie, ale czy można w jakiś sposób to wyegzekwować? Mnie też poinformowano że jest to łączny transfer z lotniska do hotelu i z powrotem.
IP: 87.206.228.78
ankada
Gość
myślę że można a w zasadzie jestem pewien wystarczy jednomyślna grupa,A to jest opłata za prom a nie transfer jest opłata lotniskowa.promowa ale autokarową wymyślił aqamaris.Dla mnie to złodziejstwo a sam hotel z tego co piszą tam obecni to porażka
Xarika
Gość
Pytaliśmy się w biurze czy opłata 40 euro dotyczy również dojazdu autokarem, bo o tym w umowie nie ma ani słowa. Jest tylko: Cena obejmuje - samolot: Katowice-Saloniki i z powrotem, hotel, opłata lotniskowa. Dalej: opłata promowa 40 euro płatna na miejscu. Ani słowa o autokarze, więc nam mogą powiedzieć: do Keramoti dojazd we własnym zakresie i możecie ich pocałować ;)

Opłata promowa dla autobusów wynosi 20 euro od osoby (taki cennik jest na stronie - vehicle >4,25) i nikt nie bierze dla siebie grosza dodatkowego (za wyjątkiem sprytnego "przewoźnika morskiego"). Wynika z tego, że autobus jest za free.

My przed wyborem miejsca podróży wszystko sprawdzaliśmy, więc nic nas nie zaskoczyło.

PS. Jedziecie na urlop, po co się tak napinacie? ;)
jula
Gość
a czy dla dzieci do dwóch lat dostawiono w jakimś hotelu łóżeczko?
IP: 83.7.229.183
ankada
Gość
Napinasz się to Ty wielki mi problem leki i olejki do opalania:-))(tez mi problemy i powód do podniety) jak wszystko tak sprawdziłaś to miłego.Zdjęcia w ofercie są z hotelu obok a nie z aleolis więc kupiłaś kota w worku? Oczywiście dobrze sprawdziłaś,
Widać że lecisz chyba pierwszy raz (wnioskuje po olejkach) nie rozumiesz umowy i słowa transfer, opłaciłaś wycieczkę do hotelu aleolis a nie do keramoti a jeśli sądzisz że cokolwiek masz za FREE to świadczy tylko Wybacz o twojej naiwności
andrzej
Gość
ja wylatuje do colindia mare 20.07. czy ktoś dysponuje zdjęciami i może mi napisać jak tam naprawde jest to proszę przeslać na andrzej.m2@vp.pl
IP: 91.123.176.135
Maciek
Gość
Jakoś jeszcze nie słyszałem że hotel to porażka ??? " ankada" po czym to wnioskujesz ? po tym że ktoś je więcej mięsa? - może ktoś napisze faktycznie jak jest? Chyba że piszą osoby które są wiecznie nie zadowolone? Czekam z utęsknieniem na więcej info - ale konkretów , np. ktoś kto wrócił pisze że długo jechał i że musił sam nosić walizki ( może myślał ze będzie miał boya hotelowego ) o hotelu nie napisał nic? Czyli co było super? Jak na początku łykałem wszystko co było napisane to teraz zaczynam mieć wątpliwości........
IP: 89.77.56.91
Maciek
Gość
Libinianka .................... masz jakieś wiadomości od kaki - bo chyba ona jest w stanie napisać prawdę :)
ankada
Gość
iwwa napisał
witam wszystkim użtkowników tego forum jestem obecnie z rodziną na wczasach w hotelu Aeolis na wyspie Thassos i przyjechaliśmy tu wczoraj miałam zarezerwowany pokój 2+2 a dostaliśmy dwójkę z dostawkami bo brakło pokoi rodzinnych > jak twierdzi właściciel , który jestciągle na miejscu że to wina biura bo sprzedał za duzo. Mięso na obiad wydziela kucharz po jednym kawałku bo jak stwierdził za dużo jedzą a właściciel wziął kredyd na budowę hotelu i musi go spłacić.Jeszcze nie spotkałam czegoż takiego aby o tym mówić gościom. Poza tym nuda , baseny niby dwa jeden dla dzieci a drugi -jakby tak wszyscy chcieli wejść to stoją.

Maciek. Czytałeś to ?
Użytkownik
Maciek , narazie nic wiecej nie wiem , zaraz wyskrobię sms do kaka :)

ankada...... czemu tak innych krytykujesz? to że Xarika pyta o leki to sama mając dzieci i jak już leciałas było by miło jakbys podzieliła się z nami co jeszcze mozna zabrac aby nie przepłacac w greckiej aptece, taka moja sugestia -bez obrazy :) co do promu to wiem że jest taniej ale nie wiem na ile nam wszystkim udałoby sie załatwic to inaczej , wszak w umowie pisze ..." płatne w grecji i nie ma wyszcegulnione KOMU , więc rozumiem że jakby wszyscy się zgrali i jedna osoba zapłaciła za autobus+wszystkie osoby(również za pilotów) to na bank że po podziale przez ilośc wczasowiczów wyszło by znacznie taniej. ale jak to w praktyce bywa my mozemy głosno o tym pisac , czy mówic a czy inni wczasowicze z autokaru podzielą nasze zdanie czy będa cicho i zapłacą :( trzeba jasno powiedziec nie wiem , ja napewno będe żadac biletu na daną kwotę ,, bo jeśli ktos bierze pieniadze za prom to taki bilet powinien miec , i juz ktoś pisał wczesniej że ...bilety za transport promowy to proszę w polsce pytac. ." ja się nie dam nabrac i jak zaplacę a chyba bedzie trzeba to musimy żądac biletu ;) mam nadzieję że zgadzacie się ze mną. pozdrawiam nowych forumowiczów :)
IP: 89.74.97.131
mario
Gość
Maciek napisał
Jakoś jeszcze nie słyszałem że hotel to porażka ??? " ankada" po czym to wnioskujesz ? po tym że ktoś je więcej mięsa? - może ktoś napisze faktycznie jak jest? Chyba że piszą osoby które są wiecznie nie zadowolone? Czekam z utęsknieniem na więcej info - ale konkretów , np. ktoś kto wrócił pisze że długo jechał i że musił sam nosić walizki ( może myślał ze będzie miał boya hotelowego ) o hotelu nie napisał nic? Czyli co było super? Jak na początku łykałem wszystko co było napisane to teraz zaczynam mieć wątpliwości........

Maciek masz rację - czytając opinie nawet tych osób, które wróciły wyłania mi sie obraz Polaka-narzekacza!!! A było coś OK?
Pytanko do tych co wrócili - a jak plaże, sama wyspa, co polecacie do zwiedzania - a co do hotelu czy jest w nim czysto, jak obsługa, rezydent. Na wszytsko co było niezgodne z umowę można a nawet trzeba złożyć reklamację na piśmie.

My raczej czytamy fora ze wskazówkami co, jak i gdzie zobaczyć.
Znaleźlismy fajna stronkę www.podroze.kondi.pl no i grecką stronkę www.go-thassos.gr
Pozdrawiamy:-))
IP: 83.7.94.190
Xarika
Gość
ankada napisał
Napinasz się to Ty wielki mi problem leki i olejki do opalania:-))(tez mi problemy i powód do podniety) jak wszystko tak sprawdziłaś to miłego.Zdjęcia w ofercie są z hotelu obok a nie z aleolis więc kupiłaś kota w worku? Oczywiście dobrze sprawdziłaś,
Widać że lecisz chyba pierwszy raz (wnioskuje po olejkach) nie rozumiesz umowy i słowa transfer, opłaciłaś wycieczkę do hotelu aleolis a nie do keramoti a jeśli sądzisz że cokolwiek masz za FREE to świadczy tylko Wybacz o twojej naiwności

Zgadza się lecimy po raz pierwszy, ale trzeba umieć czytać, bo już zaznaczyłam to wcześniej w rozmowie z Lublinianką :)
Po drugie, nigdzie nie pisałam, że jadę do hotelu Aeolis i całe szczęście, bo nie będziemy musieli przebywać w towarzystwie wiecznie niezadowolonych i sfrustrowanych turystów.
A po trzecie jadę za tak śmiesznie niską cenę, że wystarczy nam tam na miejscu dach nad głową, bezpieczny przelot a o resztę potrafimy sobie sami zadbać, bo już nie raz przekonaliśmy się jak Grecy są miłym i gościnnym narodem i zamierzamy się cieszyć ich towarzystwem i pięknem Ellady a nie patrzeć na wiecznie niezadowolonych :lol:
Nie zamierzam sie tutaj przegadywać bo faktycznie jestem laikiem (nie naiwną) w kwestii transportu lotniczego ale wiem, że 40e to opłata promowo-transportowa i żadne inne dodatkowe opłaty nie wchodzą w grę ;)
Może najprościej będzie jak pogadamy po powrocie :mrgreen:
Życzę udanych wakacji :D
Xarika
Gość
lubinianka napisał
napewno będe żadac biletu na daną kwotę ,, bo jeśli ktos bierze pieniadze za prom to taki bilet powinien miec , i juz ktoś pisał wczesniej że ...bilety za transport promowy to proszę w polsce pytac. ." ja się nie dam nabrac i jak zaplacę a chyba bedzie trzeba to musimy żądac biletu ;) mam nadzieję że zgadzacie się ze mną.

jestem jak najbardziej za :)
Maciek
Gość
ankada napisał
iwwa napisał
witam wszystkim użtkowników tego forum jestem obecnie z rodziną na wczasach w hotelu Aeolis na wyspie Thassos i przyjechaliśmy tu wczoraj miałam zarezerwowany pokój 2+2 a dostaliśmy dwójkę z dostawkami bo brakło pokoi rodzinnych > jak twierdzi właściciel , który jestciągle na miejscu że to wina biura bo sprzedał za duzo. Mięso na obiad wydziela kucharz po jednym kawałku bo jak stwierdził za dużo jedzą a właściciel wziął kredyd na budowę hotelu i musi go spłacić.Jeszcze nie spotkałam czegoż takiego aby o tym mówić gościom. Poza tym nuda , baseny niby dwa jeden dla dzieci a drugi -jakby tak wszyscy chcieli wejść to stoją.

Maciek. Czytałeś to ?

Czytałem i wynika z tego że ktoś lubi jeść dużo - nie napisał ze złe jedzenie , albo za mało tylko że jeden kawałek, a nudy? chyba wiedział ze to spokojna wyspa ? Ja jestem wesoły wię sobie poradzę - na razie nie widzę konkretów tylko biadolenie , ale bez wpisów ze źle????
ankada
Gość
Nie krytykuję ale jak ktoś pisze że wszystko sprawdził i jak biuro powie tak ma być to mnie aż podnosi.wszyscy którzy podróżują wiedzą jakie biura robią numery klientom,jak już się trafi na beznadziejny hotel albo taki który jest nie zgodny z opisem to nigdy nie ma tam innych narodowości jak Polacy ew Słowacy i "miejscowi "europejskie" cywilizowane biura nie pozwalają sobie na takie kpiny.Ja wolę wiedzieć na co się nastawić,bo już raz miałam wczasy porażkę,która skończyła się tyloma skargami turystów że wycofali po miesiącu ta ofertę ze sprzedaży było jakieś postępowanie w sądzie i zwrócili ludziom pieniądze ale wczasy i nerwy ?Co do promu w całej rozciągłości się zgadzam z lubinianką tez będę żądać biletu.
Jeśli chodzi o leki to myślę ze bez szaleństwa to unia najlepiej zaopatrzyć się w kartę ubezpieczenia europejskiego w NFZ
Co do leków nie będę nic doradzać, jestem zawodowo z medycyny więc farmaceutycznie pakuję się inaczej ale tez naprawdę bez szaleństw,większy problem z dostępem do fachowej medycyny jest w Egipcie.
Maciek
Gość
Czy Wy macie na umowie 40euro/osoba ?? ja sprawdzałem swoją i mam 40 euro - więc mógłbym walczyć że to od umowy? Wiadomo że jeśli stanie na ostrzu noża to i tak zapłacimy - bo dojechać trzeba , poczekam do powrotu - ale pomysł z biletem dobry , tylko kto nam go wypisze . Jutro będę dzwonił do Aquamaris po raz kolejny - jeśli nic nie wskóram to przynajmniej mi ulży .....:)
ankada
Gość
Maciek Nie o jedzenie mi chodzi lecz o pokój, miała zaplacone za Grand suite superior czyli dwa pokoje a dostala jeden i dostawki a to oszustwo
My tez jestesmy weseli i lubimy sie dobrze bawic ale nie lubimy byc oszykiwani bo jak placisz za usługe to chcesz ja dostac
ankada
Gość
Xarika napisał
ankada napisał

Zgadza się lecimy po raz pierwszy, ale trzeba umieć czytać, bo już zaznaczyłam to wcześniej w rozmowie z Lublinianką :)
Po drugie, nigdzie nie pisałam, że jadę do hotelu Aeolis i całe szczęście, bo nie będziemy musieli przebywać w towarzystwie wiecznie niezadowolonych i sfrustrowanych turystów.
A po trzecie jadę za tak śmiesznie niską cenę, że wystarczy nam tam na miejscu dach nad głową, bezpieczny przelot a o resztę potrafimy sobie sami zadbać, bo już nie raz przekonaliśmy się jak Grecy są miłym i gościnnym narodem i zamierzamy się cieszyć ich towarzystwem i pięknem Ellady a nie patrzeć na wiecznie niezadowolonych :lol:
Nie zamierzam sie tutaj przegadywać bo faktycznie jestem laikiem (nie naiwną) w kwestii transportu lotniczego ale wiem, że 40e to opłata promowo-transportowa i żadne inne dodatkowe opłaty nie wchodzą w grę ;)
Może najprościej będzie jak pogadamy po powrocie :mrgreen:
Życzę udanych wakacji :D

Ja w przeciwieństwie do Ciebie nie jadę z śmieszne pieniądze a przynajmniej tak nie uważam,jeśli chciałabym mieszkać w warunkach pola namiotowego zorganizowałabym inaczej wakacje.Nie żądam niczego ponad to co jest w ofercie.Liczę tylko na wywiązanie się biura z umowy.Chce mieć udane wakacje i nigdy nie czepiam się szczegółów kilka lat podróżuję i wież mi życzę Ci abyś nie dołączyła do grupy sfrustrowanych turystów jak Cię biuro zrobi na szaro zwłaszcza z małymi dziećmi.Gratuluje pewności siebie jadąc zwłaszcza pierwszy raz.Oczywiście że na wakacje należy być nastawionym pozytywnie,ale odrobinę ostrożności nie zaszkodzi.
ankada
Gość
Maciek napisał
Czy Wy macie na umowie 40euro/osoba ?? ja sprawdzałem swoją i mam 40 euro - więc mógłbym walczyć że to od umowy? Wiadomo że jeśli stanie na ostrzu noża to i tak zapłacimy - bo dojechać trzeba , poczekam do powrotu - ale pomysł z biletem dobry , tylko kto nam go wypisze . Jutro będę dzwo
nił do Aquamaris po raz kolejny - jeśli nic nie wskóram to przynajmniej mi ulży .....:)

Ja tez mam tylko 40E i nie pisze od osoby masz rację można próbować,jutro tez dzwonię do aqamaris
Ps Mam przeczucie że coś tam kombinują z tym promem na ofercie biura pisze że cena zawiera transfer do i z hotelu a na umowie że to opłata transferowo-promowa więc jak?
Xarika
Gość
ankada napisał
Gratuluje pewności siebie jadąc zwłaszcza pierwszy raz.Oczywiście że na wakacje należy być nastawionym pozytywnie,ale odrobinę ostrożności nie zaszkodzi.

Jeżeli Pan/i tak się już trzyma słów, to nie jadę pierwszy raz a lecę pierwszy raz czyli z biurem podróży miałam już doczynienia. Do Grecji jeździmy już od kilku lat i tak, oboje jesteśmy optymistami i nigdy nie zaprzątaliśmy sobie głowy takimi dylematami jak np. kto te nieszczęsne 40 euro dostanie...zapłaciłam, oni niech sobie robią z ta kasą co chcą a mnie niech dowiozą na miejsce i odwiozą z porotem do domu.
To jest moje zdanie, ale każdy ma święte prawo inaczej myśleć.
ankada
Gość
Xarika napisał
ankada napisał
Gratuluje pewności siebie jadąc zwłaszcza pierwszy raz.Oczywiście że na wakacje należy być nastawionym pozytywnie,ale odrobinę ostrożności nie zaszkodzi.

.
To jest moje zdanie, ale każdy ma święte prawo inaczej myśleć.

Właśnie trafnie ujęte myśleć
Troch dziwne wakacje za grosze, tylko dach nad głową,a 40E za osobę to pestka?
proszę czytać ze zrozumieniem nam nie chodzi o to komu a ile.
Każdy ma swoje priorytety i kółka zainteresowań ręce opadają jak się niektóre Pani wypowiedzi czyta.
Xarika
Gość
I tego się trzymajmy ;) Każdy żyje tak jak mu dobrze szanowna Pani lub Panie.
Użytkownik
maciek .... ja mam na umowie .." opłata promowo-transportowa 40E/osoba. jedynie mozemy pytac sie w aqua o zniżkę dla dzieci , jesli fakultatywne maja , wczasy tez mają zniżke , to ta opłata tez na dzieci powinna byc mniejsza, :) też zapytam jutro w aqua o to ,wiem tylko że dzieci-infant są napewno bez tej opłaty.
a tera do konkretów ............
rozmawiałam z kaka bo jak jej napisałam o czym tu na forum piszą o tym aeolis, to równiez się zdziwiła. :shock:
więc hotel jest bardzo ładny , moze tylko gdzieś z tyłu troche nie wykończony, pokoje czyste bardzo ładne z dużym balkonem, plaża z trochę stromym zejsciem ale ladna i czysta. JEDZENIe smaczne , śniadanie duży wybór wszystkiego i nik nikomu nie wydziela , odiad(2-3 rodzaje miesa, salatki,sosy różne dodatki , ciasta , owoce dużo arbuzów , lody dla dzieci i moze maluch brac ile chce . tylko napoje(drink) wczesniej kończą bo do ok.21 ;) kaka , sama powiedziala że jest bardzo zadowolona i ja jej wierzę!! :) owszem moze akurat zabrakło dużego pokoju dla iwwa , a o swoje trzeba dbac, kaka powiedziała że wstyd było słuchac niekturych już na zebraniu organizacyjnym bo do wszystkiego mieli pretensje, ale ten naród tak ma , i zawsze znajdą sie niezadowoleni , jednak to bzdura że ktoś wydziela posiłki,piszę co usłyszałam i wierzę kaka a nie to co pisze iwwa.
jeszcze slowo o tej opłacie , kaka powiedziała że juz na lotnisku trzeba było uiścic opłate przy odbiorze dokumentów, wiec jeśli ktoś jest tak jak ja przed wczasami to trzeba dzwonic do aqua i pytac chociaz o znizkę dla dzieci , moze się uda , bo na promie dzieci mają to dlaczego aqua nie.
ja jestem spokojna , też jade z dziecmi jak kaka i zalezy mi na wypoczynku i jesli ktos z pierwszej ręki mówi mi że wszystko jest ok to tak jest , :) . a jeśli ktos szuka dziury w calym to nawet hilton bedzie ja miał.
pozdrawiam wszystkich :)
IP: 89.74.97.131

Strona: « < ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... > »

Forum turystyczne » AQUAMARIS

Na skróty: Bułgaria, Chorwacja, Egipt, Grecja, Hiszpania, Maroko, Polska, Tunezja, Turcja, Włochy, W. Kanaryjskie

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. OK, zamknij