Autor |
Treść |
szelk@
|
|
Gość
|
ula napisał Byłam z tym biurem podróży W Tunezji w 3* SKANS Rivage. Hotel dobry obsługa też ,ogólnie byliśmy z mężem zadowoleni.
Myślę, że dlatego, że nie miałeś żadnych problemów. Zupełny brak pomocy ze strony rezydenra. Zepsuta klima w pokoju przez 6 dni!!!! pozdr. IP: 83.30.61.211
|
szelk@
|
|
Gość
|
Właśnie wróciłem z Tunezji ze skanes Rivage. Biuro okłamuje turystów. Zakwaterowanie w tym hotelu odbywa się w apartamentach oraz w bungalowach. W Polsce pracownicy biura twierdzą, że nie można zapewnić sobie apartamentu przed wyjazdem (pomimo, że bylismy 4 osobową rodziną). Takie rzeczy "załatwia" się na miejscu. Otrzymaliśmy apartament. Zepsuta klima - przez 6 dni!!! (17 miesięczny dzieciak miał dość). Zaproponowano nam przeniesienie do bungalowu. Nie zgodziłem się. Nie ma z kim rozmawiać. Rezydent obecny 3 dni w tygodniu po godzinie. szew rezydentów (arab) - brak jakiejkolwiek sensownej rozmowy. Zostaliśmy zupełnie sami. Bungalow, mimo tego co twierdzi biuro jest o znacznie niższym standardzie. Jeżeli ktoś jest zainteresowany to mam zdjęcia. IP: 83.30.61.211
|
|
|
Użytkownik
|
powinnismy sie zebrac i napisac jakies zbiorowe pismo moze do izby konsumenta bezkarnie robią nas jak chcą IP: 89.77.106.210
|
Asia
|
|
Gość
|
Razem z mężem byliśmy w zeszłym roku w podróży poślubnej z tego nieszczęsnego biura podróży w Egipcie w Hurgadzie, hotel Alibaba. Wylecieliśmy chyba z 8 godzinnym opóźnieniem, po czym na miejscu zostaliśmy zakwaterowani w pokoju dla służby... Było to w budynku przed recepcją i w nocy słyszeliśmy śpiewy i rozmowy tamtejszych pracowników gdyż potem poznaliśmy animatora z basenu. Tamci się dziwili co my wogóle tam robimy. W pokoju stęchlizna i ciemno. Mąż tylko wyszedł na balkon i zaraz wrócił gdyż przed jego oczami ukazała się droga dojazdowa do stołówki i jedno krzesło pokryte kurzem. poszliśmy się oczywiście kłócić no ale niestety noc musieliśmy spędzić w tym pokoju. Rezydentka powiedziała nam że pokój mamy taki sam jak pozostali goście i że nie możemy mieć innego bo jest tak dużo gości. A w czasie gdy byliśmy na basenie widzieliśmy ile ludzi jeszcze po nas jest zakwaterowanych do normalnych pokoi. Na to my ją postraszyliśmy sprawą sądową po powrocie i że już zrobiliśmy zdjęcia (oczywiście był też grzybek w łazience). Zaprosiłam panią do nas i pokazałam jej ten pokój. Po czym ona wybrała się do szefa hotelu i po naszej kłótni i stresie dostaliśmy w końcu pokój niby o tym samym standardzie a miał dywaniki, balkon z widokiem na baseny, kwiaty, firanki i klimę która po włączeniu nie dawała odgłosu startującego samolotu. Od tego momentu mieliśmy dopiero wakacje. Nie polecamy tego biura i napewno nie wyjedziemy z nim już ani razu - paranoja za 4000 za tydzień z rezerwacją pół roku wcześniej!!!! IP: 213.158.196.85
|
klient
|
|
Gość
|
moim zdaniem biuro sun fun to totalna porazka robia z ludzi idiotów zero organizacji ,sprzedaja cos czego w zeczywistosci niema . mam na myśli fakt - moia siostra pojechała na tak zwane wczasy z sun fun do tunezji i okazalo sie na miejscu zeniema dla niej miejsca i tak z trójka małych dzieci koczowała na holu bez jakich kolwiek świadczen typu jedzenia picia itp.po licznych telefonach do głównej siedziby firmy dowiedzielismy sie ze w tej firmie nikt nie zajmue sie takimi sprawami ,oni sa tylko od brania piniedzy od klientów. wszystkim panstwu planujacych wycieczke z ta firma odradzam . proponuje dolozyc pare groszy i wybrac sie do prawdziwego organizatora . IP: 83.4.116.147
|
|
|
Użytkownik
|
Do szelk@ ja niedlugo zrobie album ze swoimi zdjeciami w picassie moze bysmy sie zgadali i bysmy cos razem wykombinowali IP: 89.77.106.210
|
goska
|
|
Gość
|
wyjaz z ''orbisu niby super hotel ali baba w egipcie kicha OCENA 3 jak chcialas lezak trzeba bylo wstac o 6 rano jak wyjade to tylko z san-fun bylam na lykedzie majowym i bylo tak jak powinno byc MOJA OCENA ''ORBIS'' 3 SAN-FUN 5 I CENA ZA DWA TYGODNIE ORBIS 4000 OD OSOBY SAN FUN 2700 JES RUZNICA PRAWDA A JA ZLUDNIE MYSLALAM ZE JAK DROZEJ TO LEPIEJ IP: 83.10.205.39
|
|
|
Użytkownik
|
jezeli chodzi o lezaki to raczej nie jest to wina biura, chyba pierwszy raz za granica? IP: 89.77.106.210
|
aneta
|
|
Gość
|
czasami czytam wypowiedz i zastanawiam sie czego ludzie oczekuja nod hotelu za 1700 zl na all inclusive w sezonie ....zgroza !!! jak chcecie mnic lux to bierzcie 5* (i to nie ten najtanszy bo moze sie okazac ze nie spelnia oczekiwan).Chyba kazdy zdaje sobie sprawe ze hotele w egipcie czy turcji sa w zanizonym standardzie.Wymagacie luxusu to zaplaccie za niego. IP: 91.94.84.52
|
|
|
Użytkownik
|
ile? IP: 89.77.106.210
|
milena
|
|
Gość
|
witam! Czy wybiera sie ktos moze 29-go sierpnia do Egiptu - hurghada - hotel jasmine village z biurem podrozy sun&fun? albo chociaz do pobliskich hoteli alladin lub ali baba...??? Fajnie bylo by sie zgadac - my lecimy z Wrocławia. I czy ktos cos wie na temat tego biura w tym hotelu? Jakies swieze informacje... kontakt do mnie ir02@o2.plIP: 83.3.189.211
|
milena
|
|
Gość
|
i jeszcze raz ja - mam pytanie - czy kiedy jest sie tam na miejscu to czy mozna korzystac z wycieczek fakultatywnych z innych bior podrozy od innych rezydentow? I czy wtedy ceny sa wyzsze? Czy jest w ogole taka mozliwosc... Jak to wyglada? Pytam poniewaz pierwszy raz jade. IP: 83.3.189.211
|
Jola
|
|
Gość
|
Oczywiście,że możesz korzystać, ceny sa przynajmniej o 50% niższe. Nie wierz rezydentom że nie mas z ubezpieczenia jak pojedziessz z Biura. Ubezpieczenie obowiązuje przez cały czas pobytu, IP: 193.193.181.43
|
Jola
|
|
Gość
|
A ja wróciłam z Egiptu z Hotelu La Vita 5*i jestem bardzo zadowolona . Hotel i obsługa super.... Polecam Biuro i hotel, IP: 193.193.181.43
|
Jadzia
|
|
Gość
|
Witajcie. Byłam z biurem SUN&FUN w Egipcie w Hurgadzie w czerwcu, hotel Hor Palace, 3*. Obsługa super, jedzenie też, wszystko blisko (plaża, sklepy). Do centrum trzeba było jechać taksi. Co do rezydentów, to jak traficie na Natalię, to będziecie mieli super!! Dziewczyna konkretna, wszystko wyjaśnia, zero problemów po prostu jest PRZEFAJNA!!! Ania też jest ok, zawsze była dostępna pod telefonem! Natomiast mieliśmy pecha na samym pocżątku, tzn. w 1szym dniu, ponieważ Virginia zostawiła nas o 4 rano w recepcji i nic nam nie wytłumaczyła, zero informacji gdzie dzwonić, jaki jest plan dnia, itp. Na szczęście potem już nie mieliśmy problemów. Znajomi natomiast nie dostali gratisowej wycieczki, i tutaj minus dla biura w Polsce. Ale ogólnie jesteśmy bardzo zadowoleni )) Raz zepsuła nam się klimatyzacja, to szybko zmienili pokój. IP: 83.14.3.202
|
Jadzia
|
|
Gość
|
p.s. acha - wersja all inclusive, z wycieczkami pół na pół IP: 83.14.3.202
|
Jadzia
|
|
Gość
|
p.s.1 i zmienili nam dzień wylotu o jeden dzień. Dowiedzieliśmy się 2 tygodnie przed wylotem. To chyba tyle z istotnych spraw. Polecam biuro IP: 83.14.3.202
|
|
|
Użytkownik
|
kurcze Jadzia tez bylem w tym hotelu i wieszco ci powiem ze on ma dla wielu inna nazwe HORROR PALACE jakby ktos chcial to mam zdjecia, a pani Virgina to faktycznie chyba minela sie z powolaniem. odradzam wszystkim ten hotel miejscowi tak naprawde nie chcieli nam powiedziec ile on ma lat ale chyba ponad 20, plaza... z prawej jachty z lewej jachty a wiadomoze w egipcie niema przepisow dotyczacych zasmiecania wody, wieczorem mozna bylo zaobserwowac nieciekawy osad na powierzchni wody. jedyny plus tego hotelu to obsluga na stolowce, z takim profesjonalizmem i serdecznoscia nie spotkalem sie nawet w 5* hotelach. IP: 89.77.106.210
|
Agatka
|
|
Gość
|
Właśnie zebrałam się żeby napisać o swoich wrażeniach z pobytu w Egipcie.Byłam tam dwa tygodnie.Od 21.07-04.08.Pierwszy raz ten kraj i pierwszy raz z Sun and Fun.Zazwyczj korzystałam z biura podróży Itaka.Hotel Elaria Beach w Nuweiba.Lądowanie w Tabie.Chcę napisać wszystkim,że jestem bardzo zadowolona.Nie przytrafiło mi się nic złego i przykrego.Wiedziałam gdzie lecę,do jakiego hotelu,za ile i czego mogę się spodziewać.Przestrzegałam wszelkich zasad dotyczących Egiptu i chyba jako jedyna nie cierpiałam na bóle brzucha i nie miałam żadnych sensacji z żoładkie.Nie planowałam również wycieczek fakultatywnych,choć były w programie.Nastawiłam się na typowe lenistwo i nie robienie nic.Zwłaszcza,że w ciągu roku dość regularnie przemieszczam się po Europie.Taka praca.Dlatego miałam dość podróży,autokarów itp.Może miałam szczęście,że dobrze trafiłam i na bardzo udaną grupę na tym wyjezdzie.Nie słyszałam też żeby ktoś aż tak bardzo ubolewał nad pobytem i biurem z którego wyruszył.Zawsze ktoś taki się znajdzie,ale ja na to biorę poprawkę.Hotel oceniam pozytywnie.Pierwszej nocy moja klimatyzacja nie działała dobrze,ale już następną spędziłam w innym pokoju.Nie było z tym żadnego problemu.Wystarczy zgłosić swój problem.Rezydenta też mieliśmy dobrego.Świetny polski,komunikacja i dowcip,który mi odpowiadał.Belal/Billy,tak miał na imię,był do naszej dyspozycji.Często mu współczułam,kiedy wieczorem pojawiała się grupa osób z milionem pytań i problemów.Nawet jego kolacja była mało spokojna.Starał się.Czytałam wcześniej,że trzeba się do niego przyzwyczaić.Uważam,że trzeba go poznać i trochę nauczyć.To mądry i pewny siebie facet.Myślę,że dobrze pracuje.To trudne zadanie,zwłaszcza,że w grupie jets tyle różnych osób i oczekiwań.Nasza była super.Świetnie się ze sobą czuliśmy,wspólnie bawiliśmy i spędzaliśmy miło czas.Może w przyszłym roku pomyślimy o wspólnej Turcji??????Teraz patrzę na zdjęcia z wakacji i myślę sobie,że zostałabym tam trochę dłużej niż dwa tygodnie.Jak widać zdania na tym forum są bardzo różne i podzielone.Tak sobie myślę,że dużo zależy od szczęścia i od tego czego tak naprawdę oczekujemy od wakacyjnego wyjazdu.Polecam miejsce,hotel i biuro do którego nie mam żadnych zastrzeżeń.Pozdrawiam wszystkich z hotelowej obsługi,no i oczywiście rezydenta. IP: 89.78.115.213
|
gosia
|
|
Gość
|
Sun & fun .Naprawde nie polecam.Nie należe do osób wymagających , ale sun & fun stawia na zarobek a klienta ma gdzies jak już zapłaci za wycieczke.Po wylądowaniu w tunezji dla mnie,męża i 8 letniej córki nie było miejsca w autokarze.Rezydentka wsadziła nas do innego , który nie powinien jechać do naszego hotelu.Poprosiła kierowce aby nas łaskawie tam zawiózł.odwiozła wszystkich do hoteli a, że nasz hotel był daleko to zamówiła taksówke i powiedziała ,że sie spieszy niby na spotkanie o 6 rano.A kirowca jak zostaliśmy sami oznajmił 10 euro albo wysiadamy.Na szczęście nie daliśmy się naciągnąć i udawaliśmy ,żę nie rozumiemy o co mu chodzi.Jak nas cudem dowiózł do hotelu to okazało się , że sun&fun pokoju nam nie zarezerwowało.Więć nasza 3 i 6 innych polaków koczowaliśmy w holu i czekaliśmy aż sun & fun się zlitują.znalezli nam hotel po7 godz.na drugim końcu Tunezji.Najgorsze było brak zainteresowania z ich strony dopiero po awanturze przez telefon się ruszyli,ale pani oznajmila,żeby mój mąż sie nie unosił bo nic nam nie załatwi.W rezultacie dostałiśmy inny hotel ,bez zjeżdżalni dla których wybraliśmy sovive,i rejs statkie w ramach przeprosin ,o który sami poprosiliśmy.Dobrze , że Tunezja jest piękna bo tak to by były najgorsze wakacje w moim życiu przez sun & fun IP: 213.158.196.81
|
jarek
|
|
Gość
|
Wróciłem dopiero z wycieczki 2 tygodniowej z Hurgady(REJS PO NILU) z biurem SUN&FUN.Chciałbym wszystkim polecić to biuro!!!!!.Organizacja super!Rezydentka na rejsie wspaniała!Duża wiedza pani NATALI zrobiła na mnie duże wrażenie.Hotel 3 gwiazdkowy spokojnie nam wystarczył(czysto i schludnie ,blisko plazy).Polecam wszystkim Egipt z biurem SUN&FUN. IP: 83.6.145.22
|
Agatka
|
|
Gość
|
No widzicie!!!!To biuro nie jest takie okrutne.Coraz lepsze wpisy i miła rekomendacja.Bardzo mnie to cieszy,bo wspomnienia mam super. IP: 89.78.115.213
|
Ola
|
|
Gość
|
Też byłam z SUn&Fun na Rejsie po Nilu!! Było bosko!! Gorąco polecam biuro i Rejs. Jeśli ktoś chce poznać jakieś szczegóły to piszcie : gg3972923 IP: 83.3.217.58
|
|
|
Użytkownik
|
Ja juz nie bede sie powtazal ale moj rejs po Nilu to porażka IP: 89.77.106.210
|
Igor
|
|
Gość
|
Witam! 01.09 Wybieramy się z żoną do Taby, Wylot z Warszawy. Może ktoś był i napisze coś więcej. Może ktoś jeszcze się wybiera? Poproszę o kontakt na priv. IP: 78.8.15.181
|