biuro podróży SUN & FUN
Strona: « < ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... > »
Autor | Treść |
---|---|
Agatka
|
#326 00:27, 16.09.2008
|
Gość |
Czytam i czytam.Często wchodzę na to forum.To wszystko są subiektywne opinie na temat biura.Pieniaczy nie brakuje.Zawsze opieram się na własnych obserwacjach.Nie czytałam tych straszaków przed własnym wyjazdem i świetnie na tym wyszłam.Nie warto aż tak bardzo brać wszystkiego dosłownie i do serca.Kiedy czyta się opinie na forach innych biur podróży,klimat jest identyczny.Ogólnie na BE!!!!!!! IP: 89.78.115.213
|
sonia
|
#327 17:11, 17.09.2008
|
Gość |
Witam 24.09 lecę z S&F do Egiptu a dokładnie Szarm el-Szejk. Czy ktoś może w tym czasie też tam się udaje? Piszcie IP: 93.157.73.194
|
zadowolona
|
#328 01:21, 21.09.2008
|
Gość |
Dziwią mnie tak negatywne opinie na temat tego biura. Właśnie wróciłam z Egiptu z Domina Makadi Bay. Spędziłam tam dwa tygodnie i muszę przyznać, że biuro wywiązało się z obietnic. Jedyne niezadowolenie spowodowane zostało faktem, iż ostatniego dnia przez ponad 12h zmuszona byłam koczować poza pokojem co wiązało się z końcem doby hotelowej i oczekiwaniem na samolot powrotny. Biuro poinformowało o tym uczciwie wcześniej, ale niestety niby miał być jakiś pokój dla takich turystów jak ja a pokoju nie było. Ogólnie wszystko w porządku- rezydent bardzo miły (Kuba ), wycieczki do Luksoru i Kairu nieco zbyt nastawione na handel i sprzedaż a za mało na zwiedzanie, ale w granicach rozsądku i przede wszystkim opieka przewodnika- Egipcjanina mówiącego po polsku i przybliżającego turystom kulturę arabską. Bardzo zadowolona, polecam to biuro- ja z chęcią wybiorę się z nim ponownie. IP: 84.10.205.160
|
wakacje w SHARM EL SHEIKH
|
#329 06:58, 23.09.2008
|
Gość |
SUN & FUN - PRZEżYLIśMY PSYCHICZNą MASAKRę!!!! Wylot z Polski nastąpił w dniu 3.09.2008r. , nie zaś w dniu 2.09.2008r. -jak wynikało z zawartej umowy. Oznaczało to skrócenie czasu imprezy. Ponadto do godz.14,00 koczowaliśmy w recepcji Hotelu „DOMINO”.potem nas przezucili. (A mielismy wykupone wakacje w "SAVITA") Po przyjeździe do następnego Hotelu tj .Milenium i zameldowaniu się okazało się ,że nie mamy już obiadu bo obiad wydawany jest od 13.00 do 15.00. Pierwszy posiłek otrzymaliśmy dopiero o 19.00(kolacja), więc bez posiłków byliśmy ponad 13 godz, STANDARD hoteli tak sie róznił że szok, niby wszystko ***** ale uwieżcie róznice ogromne. ...az nie chce sie wierzyc w jaki kocioł sie wpakowalismy ! UWAZAJCIE NA SUN&FUN!!!!!! MIAłY BYć WAKACJE żYCIA ----> A był stres... i nigdy wiecej tego biura IP: 83.23.155.144
|
ania wrocław
|
#330 18:54, 23.09.2008
|
Gość |
Kurcze, własnie dziś decydujemy się na wykupienie wycieczki z f&s do Tunezji (hotel royal beach - sousse) i po tych wszytskich wpisach mamy watpliwości, czy aby na pewno... Szkoda,że przy autorach wpisów nie ma numerów IP - łatwo było by zweryfikować które komentarze są fabrykowane przez konkurencje i ile w tym wszystkim prawdy IP: 90.156.77.200
|
Zadowolona
|
#331 03:19, 26.09.2008
|
Gość |
Ja byłam w tym roku z tym biurem w Tunezji w El Hanna Beach... Początkowo byłam trochę przerażona bo czytałam wiele złych opinii o tym hotelu i o tym biurze, ale rozczarowałam się bardzo pozytywnie!! Co prawda lot samolotem był opóźniony ale to już przecież nie wina sun&fun.. Poza tym nawet w najlepszym biurze zdarzają się drobne wpadki, a niektórzy ludzie potrafią się do wszystkiego doczepić!! ja polecam to biuro i bez żadnych obaw jeszcze raz zdecydowałabym się na wczasy z nimi IP: 81.219.144.210
|
pol
|
#332 14:38, 26.09.2008
|
Gość |
Od 09.09.2008 byłem z tym biurem w w SHARM EL SHEIKH. Jeśli chodzi o przelot hotel itd. Było doskonale i nie mam na co narzekać. Natomiast totalną porażką były wycieczki sprzedawana na miejscu przez to biuro. Petra ujdzie w tłumie. Kamil się starał coś sensownego powiedzieć. Tego co nie powiedział można było usłyszeć po angielsku. Góra Mojżesza to tragedia. Wyścig na górę. Potem kolejka na szczyt jak do kasy w supermarkecie. Po powrocie na dół godzina szukania przewodnika. W końcu się znalazł. Ale chyba nie każdy miał tyle zaparcia żeby na niego czekać bo wyglądało na to że nie wszyscy z grupy byli. Ale to już nikogo nie interesowało. Zgubiłeś się to Twoja strata. Zwiedzanie klasztoru Katarzyny nawet zwiedzaniem nazwać nie można. Wycieczka do Jerozolimy to już szczyt nieodpowiedzialności. Braki w stanie osobowym wycieczki były olewane. Przewodniczka po Betlejem mówi tylko po ukraińsku, za to doskonale sprzedaje pamiątki w sklepie. W trakcie wycieczki głównie czekaliśmy, a to na kolejny autokar, a to kogoś (bo nie wiadomo było nawet ile osób jest w grupie) a to na lepsze czasy. Podsumowując samy wyjazd OK. Ale nigdy więcej wycieczek na miejscu z Sun & fun. Lepiej kupić dodatkowe ubezpieczenie i szukać tych wyjazdów na miejscu na własną rękę. IP: 87.96.93.56
|
lenka
|
#333 19:22, 26.09.2008
|
Gość |
Lecimy do Egiptu 8 Października z biura Alfa Star. Wylot z Wrocławia. Wycieczka Fortuna 3 Czy ktoś może leci w tym terminie? Troszkę siE boję bo to "loteria" gdzie bedziemy. lata temu byłam w Hurghadzie w hotelu Magawish. Polecam!! IP: 84.40.178.108
|
lenka
|
#334 19:47, 26.09.2008
|
Gość |
uciekła mi 4 4 lata temu byłam w Hurghadzie IP: 84.40.178.108
|
Agatka
|
#335 16:52, 27.09.2008
|
Gość |
Żeby zobaczyć jerozolimę,nie wyjeżdża się na urlop do Tunezji,czy Egiptu.Czego tu się spodziewać.Wiadomo,że będzie okrojona i słabo zorganizowana.W większości przypadków.Ja byłam w Izraelu tydzień i spokojnie zwiedziłam to co było najważniejsze.W tym roku w Egipcie,nawet przez ułamek sekundy nie przeszło mi przez głowę,żeby coś zwiedzać.Niby jest okazja,ale nigdy nie będzie to wyglądało jak należy. IP: 89.78.115.213
|
jasiu
|
#336 19:24, 27.09.2008
|
Gość |
Witam. By zabardzo się nie rozpisywac bo juz nie mam nawet sil by z sunfun walczyc .. potwierdzam problemy z tą firma i odradzam jakiekolwiek interesy z nimi. IP: 83.20.121.120
|
Agatka
|
#337 17:39, 28.09.2008
|
Gość |
A ja nie ufam subiektywnym wpisom.To jak zwykle sprawa szczęścia.Jedni wracają bardzo zadowoleni,a inni rozpisują się na temat własnego nieszczęścia.To dotyczy każdej dziedziny życia.Jak świat,światem. IP: 89.78.115.213
|
gosiaczek
|
#338 08:09, 30.09.2008
|
Gość |
Witam. 17.10.08r. wylatuję z sun&fun do hotelu alladin rejon Hurgada-wylot z Warszawy. Może ktoś leci w tym terminie? Mile widziane opinie o tym Hotelu, lecimy z czteroletnim dzieckiem. IP: 80.54.88.233
|
agunia
|
#339 23:06, 01.10.2008
|
Gość |
miesiac temu byłam z rodzina w sharma z biurem s&f w hotelu sol virginia wszystko było super tak jak w folderze .a takze wylot i przylot bez sensacji.wrecz idealnie..bylismy bardzo zadowoleni i goraco polecam i hotel i biuro IP: 84.10.80.178
|
conquest
|
#340 16:57, 07.10.2008
|
Gość |
Witam Dzisiaj własnie wrocilismy z tygodniowego pobytu zorganizowanego przez nieszczęsną firmę SUN&FUN w Sharm el sheikh w Egipcie,poprostu jedna wielka kicha!!!!!!!!!!!!!!! Jezeli nie chcecie przez cały pobyt zastanawiac sie co moze was spotkac na miejscu dopłaccie parę stówek i poleccie z pożądnym biurem. IP: 62.121.121.6
|
Agatka
|
#341 17:13, 09.10.2008
|
Gość |
A które to takie wspaniałe i niezawodne biura na naszym rynku,jeśli można wiedzieć?Chętnie się dowiem. IP: 89.78.115.213
|
nullka
|
#342 19:48, 13.10.2008
|
Gość |
To pewnie wspaniałe biuro w którym pracuje conquest Ja wróciłam 07.10 z Turcji (oczywiście byłam z S&F) wszystko było jak najbardziej ok, a nawet w pewnych sytuacjach byliśmy mile zaskoczeni np. jak zamiast pokoiku dostaliśmy apartament 2 pokojowy jak dla 4 osobowej rodziny) Rezydentki bardzo miłe i bardzo przejmowały sie naszym losem. Byłam z nimi już dwa razy i na 100% polecę kolejny :-) Kolejny dowód na to żeby sie nie załamywac przed wyjazdem czytając opinie na forum IP: 83.6.232.161
|
Uwaga na Sun and Fun
|
#343 03:22, 15.10.2008
|
Gość |
Sun and fun wysyła jako rezydentów ludzo bez wymaganych kwalifikacji, którzy nie są ich pracownikami tylkomjaochś pdejrzanych miejscowych firemek, tylko naciągają turystów na kiepskie wycieczki a jak coś się dzieje to nie pomagają bo są n aprowizjach od tych co kiepszczą sprzedane przez nich usługi. J a nacięłam się na kurs nurkowania a to już nie są zarty bo można się po prostu utopić. Nigdy z SUn and Fun IP: 89.79.98.76
|
Michał
|
#344 19:42, 15.10.2008
|
Gość |
Obiecałem ze dam znac po przyjezdzie Generalnie wszystko OK !!!! Daje ocene 5,75 w 6-cio stponiowej skali. Na początku było małe zaskoczenie gdyż mniej niz 24 h przed wylotem dowiedziałem się telefonicznie iż start opozniony jest o 2 godziny... Jednak powrót był rownież przesunięty o te 2 godziny Co do rezydentów > żadnych problemów, opieka zarówno na lotnisku, hotel ten, który miał być, pomoc w zakwaterowaniu, obecnosc na spotkaniach [ co prawda byłem tylko na jednym], udzielanie konkretnych odpowiedzi, aktualna informacja na tablicy itd. Co do wycieczek falultatywnych > niezależnie od Biura Podrózy...wszyscy rezydenci sprzedają wycieczki drożej niż można zakupić u "miejscowych" np. Kair - 80$ [S&F] , 40 $[ miejscowe biuro], Izrael/Palestyna - 180$[ S&F] , 115$ [miejscowe biuro ]. Każdy, kto choć raz był na wycieczkach z jakimkolwiek Biurem Podróży powinien wiedzieć, iż najlepiej "zasięgnać języka wsród rodaków" którzy już są na miejscu kilka dni..Wowczas wiadomo z kim można jechać, jak jest, jakie są + i - . Nieprawdą jest informacja,że miejscowe biura nie mają ubezpieczenia itd. Wiadomo też,że kazda wycieczka "zahacza" o sklepy, ktore polecaja przewodnicy [ maja tam prowizje od sprzedazy] wiec pewne jest np ze podczas wycieczki do Kairu w planie bedzie fabryka papirusow i fabryka perfum [ ceny tam pomimo rabatów są wyższe niz w pozostalych ] Co do hotelu > jedno słowo "bajka" Jedzenie i Picie OK- nie do przejedzenia, Pokoje duże, czyste,klima, lodowka, tv...., Obsługa miła i pomocna [ pomimo RAMADANU w tym okresie ], 2 baseny, blisko do morza.... Reasumując: Wrócę tam !!! Sharm el Sheikh jest ciekawszy niż Hurgada. Dla wszystkich,którzy narzekają .... niech nikt się nie spodziewa ze w Egipcie w hotelach poniżej 4, a czasem nawet 5* * będzie super, bo przypominam,ze w krajach arabskich i skala jest zawyżona o 1*.Wówczas może sie okazac ze hotel jest w miare, ale np. do morza jest 1 km, czy leżaki i prasole są dodatkowo płatne itd Dziwi mnie tez fakt,iz ktos np wykupi wczasy 2 -tygodniowe za np 1200- 1500 zł w systemie fortuna 3* z opcja ALL i jest zawiedziony. Pytam ... Co można się spodziewać za te pieniądze w hotelu 3* w Egipcie????? Zreszta....zawsze znajdzie się ktoś, dla kogo "zupa jest za słona" lub "niebo zbyt niebieskie".. itd. pozdrawiam serdecznie IP: 79.188.37.82
|
medea
|
#345 21:40, 15.10.2008
|
Gość |
Sun@Fun -dno pod każdym względem,a chamska rezydentka przeszła sama siebie-oszukała nas z uśmiechem na gębie. IP: 83.4.17.64
|
Julia
|
#346 19:07, 17.10.2008
|
Gość |
Wylatuje 21.11.2008r do Egiptu do Hotelu AliBaba Pace w Hurgardzie z biurem Sun& Fun Holidays Czytałam komentarze Jest pełna obaw ;-( Czy ktos był moze w tym miejscu z tym biurem Z góry Dziękuje za odpowiedź IP: 77.253.69.122
|
#347 22:48, 18.10.2008
|
|
Użytkownik
|
hotel-ok biuro-porażka IP: 89.77.106.210
|
maggie
|
#348 18:06, 19.10.2008
|
Gość |
Właśnie wróciliśmy z rejsu po Nilu i tyg wypoczynku w Hurgadzie i jesteśmy bardzo zadowoleni. IP: 194.106.196.40
|
maggie
|
#349 18:22, 19.10.2008
|
Gość |
Gorąco polecam!! Za przewodniczkę mieliśmy panią Natalię-rewelacyjna babka pełen profesjonalizm!!Statek ok, z basenem, czysty i zadbany jedzenie tez spoko. Wrażenia nie zapomniane, program zwiedzania napięty ale bardzo ciekawy. Po rejsie po Nilu zakwaterowali nas w hotelu Hilton Resort w Hurgadzie-rewelka, posiłki 5 razy dziennie, jedzenie pychota!DO tego jeszcze sporty gratis a także mini SPA, polecamy!! UWAGA!!Mamy zastrzeżenia jedynie do pracy i postawy rezydentki, która ma klientów gdzieś i nie raczyła się pojawić, po naszej interwencji przyjechała po 3 dniach naszego pobytu w hotelu. Kolejny zgrzyt to: w biurze sprzedającym nam wycieczkę poinformowano nas, że po przylocie do Hurgady mamy jedną noc w hotelu i dopiero następnego dnia wyjeżdżamy w rejs po Nilu. Po przylocie do Hurgady o 3 w nocy okazało się, że od razu ruszamy na całodzienna wycieczkę i dopiero wieczorem będziemy zakwaterowani na statek!Byliśmy padnięci a tu się okazało że będziemy zwiedzać i to w 50 stopniowym upale!!Jeśli wybieracie się w rejs po Nilu to dokładnie sprawdźcie, okazuje się że program wycieczki z jedno dniowym noclegiem obowiązuje tylko wtedy jeśli wylot jest w czwartek!a my wylatywaliśmy w piątek. Ogólnie było super i polecamy rejs po Nilu choć wiem że opinie są różne;(( IP: 194.106.196.40
|
Katrinka
|
#350 21:27, 23.10.2008
|
Gość |
Z liczną grupą znajomych polecieliśmy miesiąc temu do Tunezji, właśnie z biurem SUN & FUN....jesteśmy bardzo mało wymagającymi turystami....hotel ,który wybraliśmy - Sindbad Center- mimo negatywnych opinii na forach internetowych okazał się naprawdę oki Bardzo liberalne podejście do gości, jedzonko może troszkę nie za dobre...ale na schabowego lecąc do Tunezji nie liczyliśmy!!! Jednak to w jaki sposób traktowała nas pani rezydentka , pozostawiało dużooooooo do życzenia....brak komunikacji między nią a nami był spowodowany jej nie przychodzeniem na dyżury, nie odbieraniem telefonu, nie powiadamianiem nas o wylocie i takich tam....obiecywaniem, ale szybkim zapominaniem tego o co ją prosiliśmy....za jej sprawą nie odzyskaliśmy straconych na lotnisku rzeczy, bo zapomniała zadzwonic do obsługi lotniska ,że wylatujemy i prosimy o przygotowanie ich do odbioru....sprawa ciągnie się do tej pory....pogodziliśmy sie z ich utratą, ale nie z nie kompetencją Pani Magdy!!!!! My dziś możemy się tylko z tego śmiac....ale osobom, które chciałyby wylecieć w egzotyczną podróż pierwszy raz w życiu nie znając żadnego obcego języka i nie mając pojęcia o kulturze danego kraju proponujemy wybrac inne biuro....naprawdę piszę to ze 100% odpowiedzialnością.....my daliśmy sobie radę i bez tej pani, ale patrząc i pomagając innym bez radym ludziom, którzy byli pozostawieni sami sobie w obcym kraju i bez możliwości komunikacji słownej naprawdę odradzamy....szkoda psuc sobie nerw na urlopie....jestem optymistką i wieże, że całe zło wróci ze zdwojoną siła do tych wszystkich nie kompetentnych rezydentów.... Pozdrawiam gorąco i życzę cudownych wyjazdów IP: 78.30.78.175
|
Strona: « < ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... > »
Na skróty: Bułgaria, Chorwacja, Egipt, Grecja, Hiszpania, Maroko, Polska, Tunezja, Turcja, Włochy, W. Kanaryjskie