Autor | Treść |
---|---|
ashanti
|
#76 02:45, 13.07.2008
|
Gość
![]() |
ooo LOl no to Pieknie sie Tu dzieje haha ja tez Jade z Tym biurem na wakacje w wrzesniu i ja mam nadzieje ze jakos dojade z nimi haha Bo jak nie to chyba ich pozabijam ale zauwarzylam ze nie wszyscy maja zle zdanie o tym biurze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() IP: 62.141.211.225
|
Johny
|
#77 04:29, 13.07.2008
|
Gość
![]() |
witam. Ja takze bylem w Paralli i powiem wam ze nawet jestem zadowolony po za tym ze : Rezydent Kamil gówniarz zero pojecia w tym co robi i to kazdy prawie pisze takze cos w tym jest!!! i gdy mielismy wracac do Polski to rezydenci byli tak zapracowanim,ze ani karteczki z info nie raczyli wywiesic po apartamentach! takze troche dziwne za co dostają kase!? Na plus to autokar,który nie wyglągał ladnie ale prowadzili go super kierowcy z Bielska,ostroznie i bylo zajefajnie chlodno i wygodnie! postoje co 3-4 godzinki takze luzik! Ogólnie po za tym "rezydentem" co wyzej wspomnialem jestem zadowolony a bylem z laska ,ktora tez jest happy! Polecam tez biuro!!! a co do papieru zeby nie splukiwac do kibelka to akurat zaden problem,czasami sie o tym zapomnialo i splukalo bez problemu! wypasik!!!!!! pozdrawiam! IP: 80.53.13.166
|
basia
|
#78 05:49, 16.07.2008
|
Gość
![]() |
czesc czy ktoś mi może powiedzieć czy biuro tramp travel to to samo co travelway? co myślicie o tym drugim? IP: 82.160.53.130
|
Gość Zadowolony
|
#79 03:47, 17.07.2008
|
Gość
![]() |
Witam, Z Tram Travel byłem rok temu w Rawdzie - miejscowość w Bułgarii. Przejazd autokarowy był bardzo męczący i fotele były mało wygodne (było mało miejsca na nogi). Autokary były wyposarzone w klimatyzację, TV, WC. - zgodnie z ofertą TramTravel - autokar prowadziło trzech kierowców co pozwolił na spokojną podróż z pewnością bezpieczeństwa. W Hotelu nie mieliśmy wykupionych obiadów co pozwoliło nam na wybór miejscowych lokali z bardzo smacznymi daniami (polecam bar/restaurację Braci Serbów- smacznie i w przystępnej cenie. Najbardziej przypadła mi do gustu spośród 5 w których byłem). Osoby które wykupiły obiado-kolację nie były zadowolone z powodu jak twiedziły monotonnego jadłospisu - i z tego co widziałem mogli mieć rację. W hotelu Elwira prowadzonym przez Panią Elwirę z którą można porozmawiać po Polsku i dofinansować ją wymieniąjąc pieniążki Euro na Lewy w jej kantorku . Hotel i obsługa hotelu była zgodna z naszymi oczekiwaniami i z ofertą ![]() IP: 82.210.182.33
|
ashanti
|
#80 00:23, 20.07.2008
|
Gość
![]() |
nom tak jak mowie sa osoby tak jak widze zadowolone i niezadowolone ale to niczyja wina ![]() ![]() ![]() ![]() IP: 62.141.211.225
|
kikabb
|
#81 03:03, 21.07.2008
|
Gość
![]() |
Byłam teraz w Chorwacji z biura Tramp Travel - OK Services i jestem bardzo zadowolona. Przewóz z firmy krakowskiej Pastuszak odbywał się nowymi autokarami w pełni sprawnymi, klimatyzacja i tv działały bez zarzutu, można było kupić kawę i herbatę. Wszystko, co było w prospekcie, znalazło odbicie w rzeczywistości. Jedzenie wyśmienite w postaci bufetu, można było najeść się do syta, z owocami i ciastkami włącznie. Jedynie napoje do obiadokolacji trzeba zakupić, ale tak jest w całej Europie. Rokrocznie wyjeżdżam na wczasy z różnych biur podróży i nie stwierdziłam gorszej organizacji wypoczynku w wydaniu Tramp Travel. IP: 83.22.203.253
|
lukas7
|
#82 18:28, 21.07.2008
|
Gość
![]() |
Witam, prosze o opinię czy warto tam sie wybrać z biurem ok services, nie oczekuję za 1100zł wilekich luksusów;P, lecz standardowe warunki zakwaterowania oraz bezpieczna podróż sa dla mnie bardzo istotne! obsługa rezydentów jest na drugim miejscu planujemy jechać z moja przyjacółką 30.08-11.09.2008 GRECJA, PARALIA, HOTEL STELLA ***, HB, TV, AC, 100 m z firmy ok serwices dzieki za opinie IP: 62.87.161.132
|
ashanti
|
#83 19:29, 21.07.2008
|
Gość
![]() |
ja bym jechala ![]() ![]() ![]() IP: 62.141.211.225
|
julka
|
#84 23:21, 21.07.2008
|
Gość
![]() |
JA TEZ TO BIURO ODRADZAM. kARALUCHY W HOTELACH, STARE JEDZENIE, PIJANI REZYDENCI W GRECJI. KOSZMAR! IP: 79.189.38.146
|
ashanti
|
#85 15:25, 22.07.2008
|
Gość
![]() |
karaluchy to masz na mysli ze pełzaja sobie po pokojach ![]() ![]() ![]() IP: 62.141.211.225
|
NIUNIA
|
#86 16:18, 22.07.2008
|
Gość
![]() |
czy ktos sie wybiera 10-24.08.2008 do Paralii z tym wlasnie biurem..bo jestesmy zniesmaczeni po tym co przeczytalismy..tym bardziej ze wycieczka juz dawno oplacona IP: 83.27.198.11
|
ashanti
|
#87 16:56, 22.07.2008
|
Gość
![]() |
rozumie Twoje obawy ale ludzie zrozumcie ze nie wszyscy maja takiego pecha ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() IP: 62.141.211.225
|
Pawelek :)
|
#88 19:23, 22.07.2008
|
Gość
![]() |
Bedzie dobrze Niunia ![]() ![]() ![]() IP: 83.27.203.218
|
teresa
|
#89 18:17, 25.07.2008
|
Gość
![]() |
z TT wyjeżdzam od 2001 roku, kilka razy w Grecji (Paralia i Leptokaria) i Bułgarii (Sloneczny Brzeg), również moi znajomi którzy wcześniej ze mną wyjeżdzali korzystają z usług tego biura i jak narazie wszyscy jesteśmy zadowoleni (zakwaterowanie organizacja transport). Za tak niewilkie pieniądze jakie płaci się w TT nie można oczekiwać pięciu gwiazdek a na jakieś bzdury typu niemiły rezydent czy awaria autokaru nie należy zwracać uwagi. Zawsze mogą zdarzyć się rzeczy, których nikt nie jest w stanie przewidzieć a na wakacje z reguły wyjeżdza się po to żeby odpoczywać i dobrze się bawić a nie trzymać się za rączkę rezydent. W tym roku również nimi wyjeżdzam pozdrawiam IP: 194.181.36.169
|
Kamila
|
#90 04:23, 26.07.2008
|
Gość
![]() |
Czy ktoś mógłby napisać coś o pensjonacie "IWI" w Bułgarii, Rawda ? Niebawem wybieram się tam z rodziną,z biura podróży TT. Byłabym wdzięczna za wszelkie informacje na temat obiektu,itp. Pozdrawiam. IP: 83.13.110.58
|
ashanti
|
#91 15:49, 26.07.2008
|
Gość
![]() |
hej to jest aby forum przeznaczone wylacznie do firmy ale jak chcesz cos chcesz wiedziec na temat Iwi no to jest osobne forum specjalnie o bułgarii tam jak sie nie myle ludzie wypowiadaja co chwile o tym pensjonacie wiec zajrzyj na forum o bułgarii Pozdrawiam IP: 62.141.211.225
|
Ula
|
#92 21:15, 27.07.2008
|
Gość
![]() |
Co do omawianego biura to chcę przestrzec wczasowiczów wypoczywających w Leptokarii i innych przed wyjazdami na wycieczki organizowane przez nich w samej Grecji. Nie podają ostatecznej ceny a podczas wyjazdu zbierają nawet drugie tyle. Np. Skiathos-w ofercie 11euro a w trasie dodatkowo 12,5euro. A żeby było ciekawiej to wcale nie dotarliśmy na Skiathos bo podobno był za duży wiatr tylko obwieźli nas po morzu i prawie "wyrzucali" na brzeg 2 razy w celu plażowania, na które nikt się nie skusił ze względu na beznadziejne warunki. Na nasze odwołanie nie uzyskaliśmy odpowiedzi. Dodatkowo w biurze nie zastaliśmy nikogo kto mówiłby po polsku i mógłby udzielić nam jakiejkolwiek informacji choć na drzwiach biura wisi napis: "mówimy po polsku". Jeśli więc na wycieczki po Grecji to NIE z Tramp Travel. IP: 195.116.19.168
|
TheR
|
#93 20:04, 30.07.2008
|
Gość
![]() |
Witam, jade z Tramp Travel vel Ok Services 4 sierpnia na Thassos do Ageliki w Skali Potami. Czy także ktos jedzie w tym terminie ?? Prosiłbym o kontakt ![]() Mój mejl: ADRENALINI@WP.PL IP: 195.222.115.177
|
Jolanta
|
#94 10:50, 03.08.2008
|
Gość
![]() |
LUDZIE WLASNIE WROCILAM Z GRECJI Z TYM BIUREM I PRZEZYLAM KOSZMAR. PRZED AUTOKAREM PO CALYM TURNUSIE WYMIENILAM SIE KONTAKTAMI ZE WSZYSTKIMI NIEZADOWOLONYMI I PONIZONYMI PRZEZ BIURO KLIENTAMI. JEST NAS OBECNIE 19 OSOB - WSZYSCY SKLADAMY POZEW ZBIOROWY W SADZIE OKREGOWYM W KATOWICACH PRZECIWKO OK SERVICES. SZANOWNI PANSTWO NIE DECYDUJCIE SIE NA WYJAZD Z TA FIRMA. DLUGO BY OPISYWAC USTERKI KTORYCH DOPUSCILA SIE TA FIRMA. ZRESZTA WIELU Z PANSTWA TRAFNIE JUZ NAPISALO ODNOSNIE KLAMSTW I WARUNKOW PANUJACYCH W OSRODKACH KTORYMI OK SERVICES DYSPONUJE. BIURO POBIERA OPLATE KLIMATYCZNA KTORA JEST TOTALNA FIKCJA - NIE DAJA RACHUNKOW, WARUNKI W HOTELACH SA PRZERAZAJACE - NIE WSPOMINAJAC JUZ O KARALUCHACH KTORE W NICZYM NIE PRZYPOMINAJA NASZYCH MALENKICH POLSKICH - KARALUCHY W GRECJI SA JAK KCIUK U MEZCZYZNY. BRUDNE TOALETY, POSCIELE W STANIE AGONALNYM - WCALE SIE NIE ZDZIWIE GDY KTOS Z TURYSTOW ZLAPIE WSZY LONOWE, JEDZENIE W POTWORNIE MALYCH ILOSCIACH I BARDZO ZLEJ JAKOSCI. DYSPONUJE OGROMEM ZDJEC KTORE WYKORZYSTAM W SADZIE JAKO DOWOD. PROSZE PANSTWA AUTOKARY SA W OPLAKANYM STANIE - ROZDEMONTOWANE TAK BY WIECEJ LUDZI MIESCILO SIE W SRODKU - W PRAKTYCE WIEC NIE MA JAK ROZLOZYC NOG - WIELU LUDZI USKARZALO SIE NA PUCHNIECIE NOG. STAN NADWOZIA JAK STWIERDZIL POLICJANT W KATOWICACH - JEST FATALNY. KIEROWCA ZOBOWIAZAL SIE DO KILKU NAPRAW PRZED GRANICA - NIESTETY ZADNYCH NAPRAW NIE DOKONAL. SAMI KIEROWCY ZACHOWYWALI SIE W STOSUNKU DO TURYSTOW W SPOSOB UWLACZAJACY GODNOSCI LUDZKIEJ - PADALY ROZNORAKIE WYZWISKA I GROZBY - WSZYSTKO MAM NAGRANE NA KAMERE. REZYDENCI W GRECJI KOMPLETNIE NIEODPOWIEDZIALNI - ZAMIAST OPIEKOWAC SIE TURYSTAMI CALE NOCE IMPREZUJA, W CIAGU DNIA SA NIEPRZYTOMNI I SKACOWANI. NIE TRAFIA DO NICH ANI JEDNO SLOWO. REZYDENT KAMIL - BRUNET OK 18 LAT - TO JEST PRZYKLAD TEGO W JAKI SPOSOB BIURO OSZCZEDZA NA FACHOWEJ OBSLUDZE TURYSTYCZNEJ. TO NIESPELNA OSIEMNASTOLETNIE DZIECKO NIE POTRAFI SIE NAWET POPRAWNIE WYSLOWIC, ZIONIE OD NIEGO ALKOHOLEM, ZEBRANIE INFORMACYJNE ZABRALO MU NIESPELNA 5 MINUT - WIEDZA TEGO CZLOWIEKA O GRECJI JEST ROWNA ZERU. TO W JAKI SPOSOB SIE PAN REZYDENT KAMIL ZWRACAL DO TURYSTOW JEST W CONAJMNIEJ NAGANNE. WYZWISKA, CHAMSKIE ODZYWKI. JEST TO WYJATKOWO PYSKATY CZLOWIEK KTORY ZAMIAST POMAGAC TURYSTOM BAWI SIE CALE NOCE PIJAC DO BIALEGO RANA. SAMA OSOBISCIE BYLAM SWIADKIEM JAK REZYDENCI PILI W BIURZE METAXE. JEDNA Z REZYDENTEK LEDWO WYSZLA Z BIURA - DRUGA MUSIALA JEJ POMAGAC. ALE ZEBY TO BYLO WSZYSTKO... PANI REZYDENTKA ANIA W MOJEJ OBECNOSCI A TAKZE OK 7 OSOB WRACAJACYCH Z KOLACJI RZYGALA PRZY WINKLU JEDNEGO Z HOTELI. REZYDENCI W ZADEN SPOSOB NIE BYLI UCHWYTNI. REZYDENTAMI ZAJMUJE SIE GRECKA SZEFOWA PANI KASPEREK - TO JEST DOPIERO JEDNO WIELKIE NIEPOROZUMIENIE. TA WIELKA GRUBA NADASANA ROPUCHA MIALA CZELNOSC KRZYCZEC NA TURYSTOW KTORZY ZOSTALI ZAKWATEROWANI W JEDNYM POKOJU Z OBCYMI LUDZMI. CO WIECEJ WIELOKROTNIE SLYSZALAM JAK KAZALA REZYDENTOM NIE PODPISYWAC SIE POD REKLAMACJAMI. W CZASIE ODJAZDOW REZYDENCI NIE BYLI OBECNI. PANI KASPEREK DBALA O TO BY REZYDENCI MIELI ZAMKNIETE USTA. JEJ ROLA SPROWADZALA SIE DO ZABIERABNIA PIENIEDZY. NIE BYLO ZADNBYCH ZWROTOW. WYCIECZKI FAKULTATYWNE Z TYM BIUREM SA ODRAZAJACE - JEZDZI SIE STARYMI ROZKLEKOTANYMI AUTOKARAMI BEZ KLIMATYZACJI. JESLI NA DWORZE JEST AKTUALNIE 38 STOPNI TO W AUTOKARZE JEST 54 STOPNIE. W CZASIE WYCIECZKI DO ATEN AZ TRZY KOBIETY ZEMDLALY. PANI KASPEREK JESZCZE RAZ PODKERESLAM WYJATKOWO BEZCZELNA I ZLOSLIWA OSOBA REAGOWALA NA NASZE UPOMNIENIA IMPERTYNENCKIM ZACHOWANIEM. JESLI CHODZI O KOMENTARZE NA TEJ STRONIE TO NIE UWIERZA PANSTWO CZYM ZAJMUJA SIE REZYDENCI W TRAKCIE PRACY - WLASNIE PISANIEM KOMENTARZY! OCZYWISCIE POCHLEBNYCH KOMENTARZY. PANI KASPEREK NAKAZALA REZYDENTOM BY PISALI POCHLEBNE KOMENTARZE O WAKACJACH Z OK SERVICES. JEDNA Z REZYDENTEK NAWET PRZYZNALA SIE DO TEGO ZE ZAMIAST OBSLUGIWAC TURYSTOW MUSI PISAC DURNE KOMENTARZE W INTERNECIE. I JESZCZE JEDNA WAZNA RZECZ! ZADEN Z REDYZDENTOW NIE MA UPRAWNIEN TURYSTYCZNYCH BY REPREZENTOWAC BIURO ZA GRANICA! ZADEN REZYDENT NIE POSIADA ROWNIEZ UMOWY O PRACE. WSZYSCY PRACUJA NA CZARNO!!! BIURO OK SERVICES NIE SZANUJE NIKOGO POZA NASZYMI PIENIEDZMI. PO ZAPLACENIU OKRESONEJ SUMY PRZESTAJEMY SIE DLA TYCH LUDZI LICZYC ZUPELNIE!!!! WAKACJE Z TYM BIUREM NALEZA DO NAJGORSZYCH W MOIM ZYCIU. JESLI MOJA OPINIA NA TYM FORUM COKOLWIEK DA TO BLAGAM WAS LUDZIE - NIE DAJCIE SIE NABRAC NA WYJAZD Z BIUREM OK SERVICES. NIE TRACCIE LEZ I NERWOW, NIE FUNDUJCIE SOBIE KOSZMARU. IP: 85.222.18.82
|
iwona
|
#95 23:22, 04.08.2008
|
Gość
![]() |
ja byłam w zeszłym roku w bułgarii z TT , miejscowość Rawda pokoje Venessa. Z czystym sumieniem mogę je polecić! pokoje czyste, z łazienką, balkonem sprawna lodówką ,czjnikiem elektrycznym, TV. do syspozycji ogród, na miejscu mozna wymienić pieniążki. Własiciele bardzo mili. Co ciekawe codziennie mieliśmy sprzątane pokoje. rezydentka jak dobrze pamiętam Justyna-ok, odpowiedała na każde pytanie. jezeli chodzi o samą podróż, autokary ok, klima działała, puszczali filmy i muzyke. Jednak pilotka była fatalna, jak wsiadła tak siedziała i w sumie nic nie robiła... a rok wcześniej z innego biura podczas podróży do grecji pilotka sama zagadywała do turystów, jak mijaliśmy coś ciekawego to poopowidała... a teraz ani me ani be... jednak generalnie byłam bardzo zadowolona z tamtych wakacje. choć osobiscie slyszałam wiele złych opinii o biurze TT, zaryzykowałam i było ok ![]() IP: 77.223.195.177
|
beti jaguar
|
#96 01:04, 05.08.2008
|
Gość
![]() |
hmm . odradzam jak najbardziej ... rezydenci martwia sie o wlasna dupe, wczasowiczow maja gdzies... pokoje w apartametach... okropne . brud balagan brak kluczy , łaczone pokoje bez dodatkowego zamkniecia i sidzisz czlowieku zaniepokojony czy wspollokatorzy nie wynosza ci niczego z pokoju ...jazda autobusem okropna .. brak klimy ..brak video smrod z w.c . to ze autokar zapomnial kogos z gliwic juz mnie nie dziwi bo nasza pani blondynka pogubila droge ![]() ![]() IP: 195.82.165.38
|
beti jaguar
|
#97 02:59, 05.08.2008
|
Gość
![]() |
![]() ![]() ![]() IP: 195.82.165.38
|
beti jaguar
|
#98 03:02, 05.08.2008
|
Gość
![]() |
hotel jest ładny pokoje oki ale podróz z tym biurem moze byc masakryczna , aha a jedzenie zachwalane jako domowe jest prosto z lidla , niezbyt smaczne . obsluga rezydentw tez pozostawia wiele do zyczenia . ps. jakbyscie jechali na wycieczki fakultatywne to radze sie nie spozniac bo odjada po prostu bez was i potem jest klopot z powrotem do hotelu na własna reke IP: 195.82.165.38
|
beti jaguar
|
#99 03:03, 05.08.2008
|
Gość
![]() |
IP: 195.82.165.38
|
beti jaguar
|
#100 03:04, 05.08.2008
|
Gość
![]() |
hej ja tez sie dołacze tylko dajcie jakies namiary gdzie sie zglosic IP: 195.82.165.38
|
Na skróty: Bułgaria, Chorwacja, Egipt, Grecja, Hiszpania, Maroko, Polska, Tunezja, Turcja, Włochy, W. Kanaryjskie