[quote=mati]
Wrócilismy z Krety w zeszłym tygodniu. Bylismy w Malia Resort. Ekskluzywnie nie było, ale za tą cene to całkiem dobre warunki(ok 1700 za tydzień). Zakwaterowano nas w budynku głównym tzn tym w ktorym jest recepcja. Tam są najświeższe pokoje po remoncie. Hotel położony jest bajecznie, przy wyzszej fali dochodzą one prawie pod bok budynku. Posiłki również w barze przy samym zejściu na plaże. Plaża ładna, piaszczysta, jednak na tyle blisko są leżaki hotelowe że nie płaciliśmy za wynajem tych na plaży. Basen jest mały i szczerze powiem że ani razu do niego nie weszłam, gdyż codziennie chodziliśmy się kąpać do morza, a opalanko na ośrodku. Jedzenie inne niż u nas, cześć się powtarzała, ale też codziennie pojawiało się cos nowego. Mięsa niedużo, ale spokojnie starczało. Jeśli chodzi o wydzielane porcje to były to raz szaszłyki z grilla i ciasto na deserach. Troche zawiodło mnie to że allinclusive było tylko w wybranych godzinach - tyczyło sie to również napojów, nie tyko alkoholu. Ale tak było w ofercie więc nie mozna się było czepiać. Drinki i piwko faktycznie wydawane konkretnej osobie, ale jak barman nas skojarzył kto jest kto to spokojnie nalał dla też piwko dla męża czy żony. Gość na barze- Max- bardzo sympatyczny i luzacki człowiek, nie zgodze sie z tym co ktoś napisał że to gbur. Pokoje nie duże ale nie pojechalismy tam siedziec w pokoju. Łazienka czysta, choć mała. Nie było kabin ani zasłon prysznicowych tylko sam brodzik, ale woda super ściekała do kratki i nigdy nie było jeziora na podłodze w łazience. Za to wyspać się było można super. Mielismy łóżko conajmniej 160. Byliśmy z dzieckiem i jak dosunęliśmy jeszcze pojedyncze łóżko to mielismy chyba 250 albo lepiej szerokie łoże. W pokoju dobrze działająca klima i telewizor. Sprzątanie codziennie, ręczniki wymienione chyba co drugi albo trzeci dzień. Znajomi mieli pokój na miasto i było dość głośno wieczorem z pobliskiej dyskoteki ale za to mieli duży balkon i można było sobie posiedziec gdy dzieciaki spały. W centrum Malii wieczorem dopiero zaczyna się życie i trzeźwiejący Anglicy idą uzupełnić promile. Jest ich tam na pęczki i z pewnością dobrze się bawią. Jeśli chodzi o dyskoteki to byliśmy w Candy Clubie i była spoko imprezka, ale wracając do Malia resort. Ogólnie jesteśmy bardzo zadowoleni- głównie ze wspaniałej lokalizacji ale wypocząć tez wypoczęliśmy i nie spotkała nas żadna nieprzyjemna przygoda. Rezydent p. Wojtek jak dla mnie spoko,robił co do niego należało i jak był poproszony o pomoc to pomógł (znajomym wyskoczyła wizyta u lekarza z dzieckiem i można było liczyć na jego pomoc). Ze swoich obowiązków za kompletnie nie wywiązywała sie pani animator Karolina, którą po dwóch dniach zaczęliśmy nazywac panią "amator". Tak więc jej praca ograniczała sie do lansowania przy barze u Mika, a przechodząc obok ogródka zabaw dla dzieci kopała w zabawki, które dzieciaki rozniosły po placu obok. Jeśli ktos wrzuci na youtuba jej brednie w autokarze to polecam kabaret. Tragedia!!! Nie wiem skąd oni wytrzasnęli tą panne. Reasumując - to z czystym sumieniem polecam, chyba że ktoś woli wyrzucić tysiaczka więcej o osoby to wtedy się do niczego nie doczepi chociaż jak ktoś szuka dziury w całym to zawsze znajdzie
Dzięki Mati, za informacje dotyczące pobytu, uspokoiłeś mnie może nie będzie tak strasznie jak niektórzy opisują [/quote=mati]
AQUAMARIS
Strona: « < ... 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... > »
Autor | Treść |
---|---|
Karo
|
#526 11:11, 05.07.2011
|
Gość |
IP: 94.40.112.5
|
Michal
|
#527 11:17, 05.07.2011
|
Gość |
IP: 94.69.177.23
|
#528 11:18, 05.07.2011
|
|
Użytkownik
|
Lesiu czytałeś opinie ludzi na forum? Każdy odpoczywa inaczej, ja piję i jem - czy coś w tym złego? A jeśli jeszcze za to płacę to należy mi się to jak ślepej kurze ziarno. Ciekaw jestem jak będzie wyglądał Twój wypoczynek jeśli przez dwa tygodnie będziesz konsumował mleko w proszku rozcieńczone wodą, a Twoje dzieci (jeśli je masz) nie będą mogły zjeść loda za którego zapłaciłeś 100% jeszcze zanim postawiłeś nogę przez próg hotelu. Wtedy będziesz się delektował słońcem i plażą (która jak piszą ludzie na forum też jest cała w jeżowcach) gratuluję optymizmu i życzę Ci udanego urlopu. IP: 83.9.179.138
|
gość
|
#529 11:24, 05.07.2011
|
Gość |
Tomek2000..... daj sobie na luz, Lesiu jak roślina- żyje wodą i słońcem, a Ty do życia potrzebujesz czegoś innego. LUDZIE! To niczyja sprawa jak kto odpoczywa, chodzi o to aby jakieś tam biuro Aquamaris nie robiło nas w balona! IP: 83.6.215.124
|
gość
|
#530 11:26, 05.07.2011
|
Gość |
LESZEK - ale z ciebie mądrala ! masz zamiar wszystkich ustawiać pod swoją linijkę? Tylko twoj sposob spedzania wakacji jest ok, a innych upodobania są bee?! O nie ładnie. IP: 83.6.215.124
|
#531 11:28, 05.07.2011
|
|
Użytkownik
|
Niestety nie, lecimy 29.08. Jeśli chodzi o te dokumenty to myślałem, że masz ofertę biura na hotel Aeolis przed zmianą czyli gdzieś z początku kwietnia tam była jeszcze informacja o animatorze, którego teraz już nie ma w opisie na stronie Aquamaris. A Twoich danych osobowych nie pottrzebuję one do niczego nie są mi potrzebne. Chodzi o treść oferty ze strony Aquamaris przed zmianą. Ale widzę, że musiałaś zmieniać inny hotel, a zaproponowano Ci w zamian Aeolis. Tak? IP: 83.9.179.138
|
#532 11:31, 05.07.2011
|
|
Użytkownik
|
Leszku broń Boże to Tobie się nie podoba sposób w jaki ja spędzam wakacje, bo to Ty go skomentowałeś. Ale jeśli uważasz że człowiek może żyć powietrzem i wygrzewać się na słońcu to Twoja sprawa - ja do tego nic nie mam. IP: 83.9.179.138
|
#533 11:38, 05.07.2011
|
|
Użytkownik
|
O! i to jest sedno sprawy !!! Lepiej wspólnie pomyśleć jak nie dać się nabić w butelkę przez Aquamaris, większość z nas ma jeszcze szansę wybrnąć z tego szamba cało. IP: 83.9.179.138
|
Karo
|
#534 11:56, 05.07.2011
|
Gość |
Niektórzy z Was jeszcze nie pojechali a już są nastawieni że zostaną oszukani. Z takim nastawieniem na pewno nie spędzicie dobrze urlopu i będziecie szukać dziury w całym. IP: 94.40.112.5
|
gość
|
#535 12:00, 05.07.2011
|
Gość |
skoro już wiadomo jak tam jest, to nic dziwnego ze są obawy.. IP: 83.6.215.124
|
Karo
|
#536 12:03, 05.07.2011
|
Gość |
Nigdy nie wiadomo , dopóki się samemu nie zobaczy IP: 94.40.112.5
|
mascarpone41
|
#537 12:09, 05.07.2011
|
Gość |
a ja własnie z tym biurem wypoczywam. i owszem hotel jest bajka..ale wszystko co tylko leżalo w gestii biura jest spieprzone . Oferta niezgodna ze stanem faktycznym..all inclusiv ktore wcale nim nie jest, brak rezydenta i cala podroz ktora trwala małe 19 godzin , dodajmy ze na Thassos i to samolotem.poczytajcie inne fora mi oceny, a optymizm wam opadnie IP: 94.69.177.23
|
#538 12:11, 05.07.2011
|
|
Użytkownik
|
I sami widzicie jak się mają wypowiedzi Leszka i Karo do tego co spotyka ludzi na miejscu. IP: 83.9.179.138
|
mascarpone41
|
#539 12:15, 05.07.2011
|
Gość |
i za rok na bank znowu gdzies pojade ...ale na bank nie z tym biurem.opłate promowa skasowali w wysokosci 40 euro,a wiecie ile kosztuje faktycznie? 3 euro od osoby..za cały autobus jest 20. IP: 94.69.177.23
|
Karo
|
#540 12:18, 05.07.2011
|
Gość |
Przeraża mnie to, ale też chce uwierzyć w to że nie jest może tak źle, bo przecież są też dobre opinie.. Już jestem przygotowana że są 2* a nie 4 jak dowiedziałam się w biurze gdzie wykupiłam wycieczkę IP: 94.40.112.5
|
#541 12:23, 05.07.2011
|
|
Użytkownik
|
No to już jest przesada - jeśli faktycznie koszt przeprawy jest 3 euro od osoby to zapewne 37 euro trafia do rezydentki, bo mam nadzieję że rezydentka jedzie z grupą z lotniska do hotelu? IP: 83.9.179.138
|
#542 12:42, 05.07.2011
|
|
Użytkownik
|
tak , dostałam Aeolis w zamian i niestety ale nie mam opisu oferty katalogowe z kwietnia, jeśli masz w umowie animatora dla dzieci to może coś wywalczysz ze zmianą hotelu ( bez ponoszenia żadnych kosztów) ,tam gdzie on jest, bo w aeolis jak go zdjeli to napewo nie będzie już. IP: 89.74.97.131
|
#543 12:47, 05.07.2011
|
|
Użytkownik
|
O tym już pisaliśmy wcześniej ,poczytajcie P.S. Dostaniemy (info z biura) a raczej powinniśmy dostać rachunek w momencie zapłaty IP: 87.99.96.161
|
madlen
|
#544 12:57, 05.07.2011
|
Gość |
Karo, Hotel Aeolis (wczoraj wróciła moja koleżanka, z pobytu w nim) jest nowiutki. Pokoje są ładne, łazienki również. Jest piękny oszklony taras, z bajecznym widokiem na którym można jadać posiłki, także tymi gwiazdkami się nie kierujmy. Problem tylko w tym, że posiłki są głodowe...wszystko wyliczone...czasami nawet nie starcza dla wszystkich tego jedzenia...i trzeba jeść jakieś pozostałości. Lody dla dzieci....śmiech na sali: cieńki, maleńki lodzik na patyku, wydzielany raz dziennie na dziecko.Nie miła obsługa, a właściciel hotelu ogólnie źle nastawiony do gości. Ja mam plan zwiedzać wyspę i mam nadzieję, że w hotelu będę przelotem, ale ogólnie jestem przerażona!!!!! IP: 91.150.151.199
|
Karo
|
#545 13:03, 05.07.2011
|
Gość |
Madlen, myślę tak samo Trzeba zwiedzić wyspę, poopalać się, od czasu do czasu coś zjeść, a do hotelu tylko w razie konieczności Mam nadzieję że nie będzie tak strasznie, opinia opinii nie równa, każdy ma inne odczucia Madlen, nastaw się pozytywnie a wszystko będzie dobrze! IP: 94.40.112.5
|
nabity w butelkę
|
#546 13:18, 05.07.2011
|
Gość |
madlen jak Ci obrobią chatę lub coś podobnego myśl POZYTYWNIE normalnie paranoja!!! IP: 81.190.156.244
|
Karo
|
#547 13:24, 05.07.2011
|
Gość |
paranoją jest zamartwianie i wmawianie sobie że wszystko będzie źle. Jak tak się mysli to po prostu się rezygnuje z oferty a nie myśli że wszystko jest najgorsze. IP: 94.40.112.5
|
nabity w butelkę
|
#548 13:36, 05.07.2011
|
Gość |
Karo Wszystko mogę zrozumieć i nie nastawiam sie negatywnie ,lecz jakbyś prześledził forum to OPTYMIZM pryska jak bańka mydlana . IP: 81.190.156.244
|
NIEZADOWOLONY
|
#549 13:36, 05.07.2011
|
Gość |
ODRADZAM FIRMĘ AQUAMARIS Wróciłem właśnie z Grecii z Thassos hotel AEOLIS (****) podróż powrotna trwała 14 godzin i to samolotem gdyż dla oszczędności przywieziono nas z inną grupą na lotnisko 4 godziny przed odlotem, a lot z salonik do katowic oczywiście z między lądowaniem na korfu, a miałem szczęście gdyż niektóre osoby leciały do Warszawy a samochody mieli w Katowicach, ale tego mało bo dla jednej osoby brakło miejsca w samolocie i z dobrej woli lini ENTER zajoł miejsce wolne dla obsługi samolotu. WYŻYWIENIE "OL" miało wiele do życzenia dwa tygodnie to samo śniadanie- kiełbasa mielona, ser żółty, jaja na twardo,dżem, miód, margarina,napoje z automatu i to wszystko przez dwa tygodnie. Osoby które wykupiły pokoje 4 osobowe mieszkały w pierwszym tygodniu w innym hotelu *** gwiazdkowym zamiast **** i w dwuch pokojach dwu osobowych co przy dzieciach było problemem gdyż wyjście z pokoi było na zwenątrz. Rezydent był tylko w pierwszych 2 dniach po przyjeżdzie bo po ilości skark które mosiał podpisać i rozwiązywać, oświatczył że rezygnuje z pracy w firmie aquamaris i przyślą nowego rezydenta który pojawił się w drugim tygodniu i oświatczył że jest z firmy OK serwis i jest jakoby go niebyło , bo niejest od rozwiązywania problemów tylko od podania wiadomości o terminie powrotu do kraju . TO tyle na świeżo po powrocie. Acha , podczas rozmowy w samolocie z ludzmi wracającymi z Korfu, także mieli wiele zastrzeżeń co do wykonania umowy przez tą firmę NIGDY NIE POJADĘ WIĘCEJ Z AQUAMARIS!!!!!!!!! IP: 83.30.24.246
|
nabity w butelkę
|
#550 13:42, 05.07.2011
|
Gość |
Wiem ,że każdy wypoczywa inaczej lecz nie znaczy to abym dawał się robić w balona , nie wiem jak Ty lecz ja wyjeżdżam z dzieciakami i tak sobie wyjeżdżam już kilka lat jak do tej pory wielki pozytyw . Nigdy nie spotkałem się z tak fatalnymi opiniami i raczej się wycofam nawet jak bym miał coś stracić (albo nie) IP: 81.190.156.244
|
Strona: « < ... 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... > »
Na skróty: Bułgaria, Chorwacja, Egipt, Grecja, Hiszpania, Maroko, Polska, Tunezja, Turcja, Włochy, W. Kanaryjskie