» Szukaj na forum » Rejestruj » Zaloguj

Forum turystyczne » AQUAMARIS

AQUAMARIS

Strona: « < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... > »

Autor Treść
Użytkownik
do LARA210.................................

jestem najnormalniejszym klienten , i wczasy w aeolis mam nadzieje że będą udane . Może i to nowe biuro ale nie zwalnia nikogo od odpowiedzialnosci za zawarta umowe między nimi(aquamaris) a mną. Byłam z nimi na Alonissos(wtedy jeszcze był to OK. a od następnego roku podzielili wycieczki lotnicze i autokar. i juz są pod nazwą AQUa..) dwa lata temu, i też były niedociagnięcia z ich strony ale to ode mnie zależało jakie wrażenia przywiozę spowrotem , i jak już wcześniej pisałam były to wspaniałe wakacje... w tamtym roku równiez byłam na Krecie (gieorgoupoli) i też wyszukałam najtańszej oferty dla niewymagajacych bo liczy się to co jest dokoła a nie tylko sam hotel ,i było ok. bo wyspa jest cudowna, chyba sama Pani przyzna.. ? moja zawzietosc wynika z tego iz jeżdzę na wczasy z dziecmi i nie wyobrażałam sobie że mogli (aqua..) zostawoc mnie na lodzie i odwołac wczasy . a zdziwiło mnie trochę Pani podejście do sprawy bo dla agenta najwazniejszy jest klient aby był zadowolony a pani pisze tylko o tym że hotele sprawdzila i grecja jest piekna .....to wiemy że tak jest ale tu chodziło o co innego ze mimo wybrania hotelu i podpisania umowy Aqua odwolało wczasy i dało zastępczą ofertę do której pózniej kazało dopłacic a tak nie wolno . czy pani byłaby zadowolona jakby to panią spotkało ?????? całkiem prywatnie i proszę się nie dziwic bo mi bardzo zalezało na wyjezdzie do grecji i zawsze co roku planuję wyjazd już w stczniu aby wyszedł w niższej promocyjnej cenie. i jeszcze jedno . nie jestem nastawiona negatywnie do Aqua..,mimo tylu nieprzyjemności bo po to jadę aby odpocząc i byc zadowolonym z urlopu , mimo iż siostra z rodziną będzie w innym hotelu i miejscowości o jakieś 10km. bo Ok również wycofał Natasa , a urlop planowany był wspólni . a mój agent napewno moze liczyc na to że za rok znów wrócę do niego , bo to on mi bardzo pomógł aby te wczasy doszły do skutku. :) napewno jak wrócę z wczasów to postaram sie wypowiedziec tu na forum jak było na thassos :)
IP: 89.74.97.131
fff
Gość
proszę o informacje na temat hotelu Colindra Mare
IP: 212.160.170.242
BP G-ce
Gość
lubinianka napisał
Kto leci z WAS z Warszawy do aeolis na thassos 25.07 , mam nadzieje ze nie jestem sama????

Moi Klienci lecą właśnie w tym terminie, tyle że z Katowic - jeśli nic się nie zmieni.
Czy musisz na miejscu wyłożyć opłatę promową? Na umowie nie jest to wyszczególnione jako "cena nie obejmuje następujące usługi", gdyż takiego punktu w ogóle nie ma co sugeruje, że wszystko jest już wliczone w cenę.
IP: 83.27.80.104
BP G-ce
Gość
fff napisał

Podobno niegodny polecenia. Daleko odbiega od opisu i zdjęć organizatora. Kamienista plaża, trzeba się sporo przejść na skrawek piaszczystej w zatoczce, hotel na uboczu i w średnio ciekawej okolicy. Na pewno nie są to 4*.
Klienci wykupili wczasy w Talea Beach a trafili właśnie do Colindira Mare i są bardzo niezadowoleni. Sprawa prawdopodobnie też skończy się w PIT.
Ricardo
Gość
Dziś zmienili mi hotel ale nie mam nic przeciwko - bo zmieniono na hotel ,który znajduje się w bezpośrednim sąsiedztwie
od tego który zamawiałem, jest tej samej klasy i oczywiście nic nie dopłacam.
Więc teraz lecę do Bułgarii hotel AMFIBIA (miałem być w Sirenie) wylot 21.06.2011 z Katowic -leci ktoś też w tym terminie?
IP: 77.255.75.211
fff
Gość
BP G-ce napisał
fff napisał

Podobno niegodny polecenia. Daleko odbiega od opisu i zdjęć organizatora. Kamienista plaża, trzeba się sporo przejść na skrawek piaszczystej w zatoczce, hotel na uboczu i w średnio ciekawej okolicy. Na pewno nie są to 4*.
Klienci wykupili wczasy w Talea Beach a trafili właśnie do Colindira Mare i są bardzo niezadowoleni. Sprawa prawdopodobnie też skończy się w PIT.

dzięki za info, a może masz dostęp do jakiś zdjęć z tego hotelu - tylko takich rzeczywistych ;)
IP: 212.160.170.242
BP G-ce
Gość
fff napisał
BP G-ce napisał
fff napisał

dzięki za info, a może masz dostęp do jakiś zdjęć z tego hotelu - tylko takich rzeczywistych ;)

Dostęp do zdjęć niekatalogowych nie mam, a ocenę opieram na telefonicznej relacji Klienta, który aktualnie przebywa w tym hotelu. Dodał, iż do piaszczystej plaży w rzeczywistości jest ponad 2km, a nie 500m jak w ofercie.
Arraraaa
Gość
lubinianka napisał
Kto leci z WAS z Warszawy do aeolis na thassos 25.07 , mam nadzieje ze nie jestem sama????

My lecimy tydzień pòzńiej tez z Aquamaris, na razie bez niespodzianek....
IP: 91.218.60.41
Użytkownik
do BP G-ce
napisał............................................
Moi Klienci lecą właśnie w tym terminie, tyle że z Katowic - jeśli nic się nie zmieni.
Czy musisz na miejscu wyłożyć opłatę promową? Na umowie nie jest to wyszczególnione jako "cena nie obejmuje następujące usługi", gdyż takiego punktu w ogóle nie ma co sugeruje, że wszystko jest już wliczone w cenę............................................................

niestety ale trzeba zapłacic za przeprawę promową . jak leciałam na Alonissos to już w katowicach na lotnisku przy odbieraniu dokumentów i biletów dostalismy również bilety promowe i trzeba było za nie zapłacic. najlepiej jest miec odliczoną gotówkę Euro , bo Pani z biura nie miała drobnych i było małe zamieszanie i długo to trwało przez niektórych. teraz chyba również tak powinno byc,choc mam wątpliwości gdyż na umowie pisze że płatne w grecji,ale wtedy na alonissos też tak miałam w umowie a płaciłam zaraz na lotnisku. obawy mam co do wysokości za prom (chyba że dostanę bilet z taką ceną) bo już czytałam na forum że prom na Thassos jest ZNACZNIE tańszy i dzieci mają zniżkę a w umowie pisze że płatne od każdej osoby po tyle samo :? i pono nie dają biletów tylko biorą jeden grupowy , zobaczymu :?
zainteresowanych odsyłam na forum. Opłata transportowo- administracyjna (grecja) nie wiem ile jest w tym prawdy ale dopiero przekonam się jak wyjadę na wczasy.
hania
Gość
witam, lece na thassos do hotelu aeolis, 20 czerwca, obawiam sie ze prom jest naciagniety cenowo, sprawdzalam ceny na necie i sa rzeczywiscie nizsze i dla dzieci znizki. ale mysle ze to tez zalezy skad i jak dlugo plynie. pozdrawiam
IP: 77.254.140.247
ewa
Gość
lara 2010 powiedz coś proszę o holtelu Blue star and sea na krecie,bo zastanawiam się czy go wybrać czy też inny...
IP: 89.76.50.241
umptoslawa
Gość
Czytałam na innym forum,że polowa ludzi z tego biura -siedziba Bielsko zwolnila się, czy juz koniec tego biura?Wykupiłam u nich wczasy.
IP: 78.88.187.253
Ricardo
Gość
Ciekawe czy to faktycznie prawda? i co w takim razie dzieje się z OK-Service bo to praktycznie jedno biuro.
IP: 79.188.171.142
zuza
Gość
Witam, czytając te wszystkie opinie jestem głęboko przerażona! 18.07. wylatujemy do Parali (hotel Principal) - jak do tej pory bez przykrych niespodzianek ze strony Aquamaris. Czy ktoś wybiera się do tego hotelu w tym terminie?
IP: 83.22.36.63
Ricardo
Gość
Ja w zeszłym roku byłem (samolotem) z OK Services w Grecji i byłem naprawdę zadowolony
w tym roku samolotem to Aquamaris ale to praktycznie to samo biuro
W tym roku lecę do Bułgarii i mam nadzieje że będę tak samo zadowolony jak w zeszłym roku, choć też byłem przerażony czytając różne fora.
IP: 79.188.171.142
Użytkownik
znalazłam link do promów na Thassos ,
http://www.thassos-ferries.gr/schedule-en.html
jak to się ma do ceny za prom wystawioną przez biuro Aquamaris???? na thassos , jeśli nawet byśmy płyneli innym przewoznikiem na thassos to ceny sa bardzo podobne a aquamaris bierze 40euro od osoby, może KTOŚ z Was wie???????????? o co tu chodzi , i czy każdy dostanie bilet na taką kwotę????????????? jeśli tak to ok, a jesli trzeba płacic do rączki to kto na nas chce zarobic??? może ktoś by się wypowiedział kto był na Thassos i placil tyle za prom.
Xarika
Gość
Faktycznie ceny są dużo niższe :/
IP: 80.55.106.90
Xarika
Gość
Już się dowiedziałam, 40 euro płacimy, bo to w obydwie strony.
IP: 80.55.106.90
xxxxxx
Gość
rozumiem, ze pani Lublinianka martwi się o swoje pieniadze (czemu wcale sie nie dziwie), ale z jej wypowiedzi wynika, ze bez przerwy szuka jakiegos problemu do zalenia sie. Jesli oplata za prom byla w umowie, to nalezalo sprawdzic przed ile kosztuje taki prom i nie podpisywac:) jesli natomiast w umowie, ani w ofercie nie bylo ceny promu, to bardzo przepraszam i zwracam honor. jesli ktos zdadza sie na warunki oferowane przez biuro, to potem niech nie narzeka, ze czemu tak drogo
IP: 46.112.3.203
BP G-ce
Gość
Xarika napisał
Już się dowiedziałam, 40 euro płacimy, bo to w obydwie strony.

Plus opłata za bus czy autokar do hotelu.... no to by mogło się zgadzać.
Tylko irytuje mnie w jaki sposób zostało to umieszczone na umowie, czyli w usługach objętych ceną, przez co zostałam wprowadzona w błąd i tym samym wprowadziłam w błąd swoich Klientów. Jeśli coś cena nie obejmuje to się to wyodrębnia w sposób wyraźny. Pierwszy raz się spotkałam z takim hakiem...
IP: 83.4.32.211
Użytkownik
no właśnie cena ta była ujęta w umowie ale w punkcie" CENA OBEJMUJE NASTĘPUJĄCE USŁUGI " i nie czepiam się jak to juął XXXXXX tylko stwierdzam fakty ! jak leciałam na alonissos to też musiałam zapłacic za prom przecież to nornalne, ale dostałam bilet z kwotą jaką zapłaciłam faktycznie , nie zagłębiałam się wcześniej przed podpisaniem umowy na thassos ile co kosztuje (prom) chyba że XXXXXX tak robi , sprawdza wszystko dokładnie, i ciekawe z jakim skutkiem??
czytając wypowiedzi innych odnośnie tej opłaty promowej moje pytanie co do wysokości ceny jest jak najbardziej zasadne i mam prawo wiedziec czy dostanę bilet na taką kwotę( bo inni nie dostali) a jesli tak jest to za co i komu tyle mam płacic , co do autokaru z lotniska który nas wczasowiczów ma dowiezc do Thassos to nigdzie się z tym nie spotkałam , BP G-ce powiedz czy ty płacisz dodatkowo za to że autokar zawiezie cie z lotniska pod hotel i spowrotem czy cena jest wliczona we wczasy , bo na umowie jest zaznaczone cena obejmuje transpotr lotniczy i oczywiście dowóz do hotelu.
Użytkownik
jakby XXXXXX poczytał sobie jakie mieliśmy problemy z Aquamarisem co do wczasów na Thassos to nie pisałby takich durnot! problemu może szukasz sam ale nie ja , ja tylko chcę wiedziec jak to jest z tą połatą promową i do tego to forum jest aby zadac pytanie i uzyskac odpowiedz a nie wtrącac swoje trzy grosze bez sensu.
Ricardo
Gość
W zeszłym roku na wczasach też miałem pana ,który wszędzie szukał jakiegoś problemu,przekrętu
a to pokój nie taki , bo sąsiadki mają widok na morze a on nie,( sąsiadki miały zagwarantowane w umowie ) a to wycieczki za drogie , a on znalazł tańsze ,do Aten jechał i całą drogę narzekał że daleko, i nie ma sił chodzić z przewodnikiem, co dzień chodził do rezydenta i wymyślał jakieś problemy, zepsuł wczasy sobie i innym ( mi nie miałem go w d....) nawet rezydenta było mi żal
choć za nim nie przepadałem. Oczywiście groził że zaraz po przyjezdzie sprawę kieruje do sądu.
To był Czerwiec , w sierpniu ten nie zadowolony klient pierwszy wsiadał do autobusu i jechał znowu do Grecji
z tego samego biura ,przez które tyle wycierpiał.
Wydaje mi się że nie którzy ludzie zawsze będą nie zadowoleni i będą szukać powodu do narzekań , wszędzie widzą spisek itp.
Przecież nikt na siłę nie karze Ci wybierać tego biura podróży, wybór jest spory , i zawsze można coś wybrać dla siebie
Zawsze trzeba czytać umowy, i dopytywać o wszystkie szczegóły,
ale problem w tym że część naszego pesymistycznego społeczeństwa zawsze będzie szukać powodu do narzekań
i nikt nigdy ich nie zadowoli.
Ten gość o który wyżej pisałem chyba tylko po to jezdził na te wczasy, żeby się miał z kim kłócić
i podniecało go to że przez niego często wszyscy byli zdenerwowani bo zamiast jechać spokojnie na wycieczkę to
zawsze musieliśmy czekać ,bo on się kłócił z pilotem ,kierowcą i z każdym z kim popadło.
Takich delikwentów niestety jest wielu (kupił wczasy za 600 zł i każe się w lektyce Panisko nosić)
Moja wypowiedz nie jest skierowana w obronie biura podróży takiego czy owego,
bo ich trzeba rozliczać z niedociągnięć i łamania regulaminu, (mają dużo za "uszami" )
ale moi wspaniali rodacy wpadacie często w skrajność i wasze zachowanie jest poniżej wszelkiej krytyki
psujecie wczasy sobie i niestety innym -ale co was to
obchodzi
IP: 77.253.249.11
BP G-ce
Gość
lubinianka napisał
BP G-ce powiedz czy ty płacisz dodatkowo za to że autokar zawiezie cie z lotniska pod hotel i spowrotem czy cena jest wliczona we wczasy , bo na umowie jest zaznaczone cena obejmuje transpotr lotniczy i oczywiście dowóz do hotelu.

Na umowie w punkcie co cena zawiera jest: samolot w obie strony, zakwaterowanie w hotelu, opłata lotniskowa, opieka rezydenta, ubezpieczenie KL, NNW, bagaż, late check out, gwarancja niezmienności ceny, opłata promowo-transportowa 40 euro/os płatna w Grecji.

Nie ma wyodrębnionego transferu do hotelu, jedynie się domyślam, że to pokryje ta opłata promowo-transportowa...
IP: 83.4.32.211
EwaB511
Gość
Z dala od aquamaris!!!!!! Wrcocilam z Krety z Hotelu Malia Resort-to co sie tam dzialo to jakas paranoja-pokoje to sutereny, all inclusive to nie all inclusive,wydzielane porcje-sniadania przetwarzane na obiady, obiady na kolacje itp bezczelna pilotka, brak animatora, brak deserów(lodów dla wszystkich) zamieszczonych w ofercie, pokoje z oknami bez klamek bez mozliwosci otwierania lub pokoje zupelnie bez okien, robale, wilgosc-dramat! Poszly zbiorowe skargi i osobiste reklamacje-ludzie byli bardzo mocno oburzeni! Nie dajecie sie nabrac na tanie wczasy-to biuro to sciema!!!!! To najgorsze biuro z jakiego mialam okazje jechac! jesli chec ktos prawdziwe zdjecia z tego hotelu lub sczegolowe informacje prosze pisac na ewa202@vp.pl
IP: 95.50.11.114

Strona: « < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... > »

Forum turystyczne » AQUAMARIS

Na skróty: Bułgaria, Chorwacja, Egipt, Grecja, Hiszpania, Maroko, Polska, Tunezja, Turcja, Włochy, W. Kanaryjskie

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. OK, zamknij