Grecja, Olimpic Beach.
Wakacje w Olimpic Beach
Opinie Olimpic Beach
Strona: « < ... 57 58 59 60 61 62 63 64 65 ... > »
Autor | Treść |
---|---|
monika
|
#1501 16:39, 26.06.2012
|
Gość
![]() |
do kinsas: wybieram się właśnie do tych "apartamentów" i przeraziłaś mnie tymi warunkami!!!!może jeszcze się wycofać póki jest czas? a jak ogólnie z czystością plaży i wody? IP: 91.189.74.114
|
Beata
|
#1502 13:27, 03.07.2012
|
Gość
![]() |
Witam wszystkich którzy są zainteresowani wyjazdem do Grecji na Olimpic Beach czy do Paralii z biur OK Services czy Aquamaris(siostrzane firmy - jeden właściciel dwie różne nazwy). Wróciłam właśnie z Olimpic i gdyby nie poznani tam ludzie i bardzo miły grek Petros to wakacje były by doszczętnie zepsute. Zaczęło się od tego że o 3 rano mieliśmy mieć antenkę z Łodzi do Katowic czy Bielska do autokaru, antenka była o 5:45 i jak dzwoniło się na numer podany jako kontaktowy w takich sprawach Pan z łaski odbierał i mówił że przecież oni nie mogą wiedzieć że są takie spóźnienia i że Oni nie odpowiadają za przewoźników którzy wożą ich turystów... to pierwsza paranoja... Zajechaliśmy na miejsce i Pani rezydent Karolina wyczytuje listy kto do jakich Apartamentów czy Hoteli, nas wyczytali do zupełnie innego. Poszliśmy z Panią rezydent która na pytanie męża czemu inny hotel odpowiedziała że w tamtym jest remont i że przenoszą nas bliżej morza i że to na plus. Ok pomyśleliśmy, Karolina zaprowadziła nas pod Hotel i powiedziała że mamy czekać ok. 30 minut bo sprzątają pokoje i później nas Pan zaprowadzi do naszych pokoi i sobie poszła... I się zaczęło... Weszliśmy do pokoju - klitki, niby łazienka ok, ale pokój taki że ledwo się z mężem we dwoje tam mieściliśmy nie mówić nic o tym że nie mieliśmy gdzie nawet walizek rozpakować, aneks kuchenny od razu jak zdejmiesz nogi z łóżka więc nawet ruszać się nie było jak. Tak wygląda rzeczywistość w aparthotelu JOLANDA. Pokoje troszkę większe są ale tylko od strony morza, ale żeby dostać taki to trzeba chyba mieć dobre chody albo nie wiem co... o godzinie 15 było spotkanie z Rezydentem Przemysławem vel Marko(tak się grekom przedstawia) nie chcieliśmy robić od samego wejścia jakiś kłopotów więc daliśmy się wypowiedzieć i na koniec poruszyliśmy naszą sprawę, okazało się że na miejscu na spotkaniu były jeszcze dwie rodziny trzyosobowe które miały tą samą sytuację, zamiast Hotelu z widokiem na morze lub olimp dostaliśmy klitki z karaluchami i widokiem w inne balkony. Przemo chciał nas zbyć i powiedział że on dziś nic nie załatwi bo jest niedziela i nie może zadzwonić do szefowej bo jak twierdził nie miał nawet numeru. Kłótnia była niemiłosierna, Pan przemek straszył nas nawet policją bo powiedziane miał że nie będziemy mieszkać z takimi karaluchami i w tak małych pokojach które mają 1/2 gwiazdki zamiast naszych gwarantowanych 3. Cała awantura odbywała się pod i w hotelu RAINBOW którego właśnie właścicielem jest Petros(super człowiek) i on zainteresował się naszą sprawą bo Pan Przemo vel Marko uciekł strasząc nas policją i powiedział jeszcze że jak chcemy to możemy wracać do Polski... Niestety nie chciał nam nawet podpisać żadnego dokumentu że zobowiązuje się w dniu jutrzejszym tj. w poniedziałek zająć się naszą sprawą. Twierdził że on nie może nic takiego podpisać, że on nie jest biurem i nic nie może zrobić i w końcu po dobrych 2 godzinach uciekł strasząc nas policją Grecką. Następnego dnia- bo niestety musieliśmy gdzieś spać -zjawiły się Panie z właśnie Aquamarisa i zamydliły nam oczy że wieczorem jak przyjedzie następna grupa będziemy mieć zamienione pokoje na te z widokiem na morze- większe i wygodniejsze, albo znajdą nam miejsce w innym apartamencie, kazały czekać do 18:30. Grzecznie czekaliśmy w 8 osób w tym czasie orientując się co możemy zdziałać w Polsce z tym bo nie można tak tego darować... Przyszła do nas o 18:50 Pani Karolina i powiedziała że nie można nic z tym zrobić, nie dostali zgody na przeniesienie nas do innego hotelu od właścielki. wszyscy się tak wkurzyliśmy że normalnie myśleliśmy że coś rozniesiemy, poszliśmy pomyśleć i się przejść. Szliśmy właśnie koło Hotelu w którym powinniśmy być zakwaterowani(który teoretycznie wg. Pani Karoliny był w remoncie) i na balkonie słyszymy jak ktoś rozmawia po polsku. To grzecznie spytaliśmy z jakiego biura i do jakiego hotelu powinni być przydzieleni i powiedzieli nam że są z Aquamaris i właśnie do aparthotelu SEA View w którym my również powinniśmy być. Koleżanke zalała krew i biegiem do rezydenki że co ona sobie wyobraża i znów rozpętało się piekło była istna masakra. W gruncie rzeczy tak jak pisałam wcześniej pomógł nam Petros właściciel hotelu RAINBOW i powiedział że w Apartametach Anastasia są miejsca i że można przelać kasę z jednego hotelu do drugiego, ale musieliśmy podpisać że nie będziemy mieć roszczeń wobec biura, ale jak ktoś będzie składał pozew ja z chęcią zeznam co biuro robi z ludzi i jak sobie jaja robią z ludzi którzy cały rok pracują na to żeby sobie wypocząć. OKSEVICES i AQUAMARIS to OSZUŚCI I NIE CHCĄ POMAGAĆ- nie byliśmy jedynymi oszukanymi... Ja osobiście polecam Hotel RAINBOW, mam pełne namiary na ten Hotel i jeśli ktoś zainteresowany jest to znam ceny i można tam jechać prywatnie i nie użerać się z biurem. My z mężem na pewno pojedziemy do Petrosa bo tak dobrego człowieka rzadko się spotyka. Jeśli ktos zainteresowany jest dodatkowymi informacjami to moje gg to 4302994 od 9 do 17 jestem pod tym numerem. Przepraszam za chaos wypowiedzi ale niestety to dużo nas kosztowało a nie jest tak łatwo opisać wszystkiego. Pozdrawiam IP: 83.142.203.210
|
monika
|
#1503 15:13, 03.07.2012
|
Gość
![]() |
małe to niech by sobie i te pokoje były ale KARALUCHY? Czy ktoś ma wykupione wczasy w Jolandzie? jaką podejmujecie decyzję? IP: 91.189.74.114
|
kinsas
|
#1504 16:18, 03.07.2012
|
Gość
![]() |
Monika jeżeli będziesz w Jolandzie to tak jak napisałam 3 pokoje od morza 1 p 2 p 3 p są ładne.Ja wykupiłam Sea Viev który okazał się przez tydzień zamknięty i poupychali nas z małymi dziećmi w norach w Jolandzie.Ani przepraszam ani pocałuj w d... inni turyści koczowali cały dzień przed hotelem aż wywalczyli po wielkich bojach inny.Nam zaproponowała rezydentka zamianę po 8 dniach .Trochę za póżno . Byłam z tym biurem na Korfu i było spoko ,dlatego w tym roku nie sprawdzałam opinii i szkoda.Poczytaj sobie oceniacz okazuje się że to co mnie spotkało jest w tym biurze nagminne ,dlatego napisałam do biura o odszkodowanie i jeżeli to nic nie da ,tak sprawy nie zostawię .Jedziemy za własne pieniądze i to oni powinni nam zapewnić to co wybraliśmy i zapłaciliśmy.Uwaga również na tzw rezydenta Przemka Polaka który udaje Greka.Osobiście byłam świadkiem awantury w której padły słowa jak się nie podoba to wracajcie do Polski. IP: 83.29.181.50
|
kinsas
|
#1505 16:27, 03.07.2012
|
Gość
![]() |
Beata byłyśmy w jednym czasie w tej Jolandzie 3 pokoje na dole 6 pań i dwoje małych dzieci chyba nawet korzystaliście z naszego wc . my wysłałyśmy pismo o odszkodowanie,ale jakby sprawa poszła dalej chętnie skorzystam z poświadczenia o warunkach.Jeżeli ludzie nie będą interweniować to biuro dalej będzie nas robiło na szaro. IP: 83.29.181.50
|
monika
|
#1506 16:29, 03.07.2012
|
Gość
![]() |
Dzięki serdeczne za informacje, wiem przynajmniej czego się spodziewać i w razie potrzeby próbować załatwiać coś za nim nas z dzieciakami umieszczą w towarzystwie karaluchów. Niestety szkoda mi trochę rezygnować na 3 tygodnie przed wyjazdem bo tracimy wówczas sporo kasy....a przy 5 osobach jest to strata dla nas dość znaczna. Rozważam jeszcze zamianę ale nie wiem czy ma to jakiś sens skoro i tak umieszczają ludzi gdzie chcą, a przy zamianie tez 20% zabierają kasy ![]() IP: 91.189.74.114
|
#1507 20:40, 03.07.2012
|
|
Użytkownik
|
A czy ktoś był w tym roku w hotelu Rainbow Resort? Czytając wypowiedzi z tegorocznych wyjazdów zaczęłam mieć obawy czy aby na pewno zostaniemy zakwaterowani w miejscu za które zapłaciliśmy. Byłam 3 razy z biura Okservices w Bułgarii i nigdy nie bylo takich problemów,a nawet 2 razy miałam hotel lepszy niż ten który wybrałam. IP: 83.10.85.154
|
Beata
|
#1508 11:25, 05.07.2012
|
Gość
![]() |
do kinsas - Możliwe że byliśmy w tym samym terminie, ludzie którym Przemo powiedział że mogą jechać do Polski to własnie my... byliśmy w grupie 8 osób. A WC w Jolandzie byliśmy na górze i mieliśmy w pokoju łazienki i toalety więc my z mężem pewnie nie korzystliśmy z Waszych ale może ktoś tam korzystał. Nie polecam tego biura mimo iż wywalczyliśmy lepszy aparthotel to bardzo zraziłam się do tego biura i wszystkich odnóży jego typu AQUAMARIS. My niestety podpisaliśmy umowy, ale zdjęcia karaluchów mamy i z przyjemnością poświadcze przeciwko tym biurom. Pozdrawiam IP: 83.142.203.210
|
Beata
|
#1509 11:28, 05.07.2012
|
Gość
![]() |
Rainbow Resort to chyba Paralia więc musi się ktoś z tamtą wypowiedzieć, o ile trafisz do tego hotelu... Bo znajomi w Parali nie trafili tam gdzie powinni. IP: 83.142.203.210
|
majka
|
#1510 15:20, 08.07.2012
|
Gość
![]() |
Byliśmy w tym samym czasie. Mieszkaliśmy na pierwszym piętrze. Również złożyliśmy reklamację i żądanie obniżenia ceny za hotel. Wygląda z całą pewnością, że sprzedali podwójne miejsca w Sea View. pozdrawiam IP: 79.191.56.113
|
Roksana
|
#1511 12:33, 09.07.2012
|
Gość
![]() |
Witam, byłam w tamtym roku w Olimpic z biura ok service, i wasze opinie mnie dziwią. Jechałam z katowic. bez żadnych opóźniej i problemów, oprócz jednego, którzy stworzyli pasażerowie bo przeszkadzały im miejsca w których siedzą, że nie koło znajomych itd. BYłąm w Apartamencie Anastazja. na tą cene warunki ok, ale bez wykupienia klimatyzacji nie dało się tam żyć. W tym roku jade do Parali też z ok service i mam nadzieje że wyjazd bezie równie udany. Jęzeli szukasz luksósowych wakacji to zapłać ponad twa tys złotych a nie marudź że za tys warunki są jakie są. IP: 37.31.71.128
|
gusia
|
#1512 17:26, 09.07.2012
|
Gość
![]() |
Witam w tamtym roku byłam w apartamentach Jolanda mieszkaliśmy na 1 pietrze w pierwszym pokoju. wtedy nie było problemu z karaluchami widać strasznie się zaniedbali przez ten rok. IP: 83.27.69.72
|
tom
|
#1513 10:53, 12.07.2012
|
Gość
![]() |
witam jadę pierwszy raz do grecji Ob i chciałbym się dowiedzieć jakie są aktualne ceny żywności sklepy knajpki z góry dziękuję IP: 89.70.166.20
|
Gosia
|
#1514 20:47, 12.07.2012
|
Gość
![]() |
Witam, ja rowniez wybieram sie pierwszy raz do OB, moglby mi ktos powiedziec czy plaza i morze sa tam czyste? bardzo lubie nurkowac i zastanawiam sie czy bedize tam taka mozliwosc ![]() IP: 91.223.175.182
|
Moraw
|
#1515 20:05, 13.07.2012
|
Gość
![]() |
Witam, właśnie wróciliśmy z dziewczyną z Olympic Beach tak więc mam trochę info z pierwszej ręki ![]() Zacznę od tego że OB jest chyba najlepszym wyborem, znacznie fajniejsze miejsce niż Paralia. Wycieczkę kupiliśmy w bierze OIS a jak się później okazało realizował ją OSCAR. Nie należę do ludzi którzy lubią narzekać, tym bardziej że nie można oczekiwać na zbyt wiele podróżując takimi turystycznymi low-costami.. A jednak. Droga do Grecji, ok. autokar z OSCARA, bardzo fajny pilot - konkretny, pomocny. Na miejscu miłe rozczarowanie - ANDREAS, bardzo ładne pokoje - z aneksem kuchennym, balkonem, klima za dodatkową opłatą, bardzo miła właścicielka. Nie ma na prawdę do czego się przyczepić. Studio o standardzie znacznie wyższym niż OISOWSKI hotel rok wcześniej. Miejscowość fajnie położona, dużo róznych ciekawych miejsc i zapewniam że każdy znajdzie sobie coś do roboty, a jeśli lubi dobrze zjeść za rozsądną cenę polecamy knajpę AKROGIALI na depatku. Nie można jej nie zauważyć. Plaża szeroka, piaszczysta, czysta. Sporo możliwości pogrania w siatkę, piłkę. itp, masa leżaków z pobliskich pubików i restouracyjek. Woda cieplutka, a może czyste. Trafiliśmy akurat na dni w których było troszkę fal, przejrzystość wody nie zawsze była idealna ale to zrozumiałe. Z nurkowaniem myślę nie będzie żadnych problemów. Największym plusem wyjazdu okazały się wycieczki fakultatywne. Byliśmy na wszystkich, z Pieria travel - tak, tak tych droższych niż u konkurencji, ale nikt z nas tego nie żałował. Jeśli będą one realizowane przez grecko-polską pilotkę- przewodniczkę Tasulę (była naszą rezydentką), warto dopłacić te kilka euro. Irytuje mnie to pierdolenie na forach, że ździercy itp - na pierwszym spotkaniu Tasula dokładnie podaje cenę wycieczek i zaznacza że na mieście można trafić takie same taniej i jeśli ktoś chce może próbować.. Ja gdybym jeszcze raz był OB wycieczkowałbym się tylko i wyłącznie z Pieria travel. Nigdy w swoim życiu nie spotkałem takiego przewodnika. Pobyt generalnie zajebisty. Wycieczka do Aten, mimo że męcząca (ponad 900km w obie strony, zarwana noc i zwiedzanie w upale) okazała się najlepszą, i szczerze ją polecam każdemu. To tyle. O powrocie pisał nie będę, ale dam wam radę - jeśli zobaczycie cokolwiek co jest związane z biurem KARLIK, to lepiej spakować się i przyjechać do Polski na własną rękę, nawet stopem. Nie będę rozwijał tematu bo musiałbym użyć zbyt wielu niecenzuralnych słów aby opisać wygląd,stan i standard autokaru jaki nam podstawili oraz kompetencje kierowców.. IP: 89.72.162.140
|
Moraw
|
#1516 20:21, 13.07.2012
|
Gość
![]() |
A jeszcze dla kolegi TOM Ceny w OB. W knajpach piwo od 1,2e do 3,0e w markecie ok 0,7e - 0,8e za puszkę greckiego piwa Gyros na deptaku ok. 2e W knajpach jedzonko: (stołowaliśmy sie tak jak pisałem głównie w Akrogiali, najlepsze jedzenie i duże porcje) -spaghetti 4,5-7e - zależy jakie -pizza 5-8e -dania ogólnie 6-10e, ale te za 9, 10e to już bardziej ekskluzywne, typu owoce morza itp. ![]() 15e na dwie osoby to taki standard - dwa dania z piciem i jeszcze napiwkiem dla kelnera spokojnie starcza. Jak poszalejesz to dobijesz do 20tki ![]() Niestety mają jedną wadę - nie robią Musaki, trzeba szukać u konkurencji - cena 5-6e zależy gdzie, także polecam.. jadłem w wielu miejscach i tylko jedna w knajpie nad morzem w Paralii była do kitu. W innych miejscach jest sporo banerów np. "7e danie greckie+piwo+sałatka", ale nie polecam takich wynalazków. Danie jest małe, sałatka prymitywna a piwo jak to piwo, zawsze dobre i smaczne ![]() Zgrzewka wody (6x1,5) w sklepie - 1.6e, bułka "paluszek"- 0,30e w półpolskiej piekarni ![]() ![]() Jeśli coś innego interesuje, dopiszę. Pozdrawiam IP: 89.72.162.140
|
eMkA
|
#1517 20:41, 13.07.2012
|
Gość
![]() |
Co do kierowców to uszczegóławiając Twoją wypowiedź, w trakcie powrotu do samej Polski nie było tak źle ( negatyw za brak postoju na jedzenie przez dobę a wiadomo Polak głodny-Polak zły ![]() ![]() Dodatkowo obaj panowie mimo posiadanej nawigacji oraz mapy błądzili zarówno po Łodzi, jak i po Warszawie, szukając miejsca docelowego. Na szczęście dzięki naszej drobnej interwencji dojechaliśmy we właściwe miejsce cali ![]() IP: 95.160.111.42
|
tom
|
#1518 09:19, 14.07.2012
|
Gość
![]() |
do Morawa jak mógłbyś podac jescze ceny alkoholi w przybliżeniu z góry dzieki IP: 89.70.166.20
|
szsazka
|
#1519 09:48, 14.07.2012
|
Gość
![]() |
Witam proszę o jakieś opinie o Afroditi w Leptokarii z bp Marco bo widzę według katalogu że 4 turnusy wróciły a tu nikt nic nie pisze jakie to biuro i jakie niespodzianki bo mam nadzieję że nie takie jak z ok.services dzieki i Pozdro IP: 31.134.58.100
|
MORAW
|
#1520 14:01, 14.07.2012
|
Gość
![]() |
Witam, Z alkoholami to nie wiem do końca bo ja głównie gustuje w wytrawnym winie ![]() Tak jak pisałem, w sklepie butelka wina najtańszego wytrawnego białego, smakującego zajebiście to ok. 2,2e, jest też duży wybór w granicach 3-6e. Piwo najpopularniejsze Mythos i Pils Hellas (sory jeśli przekręcam nazwę), puszka 0,65-0,8 zależy gdzie. Te Hellasy są całkiem dobre. Zagraniczne piwa, głównie niemieckie Amstel, Heineken są troszkę droższe. W każdym sklepie masz pokaźny wybór alko, najpopularniejsze OUZO jest w zasadzie od 1e za malutkie ozdobno-pamiatkowe buteleczki i dalej coraz wyżej w zalezności od wielkości. Drogo nie jest. Ale ja tego trunku nie piłem, dla mnie to anyżowy syf - ale niektórym smakuje. Metaxy także występują w niezliczonych wielkościach, kształtach i rodzajach buteleczek. U nas z tego co pamiętam 0.75l był w graniach 15-17e. Inne mocniejsze wódeczki są w cenach prawie polskich, tragedii jakiejś nie ma - ale sam nie kupowałem, to nie wiem. W OB jest prawie na każdym rogu markecik ze wszystkim - warto przeszperać bo wydaje się że artykuły są podobne ale cenowo nie zawsze. Na jakieś większe party to można sobie zrobić spacer 3km do LIDLA w Paralii albo jechać autobusikiem za ok 1,5e tam nie ma jakiś o wiele niższych cen, ale wybór może być większy. IP: 89.72.162.140
|
Moraw
|
#1521 14:42, 14.07.2012
|
Gość
![]() |
Z nami jeździli na wycieczki fakultatywne, chyba nie narzekali ![]() IP: 89.72.162.140
|
tom
|
#1522 16:49, 14.07.2012
|
Gość
![]() |
Do Moraw Witaj powiedz mi jak jest z tymi leżakami i parasolami na plaży z góry dzięki ![]() IP: 89.70.166.20
|
Moraw
|
#1523 18:24, 14.07.2012
|
Gość
![]() |
Hehe ![]() Z leżakami to jest ich dużo.. ale są głównie restouracyjno-knajpowe. Jak zamówisz coś do picia to chyba możesz gnić na nich do oporu ![]() Pzdr IP: 89.72.162.140
|
tom
|
#1524 11:53, 15.07.2012
|
Gość
![]() |
dzięki ![]() IP: 89.70.166.20
|
dik
|
#1525 19:59, 15.07.2012
|
Gość
![]() |
Czy był ktoś w apartamentach A'Polonia w OB z biura Antałek proszę o opinię IP: 79.191.216.1
|
Strona: « < ... 57 58 59 60 61 62 63 64 65 ... > »
Na skróty: Bułgaria, Chorwacja, Egipt, Grecja, Hiszpania, Maroko, Polska, Tunezja, Turcja, Włochy, W. Kanaryjskie