1. Ja podobnie jak wielu innych nie jestem sługusem Aquamaris.
2. Byłem w hotelu Joannis w Chrissi Amoudia.
Super, polecam i jeszcze raz polecam. Wyżywienie (HB) super, obsługa bardzo miła, mało Polaków, a co za tym idzie nikt nie marudził, zresztą nie było na co super plaża, wioska zbytniego centrum nie ma, ale to co było to wystarczało (piękna plaża, kilkanaście restauracji, blisko dobrze zaopatrzony sklep (tuż obok hotelu), kilkaset metrów dalej kolejne sklepy). No i bardzo tanio!
3. Minusy? Brak klimy w autobusie w drodze z Salonik do Keramoti (ci co siedzieli z tyłu narzekali, ale na drugi raz niektórym proponuję mniej piwa i będzie ok , a i siusiu się nie będzie chciało co chwilę i głupich tekstów pozostali uczestnicy wyjazdu nie będą musieli słuchać). Pokój był inny niż na zdjęciu w katalogu, ale mówiąc szczerze dla nas nie było to najważniejsze. Zamiast plazmy zwykły telewizor, no i łazienka starsza niż na fotce. Dało się przeżyć.
4. Co do Aeolis to wracając rozmawialiśmy z kilkoma osobami, które były tam 2 tygodnie i tydzień temu już wiedzieli, że udaje się tam bardzo "mocna" grupa rodaków. Co się potwierdziło, W rozmowach dowiedziałem się, że w Aeolis wcale nie jest tak źle jak się tutaj pisze. Wielu Polakom wstyd było tam za rodaków, ale nie byłem, nie widziałem, tylko słyszałem. Ci którym się podobało to dowiedzieli się, że są z Aquamaris
Szkoda (a może nie), że tak mało osób wybrało się do Joannis. Naprawdę świetne miejsce. Jak ktoś wypożyczy samochód to polecam podjechać do Theologos (uwaga na wąskie drogi, bo można zaryć w borsztajn) i kupić miód, oliwę i "dżemomiód". Przepyszne! Bardzo miła i rozmowna sprzedawczyni. Aha i oregano przepięknie pachnące (nie tak jak nasze suszone z paczki), no i rumianek cud-miód.
PS. Do admina strony: pokaż pisze się przez "zet z kropką" Chodzi mi o podpis pod wpisami "Pokarz więcej wiadomości"
AQUAMARIS
Strona: « < ... 29 30 31 32 33 34 35 36 37 ... > »
Autor | Treść |
---|---|
#801 22:17, 19.07.2011
|
|
Użytkownik
|
IP: 87.99.103.223
|
Karinka
|
#802 22:40, 19.07.2011
|
Gość |
A skąd wiesz, że mają ogłosić upadek we wrześniu? To jakaś sprawdzona informacja? IP: 91.123.176.135
|
andrzej
|
#803 07:22, 20.07.2011
|
Gość |
Witaj, apartamenty są nowe wiec co za tym idzie czyste i urządzone w nowe meble. Ogólne wrażenie jest bardzo miłe. Łazienki ok, brak ręczników. Aneks kuchenny składa się ze zlewozmywaka i 2 płytek elektrycznych obok niego. Nad płytkami odciąg (pierwszy aneks, który nie odrzucił nas na wstępie swoim wyglądem). Na wyposażeniu mieliśmy 1 duży garnek z pokrywką, jeden mały garnuszek (0,5 l), dwa małe talerzyki, 2 duże talerze płaskie, 2 talerze głębokie (bardziej miski, ale niech będzie, ze talerze ), 2 kubki, 2 szklanki i sztućce. Znajomi w apartamencie obok mieli bardzo podobne wyposażenie, wiec myślę, że to będzie standard. Na pewno brakuje czajnika elektr., myśmy gotowali wodę w garnku (jak się płytka nagrzała, to było bardzo ciepło w pokoju). Jak planujesz gotować jakieś obiady, to pewnie będzie Ci brakować również patelni. Myśmy byli nastawieni na żywienie się w tawernach, wiec nam nie przeszkadzało. Choć gadaliśmy w ludźmi z innego pokoju i oni mówili, ze robili sobie obiady sami, wiec może mieli na wyposażeniu. Poza tym właściciele to bardzo sympatyczni ludzi, wiec jak pewnie o coś się poprosi, to to skombinują. Jeżeli chodzi o tv, to myśmy mieli z polskich kanałów Viva polska, tele5, polonia1, edusat. Znajomym obok jednak te kanały nie działały. Apartamenty nie są sprzątane, raz babka przyniosła nam nowe pościele, wiec sobie wymieniliśmy. Jest wiadro z mopem w każdym pokoju, wiec kilka razy przecieraliśmy sami, żeby było czysto . Jak masz jakieś pytania jeszcze, to pisz. Pozdrawiam. IP: 85.14.102.22
|
asia
|
#804 07:47, 20.07.2011
|
Gość |
dzięki za szczegółowe informację, mam nadzieję że również będę zadowolona, pozdrawiam IP: 83.30.189.116
|
woj
|
#805 07:49, 20.07.2011
|
Gość |
Podejrzewam, że upadek biuro to nie sprawdzona informacja. Przeczytałem wszystkie wątki w całym temacie i uważam, że w 20% wypowiadają się postronni turyści, którzy sami doświadczyli wyjazdu, w 40% ludzie z aquamaris i 40% ludzie z biur konkurencyjnych. Ja lecę do malia resort 03.08 na tydzień. Boje się co zastanę na miejscu, no ale trudno. Jak będzie hu.... to po przyjeździe jeszcze gdzieś na weekend się wyskoczy. A z drugiej strony, to nie ma się co nastawiać negatywnie przed samym wyjazdem bo później wszystko będziemy odbierać negatywnie. Do osoby która pisała wcześniej (nie pamiętam nicku) BIURO! a nie BIÓRO, boże ile ty masz lat żeby aż takie byki robić. IP: 79.185.36.227
|
#806 09:15, 20.07.2011
|
|
Administrator
|
Programista dyslektyk Poprawione, dziękujemy za informację. IP: 83.30.142.164
|
czarna
|
#807 09:36, 20.07.2011
|
Gość |
lece z tym biurem do hotelu illysion na Rodos czy byl tam ktos? to co czyta sie tu na forum to koszmar ;/ nie wiem czy zacisnac zeby i leciec i czy rezygnowac. IP: 193.200.122.163
|
madlen
|
#808 09:58, 20.07.2011
|
Gość |
Ciężko doradzić, ja osobiście nie sugerowałabym się opiniami z forum...WOJ bardzo dobrze opisał swoje odczucia, ja je podzielam. Latałam z różnych biur podróży i nigdy się nie spotkałam by wszyscy w 100% byli zadwoleni z pobytu, a gdybym miała sugerować się forum, to pewnie do tej pory nigdzie bym nie pojechała. Z doświadczenia wiem, że gusta i guściki są różne i to co odpowiada nam, nie koniecznie odpowiadać będzie innym...ile ludzi tyle opinii. Sama musi Pani zdecydować czy warto zaciskać zęby na siłę...czy też warto zrezygnować i stracić część pieniędzy. To są decyzje indywidualne, nikt z forum ich za nas nie podejmie. Życzę trafnych decyzji i udanych wakacji! IP: 91.150.151.199
|
Ala
|
#809 10:16, 20.07.2011
|
Gość |
ludzie opanujcie się... Gaduła skąd wiesz że biuro we wrześniu upadnie? skoro jesteś tak dobrze poinformowny to podziel sie z nami szczegółmi.. już w poniedziałek miało upaść i jakoś jeszcze funkcjonuje.. a to że wszyscy którzy napiszą pozytywnie to są z aqumarisu to już smiech.. a już że PIT przekupiony to juz wgl masakra.. wybieram się na wakacje z tego biura pod koniec sierpnia i co będzie to będzie, trudno, na drugi raz będzie się bardziej uważać, ale nie nastawiajmy się na wszystko co najgorsze bo w takim wypadku wyjazd nie ma sensu ;/ IP: 94.40.112.5
|
Karinka
|
#810 11:55, 20.07.2011
|
Gość |
Dzisiaj o 18.40 wylatuje na Kretę. Mam nadzieje, że będzie dobrze. Jak tylko będę mogła to zdam wam relacje. IP: 91.123.176.135
|
gongu
|
#811 15:22, 20.07.2011
|
Gość |
No i w koncu mam chwilké. Bylimy z Aquamaris w Elounda Ilion Hotel niesamowity, zero problemów z Biurem wszytsko byo naczas, dobry kontakt z rezydentká dla mnie wszytsko zez zarzutów! jeli kto chce jakie info co do hotelu podajé maila bo na prawdé warto! : gosia.wozna@gmail.com IP: 78.149.58.94
|
Maciek
|
#812 17:42, 20.07.2011
|
Gość |
Witam, wróciliśmy z Aeolis na Thassos w poniedziałek, jeśli ktoś śledził forum przed 03.07 – będzie wiedział ze też byliśmy pełni obaw. Oto nasze wrażenia z cudownego urlopu: Pokoje fajne duże , nowe ładne balkony, hotel nowiutki czysty funkcjonalny, baseny ładne i wystarczające na ilość gości. Widok z hotelu rewelacyjny- jedno z najlepszych położeń na wyspie ( bajka ) Wyspa przepiekna widoki nie zapomniane . Obsługa miła – uśmiechnieta – przynajmniej dla nas byliśmy w 2 rodziny 4-ka dorosłych i 3 dzieci. Parę słów na temat innych turystów : naszym zdaniem wielu przyjeżdża po to aby narzekać . Jedzenie było o.k. śniadania wystarczające- obiady i kolacje naprawdę dobre, ale nie dla wszystkich. Sporo osób pakowało na talerze tyle jakby nie jedli przez cały rok tylko po to aby się „ nażreć na urlopie” niektóre rodziny nabierały tyle co pluton wojska, może się obawiali że im zabraknie. Żenujące było to że przed godzina 21 kiedy kończył się All na alkohole każdy na stole stawiał tyle ile mogło się zmieścić – zdarzały się sytuacje że biegli przez hotel gdy wybijała już 21. Grecy mieli niezły ubaw. Następna sprawą jest brak poszanowania pracy innych ludzi – bo czy tak trudno idąc po kolejne piwo zabrać pustą szklankę?? Wierzcie nam że było nam wstyd za tych tak zwanych „turystów” którzy wiecznie narzekali , żarli ponad miarę , i nie potrafili zabrać nawet głupiej szklanki idąc po drodze po następną. Na szczęście wichrzycieli było tylko paru którzy pociagali za sobą część która szła jak barany – ( nie mamy pojęcia po co jechali na urlop ale chyba nie żeby wypoczywać ) Wystarczająco dużo napisałem na temat jak prezentuje się nasz naród na wyjazdach . Ale na szczęście większość była normalna fajni ludzie , którzy dobrze się bawili – poza wspomnianymi wichrzycielami – ale w pewnym momencie wszyscy ich olali. Zdecydowałem się na napisanie tych paru zdań – bo widzę jak się tutaj ludzie nakręcają. Jeśli ktoś jedzie do Aeolis – będzie zadowolony , my naprawdę byliśmy zachwyceni- tym bardziej że mogliśmy spędzić fajny wieczór z osobą z obsługi z którą się zaprzyjaźniliśmy która zorganizowała dla naszej 7 – mki wspaniałą kolację w prawdziwej tawernie z owocami morza przy Thassanskim winie. Po tych słowach na pewno zostanę okrzyknięty sługusem Aquamarisu – ale Ci co byli na miejscu i nas znali będą wiedzieli że warto tam pojechać bez obaw IP: 89.78.224.115
|
wawa
|
#813 19:25, 20.07.2011
|
Gość |
Dzięki Maciek za wspaniałą wiadomość. Masz rację ludzie nie potrafią się zachować jak należy i przez to mamy taką opinię w świecie. W domu ''państwo'' mają same frykasy i i na każde zawołanie lokaja, więc jak można się poniżać- wynieść szklankę to ujma , a przys lowie m owi samo za siebie jak Cię widzą tak Cię piszą. Pozdrawiam. IP: 95.49.48.155
|
calworin
|
#814 19:25, 20.07.2011
|
Gość |
czy możesz dać na forum zdjęcia z hotelu i okolicy IP: 83.5.30.134
|
Maciek
|
#815 19:40, 20.07.2011
|
Gość |
podaj e-maila to ci wyślę te zdjęcia. IP: 89.78.224.115
|
lamia
|
#816 19:44, 20.07.2011
|
Gość |
to fajnie że skreśliłeś parę dobrych słów, jedziemy na Tassos do Aeolis 15. 08. Mam pytanie jaki jest koszt wypożyczenia samochodu? i czy możesz powiedzieć nam coś więcej na temat plaży przy hotelu? Dokładnie chodzi mi o to czy są tam leżaki, materace, i parasole oraz czy zejście jest faktycznie strome. pozdrawiamy i życzymy dalszych udanych wakacji IP: 93.154.155.205
|
Artur
|
#817 20:03, 20.07.2011
|
Gość |
Bardzo proszę o rzetelną opinię o COLINDRIA MARE SISSI osoby, która tam była, ja lecę 10.08.2011 i troszkę się wystraszyłem opiniam. IP: 83.15.153.234
|
Wichrzyciel
|
#818 20:03, 20.07.2011
|
Gość |
A gdzie Ty Maciek byłeś wcześniej, że jesteś taki zachwycony w Jastarni? Nic dziwnego, że ludzie pakowali alkochol na stół przed 21 w jakim hotelu ALL kończy się o 21? Wtedy dopiero zaczyna się wieczorne życie. No ale jeśli Maciuś był z dziećmi to pewnie o 22 leżał już w łóżeczku. No cóż jednemu podoba się jedno a drugiemu co innego. Wszystko zależy od nastawienia. Gość tak pozytywnie się nakręcił przed wylotem razem z niejaką lubliniaką, że nawet nie przeszkadzał mu 10-latek srający do basenu i znęcający się nad zwierzętami, pewnie nawet go nie zauważył. A wiecie dlaczego? Bo to sługus Aquamaris. Pozdrawiam I jeszcze jedno do wszystkich pocieszających się w temacie Aeolis na Thassos - żal mi Was, oby wam się udało miło i spokojnie wypocząć. IP: 89.228.65.38
|
Artur
|
#819 20:03, 20.07.2011
|
Gość |
Bardzo proszę o rzetelną opinię o COLINDRIA MARE SISSI osoby, która tam była, ja lecę 10.08.2011 i troszkę się wystraszyłem opiniami. IP: 83.15.153.234
|
Evil
|
#820 20:06, 20.07.2011
|
Gość |
I bój się dalej bo wszystko to szczera prawda!!!! IP: 89.228.65.38
|
Artur
|
#821 20:07, 20.07.2011
|
Gość |
Co to ma znaczyć szczera prawda?? IP: 83.15.153.234
|
Evil
|
#822 20:08, 20.07.2011
|
Gość |
Zadzwoń do Aquamaris to usłyszysz jeszcze więcej pozytywnych opinii IP: 89.228.65.38
|
Maciek
|
#823 20:46, 20.07.2011
|
Gość |
Dobrze zrobiłeś że zrezygnowałeś - jakbyś pojechał na pewno napsuł byś krwi innym którzy chcieliby wypoczywać - a tak będą mieli spokojne wakacje. A najlepiej siedź w domu. IP: 89.78.224.115
|
Maciek
|
#824 20:54, 20.07.2011
|
Gość |
Do Wichrzyciela---- Chyba byliśmy w dwóch róznych miejscach - a jak w/g Ciebie nigdzie nie bywam .... niech Ci będzie. Dla nas to był super urlop a po Twoich słowach widać kulturę i podejście / pozdrawiam / cieszę się że nie byliśmy razem IP: 89.78.224.115
|
lamia
|
#825 21:00, 20.07.2011
|
Gość |
Maćku bardzo proszę o informację dotyczącą wypożyczenia samochodu na Tassos jedziemy 15. 08 do Aeolis. proszę również o informację na temat plaży przy hotelu pozdrawiam IP: 93.154.155.205
|
Strona: « < ... 29 30 31 32 33 34 35 36 37 ... > »
Na skróty: Bułgaria, Chorwacja, Egipt, Grecja, Hiszpania, Maroko, Polska, Tunezja, Turcja, Włochy, W. Kanaryjskie