Autor |
Treść |
Maciek
|
|
Gość
|
lamia napisał to fajnie że skreśliłeś parę dobrych słów, jedziemy na Tassos do Aeolis 15. 08. Mam pytanie jaki jest koszt wypożyczenia samochodu? i czy możesz powiedzieć nam coś więcej na temat plaży przy hotelu? Dokładnie chodzi mi o to czy są tam leżaki, materace, i parasole oraz czy zejście jest faktycznie strome. pozdrawiamy i życzymy dalszych udanych wakacji
Zejście jest strome, ale po chodniku nie jest uciązliwe- leżaki są parasoli nie , ale stoją dwa zadaszenia chroniące od słońca pod które wchodzą 4 leżaki. Co wieczór do hotelu przychodzi grek który wypożycza samochody, koszt rózny my za 7-osobowe Doblo płaciliśmy 150 E na 3 dni, małe samochody mozesz nawet wyrwać za około 60-80 za 3 dni. Codziennie od 9.30 jeździ bus hotelowy na plażę z łagodnym zejściem i pięknym piaskiem , jeździ aż wszystkich zawiezie, a potem od 13 zwozi spowrotem, także zawsze masz wybór - no ale czy uwierzysz "sługusowi Aquamarisu " pozdrawiam IP: 89.78.224.115
|
|
|
Użytkownik
|
Panie Maciek krew mi się gotuje jak piszesz bzdury ,a jakbym cię spotkał to po mordzie byś dostał IP: 83.17.158.146
|
mario
|
|
Gość
|
Maciek napisał Witam, wróciliśmy z Aeolis na Thassos w poniedziałek, jeśli ktoś śledził forum przed 03.07 – będzie wiedział ze też byliśmy pełni obaw. Oto nasze wrażenia z cudownego urlopu: Pokoje fajne duże , nowe ładne balkony, hotel nowiutki czysty funkcjonalny, baseny ładne i wystarczające na ilość gości. Widok z hotelu rewelacyjny- jedno z najlepszych położeń na wyspie ( bajka ) Wyspa przepiekna widoki nie zapomniane . Obsługa miła – uśmiechnieta – przynajmniej dla nas byliśmy w 2 rodziny 4-ka dorosłych i 3 dzieci. Parę słów na temat innych turystów : naszym zdaniem wielu przyjeżdża po to aby narzekać . Jedzenie było o.k. śniadania wystarczające- obiady i kolacje naprawdę dobre, ale nie dla wszystkich. Sporo osób pakowało na talerze tyle jakby nie jedli przez cały rok tylko po to aby się „ nażreć na urlopie” niektóre rodziny nabierały tyle co pluton wojska, może się obawiali że im zabraknie. Żenujące było to że przed godzina 21 kiedy kończył się All na alkohole każdy na stole stawiał tyle ile mogło się zmieścić – zdarzały się sytuacje że biegli przez hotel gdy wybijała już 21. Grecy mieli niezły ubaw. Następna sprawą jest brak poszanowania pracy innych ludzi – bo czy tak trudno idąc po kolejne piwo zabrać pustą szklankę?? Wierzcie nam że było nam wstyd za tych tak zwanych „turystów” którzy wiecznie narzekali , żarli ponad miarę , i nie potrafili zabrać nawet głupiej szklanki idąc po drodze po następną. Na szczęście wichrzycieli było tylko paru którzy pociagali za sobą część która szła jak barany – ( nie mamy pojęcia po co jechali na urlop ale chyba nie żeby wypoczywać ) Wystarczająco dużo napisałem na temat jak prezentuje się nasz naród na wyjazdach . Ale na szczęście większość była normalna fajni ludzie , którzy dobrze się bawili – poza wspomnianymi wichrzycielami – ale w pewnym momencie wszyscy ich olali. Zdecydowałem się na napisanie tych paru zdań – bo widzę jak się tutaj ludzie nakręcają. Jeśli ktoś jedzie do Aeolis – będzie zadowolony , my naprawdę byliśmy zachwyceni- tym bardziej że mogliśmy spędzić fajny wieczór z osobą z obsługi z którą się zaprzyjaźniliśmy która zorganizowała dla naszej 7 – mki wspaniałą kolację w prawdziwej tawernie z owocami morza przy Thassanskim winie. Po tych słowach na pewno zostanę okrzyknięty sługusem Aquamarisu – ale Ci co byli na miejscu i nas znali będą wiedzieli że warto tam pojechać bez obaw Pozdrawiam Maćka:-)) Podzielam Twoją opinię. Wszystkim nakręcającym sie współczuję i tyle w temacie!!! Mi zwrócono uwagę, czemu chodzę uśmiechnięta i z czego jestem zadowolona... porażka. Jedna mądra dzwoniła do ambasady, że nie ma animacji dla dziecka, a ktoś inny do TVN-u. Ludzie - masakra. Omijajcie malkontektów z daleka. Sami oceniecie. Uczciwie przyznam, że Aquamaris nas rozczarował i więcej nie skorzystam z jego usług (zamieszanie przed wylotem z hotelem, które opisaliśmy) a na rzeczy, z których nie byliśmy zadowoleni napisaliśmy reklamację na miejscu (m.in.plaża przy hotelu kamiensta, ze stromym zejściem, zamieszanie z sobotnim obiadem, słaby All - przekąski, lody itp) ale te rzeczy nie popsuły nam humoru i dobrej zabawy . Zobaczymy co odpowie biuro. Podobał nam się hotel (w Grecji bylismy wcześniej 4 razy więc mam porównanie), widok na Morze Egejskie, Monastyr, za górą jest GIOLA. Polecam wycieczkę statkiem - super widoczki, skakanie ze statku do morza. plażowanie w cudnej zatoczce i pyszne jedzonko na statku; plaże godne polecenia Chil Out, Psilli Amos, Paradise Beach, Golden Beach - nam podobała sie średnio ale piasek faktycznie cudnie się błyszczy drobinkami złota. W Limenas polecam spacer na koniec portu - piekny zachód słońca!!!; na wieczorne wypady na zakupy, drinka polecam Limenarię i Potos. Samochód Matiz na 3 dni bez limitu km 90 E. Większy 7 osobowy Fiat 140 E. My poznaliśmy fajnych, pozytywnych ludzi i spędziliśmy fajnie urlop. IP: 160.62.4.10
|
dongle
|
|
Gość
|
maciek jestes bratem freda?? IP: 94.69.152.171
|
Maciek
|
|
Gość
|
Mario - pozdrawiamy Nam szkoda bardzo powrotu tamtego miejsca - a to co ludzie tutaj wypisują to masakra, my tam byliśmy i wiemy jak było. Pozdrowienia IP: 89.78.224.115
|
Maciek
|
|
Gość
|
chris napisał Panie Maciek krew mi się gotuje jak piszesz bzdury ,a jakbym cię spotkał to po mordzie byś dostał
Dobrze że się gotuje Tobie, nie mam przyjemności komentować Twoich wpisów i jak sądzę reszta osób na tym forum juz poznała z kim ma do czynienia, a nawiasem mówiąc to jest forum dla dorosłych. IP: 89.78.224.115
|
mario
|
|
Gość
|
dongle napisał mario napisał Maciek napisał Witam, wróciliśmy z Aeolis na Thassos w poniedziałek, jeśli ktoś śledził forum przed 03.07 – będzie wiedział ze też byliśmy pełni obaw. Oto nasze wrażenia z cudownego urlopu: Pokoje fajne duże , nowe ładne balkony, hotel nowiutki czysty funkcjonalny, baseny ładne i wystarczające na ilość gości. Widok z hotelu rewelacyjny- jedno z najlepszych położeń na wyspie ( bajka ) Wyspa przepiekna widoki nie zapomniane . Obsługa miła – uśmiechnieta – przynajmniej dla nas byliśmy w 2 rodziny 4-ka dorosłych i 3 dzieci. Parę słów na temat innych turystów : naszym zdaniem wielu przyjeżdża po to aby narzekać . Jedzenie było o.k. śniadania wystarczające- obiady i kolacje naprawdę dobre, ale nie dla wszystkich. Sporo osób pakowało na talerze tyle jakby nie jedli przez cały rok tylko po to aby się „ nażreć na urlopie” niektóre rodziny nabierały tyle co pluton wojska, może się obawiali że im zabraknie. Żenujące było to że przed godzina 21 kiedy kończył się All na alkohole każdy na stole stawiał tyle ile mogło się zmieścić – zdarzały się sytuacje że biegli przez hotel gdy wybijała już 21. Grecy mieli niezły ubaw. Następna sprawą jest brak poszanowania pracy innych ludzi – bo czy tak trudno idąc po kolejne piwo zabrać pustą szklankę?? Wierzcie nam że było nam wstyd za tych tak zwanych „turystów” którzy wiecznie narzekali , żarli ponad miarę , i nie potrafili zabrać nawet głupiej szklanki idąc po drodze po następną. Na szczęście wichrzycieli było tylko paru którzy pociagali za sobą część która szła jak barany – ( nie mamy pojęcia po co jechali na urlop ale chyba nie żeby wypoczywać ) Wystarczająco dużo napisałem na temat jak prezentuje się nasz naród na wyjazdach . Ale na szczęście większość była normalna fajni ludzie , którzy dobrze się bawili – poza wspomnianymi wichrzycielami – ale w pewnym momencie wszyscy ich olali. Zdecydowałem się na napisanie tych paru zdań – bo widzę jak się tutaj ludzie nakręcają. Jeśli ktoś jedzie do Aeolis – będzie zadowolony , my naprawdę byliśmy zachwyceni- tym bardziej że mogliśmy spędzić fajny wieczór z osobą z obsługi z którą się zaprzyjaźniliśmy która zorganizowała dla naszej 7 – mki wspaniałą kolację w prawdziwej tawernie z owocami morza przy Thassanskim winie. Po tych słowach na pewno zostanę okrzyknięty sługusem Aquamarisu – ale Ci co byli na miejscu i nas znali będą wiedzieli że warto tam pojechać bez obaw Pozdrawiam Maćka:-)) Podzielam Twoją opinię. Wszystkim nakręcającym sie współczuję i tyle w temacie!!! Mi zwrócono uwagę, czemu chodzę uśmiechnięta i z czego jestem zadowolona... porażka. Jedna mądra dzwoniła do ambasady, że nie ma animacji dla dziecka, a ktoś inny do TVN-u. Ludzie - masakra. Omijajcie malkontektów z daleka. Sami oceniecie. Uczciwie przyznam, że Aquamaris nas rozczarował i więcej nie skorzystam z jego usług (zamieszanie przed wylotem z hotelem, które opisaliśmy) a na rzeczy, z których nie byliśmy zadowoleni napisaliśmy reklamację na miejscu (m.in.plaża przy hotelu kamiensta, ze stromym zejściem, zamieszanie z sobotnim obiadem, słaby All - przekąski, lody itp) ale te rzeczy nie popsuły nam humoru i dobrej zabawy . Zobaczymy co odpowie biuro. Podobał nam się hotel (w Grecji bylismy wcześniej 4 razy więc mam porównanie), widok na Morze Egejskie, Monastyr, za górą jest GIOLA. Polecam wycieczkę statkiem - super widoczki, skakanie ze statku do morza. plażowanie w cudnej zatoczce i pyszne jedzonko na statku; plaże godne polecenia Chil Out, Psilli Amos, Paradise Beach, Golden Beach - nam podobała sie średnio ale piasek faktycznie cudnie się błyszczy drobinkami złota. W Limenas polecam spacer na koniec portu - piekny zachód słońca!!!; na wieczorne wypady na zakupy, drinka polecam Limenarię i Potos. Samochód Matiz na 3 dni bez limitu km 90 E. Większy 7 osobowy Fiat 140 E. My poznaliśmy fajnych, pozytywnych ludzi i spędziliśmy fajnie urlop.
o czym piszesz ty blond kretynko??? ludzie tu piszą że zapłacila za all a mieli prawie HB z napojami a ty o wycieczce na stateczku k**wa żenada
no i to właśnie poziom 0 !!!! jak ktoś siedzi w hotelu to nic nie zobaczył - wspólczuję!!! forum czytają ludzie, którzy chcą się czegoś dowiedzieć... IP: 160.62.4.10
|
lamia
|
|
Gość
|
Dziękuję za informację Maćku. Aha a czy jest w pobliżu jakiś sklep i czy wieczorem można bez problemu dostać się do innych miejscowości, z tego co piszesz hotel jest na uboczu IP: 93.154.145.233
|
calworin
|
|
Gość
|
Maćku podaję mojego mail-a rysiek3010@interia.plIP: 83.5.15.213
|
Maciek
|
|
Gość
|
lamia napisał Dziękuję za informację Maćku. Aha a czy jest w pobliżu jakiś sklep i czy wieczorem można bez problemu dostać się do innych miejscowości, z tego co piszesz hotel jest na uboczu
Sklep jest 30 min spacerkiem od hotelu, najlepiej po zachodzie słońca . Miasteczko Potos około 7 km, deptak tawerny sklepy wypożyczalnie. tam raczej taxi około 7-10 E Ale jak pisałem wypożyczalnia co wieczór jest w hotelu około 21. Można zadzwonić i Grek przyjedzie w ciągu dnia. Hotel jest na uboczu - ale widoki rekompensują wszystko. IP: 89.78.224.115
|
Maciek
|
|
Gość
|
calworin napisał Maćku podaję mojego mail-a rysiek3010@interia.pl
Poszło - pozdrawiam IP: 89.78.224.115
|
Michał
|
|
Gość
|
chris napisał Panie Maciek krew mi się gotuje jak piszesz bzdury ,a jakbym cię spotkał to po mordzie byś dostał
Ja też bym tak zrobił, Pan Maciek tak pieknie tu pisze a byłem razem z nim i widziałem jak rano busem jechał na plaże albo i nie a od 13 chlał piwo a może i z bimbrem. A PLAŻ TO NIE PIĘKNE ZEJŚCIE PO CHODNICZKU, A PLAZA TO KAMIENIOŁOM. Takich bzdur to dawno nie słyszałem. A zadaszenie na plaży to porwane szmzty na jkiś kołkach. IP: 78.8.104.197
|
Maciek
|
|
Gość
|
Michał napisał chris napisał Panie Maciek krew mi się gotuje jak piszesz bzdury ,a jakbym cię spotkał to po mordzie byś dostał
Ja też bym tak zrobił, Pan Maciek tak pieknie tu pisze a byłem razem z nim i widziałem jak rano busem jechał na plaże albo i nie a od 13 chlał piwo a może i z bimbrem. A PLAŻ TO NIE PIĘKNE ZEJŚCIE PO CHODNICZKU, A PLAZA TO KAMIENIOŁOM. Takich bzdur to dawno nie słyszałem. A zadaszenie na plaży to porwane szmzty na jkiś kołkach.
No oczywiście że jeździłem na plażę busem , bo jest piaszczysta i ładna, hotelowa jest inna, ale też ma swój urok, a moze to Ty Michale porwałeś to zadaszenie na złość całemu światu. Piłem piwo i bimber też - ale nie biegałem przed 21 jak oszalały po ostatnia szklaneczkę, Michale jeśli masz inne zdanie to napisz normalnie a nie wklejaj cudzych wypowiedzi. Nie stać Cie na sklecenie paru własnych zdań? A na marginesie nie byłeś ze mną - tylko obok musiałeś widzieć jak doskonale spedzam czas z przyjaciółmi - bo ja wybieram sobie ludzi z którymi się dobrze bawię. IP: 89.78.224.115
|
Tunio
|
|
Gość
|
Wszyscy pierdolicie głupoty i z forum robicie sobie czat. Zero odpowiedzi na podstawowe pytania zadawane przez zainteresowanych. Cytujecie jeden po drugim swoje wypociny i sie podniecacie. Te forum To już prawie ,,NK,, tylko jeszcze zdjęć brakuje. Wszyscy krytykują, a jeśli się poprosi o napisanie jakiejś informacji na temat warunków i hotelu - cisza. Nie wierze wam sam sprawdzę. Jak wrócę to odpowiem na zadawane pytania na temat hotelu w którym byłem i zamieszcze realne fotki. Może w końcu pomogę innym przyszłym turystom w samodzielnej ocenie. Pozdrawiam wszystkich uzytkowników ,,NK,, czyli was !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Colindria Mare 10.08.2011 IP: 20.133.40.85
|
Artur
|
|
Gość
|
Bardzo proszę o rzetelną opinię o COLINDRIA MARE SISSI osoby, która tam była, ja lecę 10.08.2011 potrzebuje opinie IP: 46.174.224.48
|
Agata
|
|
Gość
|
Witajcie , przyjechałam wczoraj z Krety byłam w hotelu Xenia Helios. I zapomnijcie o 4 gwiazdkach, pokoje to tak zwany przez nas turystów "późny Gierek". Wszystkie meble stare, łóżka ze sprężynami wchodzącymi , to tu , to tam. Łazienka to porażka, stara wanna bez prysznica, zmiana ręczników , czy pościeli na wyraźną naszą usilną prośbę. Jedzenie takie sobie, głównie ser żółty i mortadela ( czasami brak pieczywa na śniadaniu). Basen przy hotelu bardzo fajny , czysta woda, leżaków też rzadko brakowało. Zejście na plażę od razu z hotelu , bez tłoku pełny luz. Cisza i spokój. Mam zdjęcia to później je umieszczę. Pozdrawiam wszystkich którzy się tam wybierają mam nadziej, że trochę pomogłam w spojrzeniu na 4 gwiazdkowy hotel Aquamaris. IP: 89.74.5.245
|
Jula
|
|
Gość
|
Do Agaty: a w Kokkini Hani jest jakieś centrum, żeby pójść coś zjeść lub coś dokupić? IP: 79.191.248.20
|
Adam
|
|
Gość
|
Maćku nie wdawaj się w dyskusje na tym forum z pieniaczami którzy ledwo przekroczą próg hotelu a już narzekają .JA byłem w Aeolis w czerwcu z rodziną i mi się podobało . Hotel jest na zadupiu , piękne widoki , jedzenie dobre ,al jak w GRECJI plaża kamienista , każda plaża na tej wyspie jest inna , polecam wynająć samochód i zobaczyć okolicę ,góry,.NIE POLECAM HOTELU WAKACYJNYM PIJACZKOM ZAPRASZAM DO TURCJI .JAK CHCECIE MIEĆ ANIMACJE ZAPRASZAM DO TUNEZJI.JAK CHCECIE MIEĆ 20 RODZAI BUŁEK NA ŚNIADANIE POLECAM EGIPT.Ja pojechałem by odpocząć ,a zastałem wiecznie niezadowolonych turystów . Zapraszam nad BAŁTYK. W GRECJI TYLKO ROBICIE WSTYD ANGIELSKIEGO NIE ZNACIE. JECIE JAKBY W POLSCE PANOWAŁ GŁÓD. BIEGACIE RANO Z RĘCZNIKAMI . SAMI SOBIE STWARZACIE PIEKIEŁKO . IP: 89.174.61.146
|
madlen
|
|
Gość
|
Do Maćka: czy to prawda ,że w Astris na plażach jest dużo jeżowców? Trzeba zabrać ze sobą specjalne obuwie? Z góry dziękuję za odpowiedź. IP: 91.150.151.199
|
Agata
|
|
Gość
|
Do Julki: tak można dobrze zjeść, miasteczko typowe, jedna główna ulica, ale wybór jest spory. My na obiad w 3 osoby płaciliśmy ok. 20 euro. W barku hotelowym jedzenie typu tost, grube frytki, nie polecam, napoje drogie, piwo 3,5 euro. pozdrawiam IP: 89.74.5.245
|
madlen
|
|
Gość
|
Wichrzyciel napisał Maciek napisał Witam, wróciliśmy z Aeolis na Thassos w poniedziałek, jeśli ktoś śledził forum przed 03.07 – będzie wiedział ze też byliśmy pełni obaw. Oto nasze wrażenia z cudownego urlopu: Pokoje fajne duże , nowe ładne balkony, hotel nowiutki czysty funkcjonalny, baseny ładne i wystarczające na ilość gości. Widok z hotelu rewelacyjny- jedno z najlepszych położeń na wyspie ( bajka ) Wyspa przepiekna widoki nie zapomniane . Obsługa miła – uśmiechnieta – przynajmniej dla nas byliśmy w 2 rodziny 4-ka dorosłych i 3 dzieci. Parę słów na temat innych turystów : naszym zdaniem wielu przyjeżdża po to aby narzekać . Jedzenie było o.k. śniadania wystarczające- obiady i kolacje naprawdę dobre, ale nie dla wszystkich. Sporo osób pakowało na talerze tyle jakby nie jedli przez cały rok tylko po to aby się „ nażreć na urlopie” niektóre rodziny nabierały tyle co pluton wojska, może się obawiali że im zabraknie. Żenujące było to że przed godzina 21 kiedy kończył się All na alkohole każdy na stole stawiał tyle ile mogło się zmieścić – zdarzały się sytuacje że biegli przez hotel gdy wybijała już 21. Grecy mieli niezły ubaw. Następna sprawą jest brak poszanowania pracy innych ludzi – bo czy tak trudno idąc po kolejne piwo zabrać pustą szklankę?? Wierzcie nam że było nam wstyd za tych tak zwanych „turystów” którzy wiecznie narzekali , żarli ponad miarę , i nie potrafili zabrać nawet głupiej szklanki idąc po drodze po następną. Na szczęście wichrzycieli było tylko paru którzy pociagali za sobą część która szła jak barany – ( nie mamy pojęcia po co jechali na urlop ale chyba nie żeby wypoczywać ) Wystarczająco dużo napisałem na temat jak prezentuje się nasz naród na wyjazdach . Ale na szczęście większość była normalna fajni ludzie , którzy dobrze się bawili – poza wspomnianymi wichrzycielami – ale w pewnym momencie wszyscy ich olali. Zdecydowałem się na napisanie tych paru zdań – bo widzę jak się tutaj ludzie nakręcają. Jeśli ktoś jedzie do Aeolis – będzie zadowolony , my naprawdę byliśmy zachwyceni- tym bardziej że mogliśmy spędzić fajny wieczór z osobą z obsługi z którą się zaprzyjaźniliśmy która zorganizowała dla naszej 7 – mki wspaniałą kolację w prawdziwej tawernie z owocami morza przy Thassanskim winie. Po tych słowach na pewno zostanę okrzyknięty sługusem Aquamarisu – ale Ci co byli na miejscu i nas znali będą wiedzieli że warto tam pojechać bez obaw
A gdzie Ty Maciek byłeś wcześniej, że jesteś taki zachwycony w Jastarni? Nic dziwnego, że ludzie pakowali alkochol na stół przed 21 w jakim hotelu ALL kończy się o 21? Wtedy dopiero zaczyna się wieczorne życie. No ale jeśli Maciuś był z dziećmi to pewnie o 22 leżał już w łóżeczku. No cóż jednemu podoba się jedno a drugiemu co innego. Wszystko zależy od nastawienia. Gość tak pozytywnie się nakręcił przed wylotem razem z niejaką lubliniaką, że nawet nie przeszkadzał mu 10-latek srający do basenu i znęcający się nad zwierzętami, pewnie nawet go nie zauważył. A wiecie dlaczego? Bo to sługus Aquamaris. Pozdrawiam I jeszcze jedno do wszystkich pocieszających się w temacie Aeolis na Thassos - żal mi Was, oby wam się udało miło i spokojnie wypocząć.
W ofercie z tego co widzę jasno jest napisane, że alkohol jest do 21 i że są przerwy w wydawaniu posiłków i napoi...problemem jest to że nie czytamy ofert i umów, a później wymagamy nie wiadomo czego... All Inclusive 07.30-09.30 śniadanie w formie bufetu 10.00-12.30 przekąski 10.30-12.30 lody tylko dla dzieci 13.00-15.00 lunch w formie bufetu 15.00-17.30 kawa, herbata, mleko 15.30-18.30 przekąski 19.00-21.00 obiadokolacja w formie bufetu 10-12.30, 13-15, 15.30-18.30, 19-21 lokalne napoje alkoholowe oraz bezalkoholowe (ouzo, piwo, wino, soki, napoje) Posiłki i napoje będą podawane wyłącznie w restauracji z tego co widzę to przekłamaniem jest opis o plaży i brak animacji, poza tym że to kompletne pustkowie i jeden sklep (daleko) itp wszystko się zgadza... Ludzie czytajcie umowy i oferty!!!! IP: 91.150.151.199
|
zadowolony
|
|
Gość
|
doris napisał fred napisał Jeżeli ktoś chce rzeczowych informacji o Aeolis/Thassos to proszę bardzo: Ludzie wypisują tu na forum różne rzeczy, czasami aż się włos na głowie jeży... ... ale do rzeczy. Hotel Aeolis - nowy, bardzo ładny, przepiękne widoki, duże, wygodne, dobrze wyposażone pokoje, bardzo duże balkony. Drobne prace wykończeniowe jeszcze trwają - raczej niewidoczne i niesłyszalne dla gości. Lokalizacja na odległym, spokojnym, malowniczym zakątku wyspy (niektórzy powiedzą: "zadupie"). Jedzenie bardzo dobre (śniadania mogłyby być trochę bardziej urozmaicone, ale nie jest źle), obiady i kolacje - super. Załoga hotelu bardzo fajna i przyjazna, zawsze uśmiechnięci, uczynni i mili. Dojście do morza trochę strome, ale bez przesady, kamienną ścieżką - jakieś 200m. Plaża mała, kamienista, są jeżowce, ale widoki super. Do większych, piaszczystych plaż, bez jeżowców dowożą i przywożą busiki z hotelu (kilka minut jazdy). Basen i brodzik niezbyt duże, ale fajne i spełniają swoją rolę, są leżaki i parasole. Baseny niezbyt duże, ale hotel też jest raczej mały. Nad basenem płatny bar - zawsze przyjemna muzyczka. Podróż z lotniska do hotelu bezproblemowa, rezydentka nas sprawnie zebrała do autobusów i pojechaliśmy. Autobusem trochę się dłuży, ale przeprawa na wyspę promem przy zachodzie słońca i w towarzystwie mew to po prostu bajka. Potem jeszcze trochę autobusem - trzeba się dostać na drugi koniec wyspy. Cała podróż od momentu wylotu to jakieś 8h (2h samolot, 3h autobus do promu, prom ok.45min, autobusem na wyspie ok.50min, do tego oczywiście przerwy). Na miejscu błyskawiczne zakwaterowanie (naprawdę wzorowe) i kolacja. Podsumowując informacje o hotelu: mnie i kilku znajomym (i dzieciakom) się tutaj bardzo podoba i jesteśmy zadowoleni. Wyjeżdżając mieliśmy wątpliwości, bo śledziliśmy to forum i informacje o naszym hotelu, a były one w większości negatywne. Piszę w tej chwili z hotelu i muszę powiedzieć, że większość negatywnych opinii tu wypisywanych to bzdura. Ktoś na tym forum trochę przed naszym wyjazdem napisał: "jeżeli jesteś normalny to ci się będzie podobać" - trochę się tego uczepiliśmy, ale muszę przyznać, że to w 100% prawda. Malkontentów jest trochę, nigdy nic im się nie podoba (oczywiście ich prawo), ale głównie to oni piszą potem bzdury i stwarzają negatywne wrażenie. Jak ktoś jest zadowolony to raczej rzadko się rozpisuje na forach. Dlatego też piszę tutaj jako przeciwwagę dla moim zdaniem krzywdzących opinii dla tego hotelu i całości imprezy. Wydaje mi się, że kilka osób było już negatywnie nastawionych jeszcze przed przyjazdem i nic nie zmieni ich opinii. Jeżeli chodzi o niezgodność z ofertą to nie wiem czy w pierwszych ofertach było coś o animacjach - a tych akurat nie ma. Poza tym reszta się zgadza. Niektórzy mówią, że to słabe all inclusive, ale wydaje mi się, że nie jest złe (choć jest to na pewno inny standard niż w Egipcie czy Tunezji). Nie jest to również dobre miejsce dla imprezowiczów, ale to jest zgodne z opisem - my właśnie dlatego wybraliśmy to miejsce (cisza, spokój i super okolica). Jest też trochę minusów w wykonaniu urlopowiczów i takich polskich specjalności jak poniżej: - picie w samolocie własnego alkoholu (w takiej ilości, że steward musiał go czasowo skonfiskować), - przelewanie napojów ze szklanek do butelek i wynoszenie, - jeden koleś miał pretensje do rezydentki, że hotel zagłusza telefony komórkowe, aby zarabiać na własnych telefonach ))) (jedyny fakt to akurat słaby zasięg sieci komórkowych), - ktoś tam miał pretensje o to, że w brodziku jest za dużo wody , - ktoś tam strasznie pyskował o brak animacji, - itp, itd .... Narzekaczy-krzykaczy jest garstka, ale zwykle nadają ton całości. Teraz trochę o sobotnim braku obiadu... Rzeczywiście grecki właściciel twierdził, że nie ma kontaktu z naszym biurem, które mu nie zapłaciło. W ramach protestu nie podano w sobotę obiadu, a właściwie podano tylko dzieciom. Właściciel twierdził, że biuro zalega mu na kwotę prawie 100tys. EUR i nie ma kontaktu z biurem w Polsce, ani z przedstawicielstwem w Grecji od dwóch tygodni. W/g niego ta akcja miała spowodować zainteresowanie ze strony firmy Aquamaris. Rzeczywiście po naszych telefonach do Polski zaczęło się wyjaśnianie, telefonowanie, faxowanie itd. Wieczorem właściciel spuścił z tonu i uznał, że jest OK. Stwierdził, że płatność zgodnie z umowami miała być uregulowana do piatku (15.07), a nie była. Chyba trochę nerwowo zareagował, bo akcja z obiadem miała miejsce w sobotę. Aquamaris wyjaśniało, że przelew poszedł 14.07, ale nie potwierdzili przelewu faxem i stąd nieporozumienie. Przeprosili i zaproponowali darmową wycieczkę jako zadośćuczynienie - "Limenas nocą" (niektórzy mieli ją już w standardzie, w umowie). Oczywiście nie wiem jak jest naprawdę, ale faktem jest, że właściciel stwierdził, że nie ma się o co martwić, w sobotę wieczorem było "party" i dalej sobie urlopujemy bez przeszkód Myślę, że ktoś powinien odpowiedzieć za brak jednego posiłku i zepsute pół soboty, ale tym się będziemy zajmować po powrocie. Takie są fakty - można oczywiście wierzyć lub nie, ocena należy do czytelnika. Starałem się wyjaśnić wszystko możliwie obiektywnie, bo sam przed wyjazdem czytając to forum miałem trochę "kręćka". P.S. Miałem dopisać, że nie mam nic wspólnego z Aquamaris, z hotelem Aeolis i nie mam powiązań z grecką mafią - ale to chyba nie ma sensu - prawda ? )) Pozdrawiam i naprawdę życzę udanego urlopu.
PISZECIE 3 OSOBY Z TEGO SAMEGO IP 94.69.144.45 ANAKANDA MARIO FRED CIEKAWE?
IP: 83.26.177.232
|
zadowolony
|
|
Gość
|
Potwierdzam wszystko co napisał fred , byłem tam wraz z rodziną od 27.06.2011 do 11.07.2011 Niedowiarką jestem w stanie wysłać pare zdjęć poglądowych. Jeszcze raz GORĄCO POLECAM HOTEL AEOLIS NA THASSOS !!!!!!!!!!! I nie jestem zpoinowacony z biurem Aquamaris IP: 83.26.177.232
|
madlen
|
|
Gość
|
IP 94.69.144.45 to jest grecki nume IP, więc bardzo prawdopodobne, że w/w osoby pisały z hotelu. IP: 91.150.151.199
|
|
|
Użytkownik
|
i ja również jak tam będę za parę dni to też będzie takie Ip. w moich postach tu na forum . A napewno napiszę !!!!! . Pozdrawiam IP: 89.74.97.131
|