» Szukaj na forum » Rejestruj » Zaloguj

Forum turystyczne » AQUAMARIS

AQUAMARIS

Strona: « < ... 27 28 29 30 31 32 33 34 35 ... > »

Autor Treść
Użytkownik
Witam ponownie (kontynuacja Aeolis/Thassos),

Co do tego, że jestem z Aquamaris - to od początku nie miałem złudzeń, że będę o to posądzany :)
Jak ktoś słusznie zauważył numer IP coś niecoś sugeruje, a w hotelu nie ma pracowników Aquamaris (chociaż rezydentka czasem bywa w hotelu - może to ona ;) ). Z drugiej strony wynajęcie chińskich hakerów do fałszowania wpisów na tym forum (łącznie z IP) też jest możliwe :) . Nie zamierzam nikogo do to tego, że nie jestem z Aquamaris jakoś specjalnie przekonywać.

Co do hoteli to bywałem w różnych i europejskich, i afrykańskich, i azjatyckich - wniosek jest generalnie jeden - standardy są różne i można o tym dyskutować w nieskończoność.

W poprzednim poście starałem się przedstawić fakty. Można się oczywiście spierać czy jedzenie tutaj serwowane jest pyszne, dobre, takie sobie czy do niczego się nie nadające - ocena jest sprawą indywidualną. Jeżeli ktoś powie, że brodzimy po pas w niebiańskich frykasach - to będzie to kłamstwo. Jeżeli powie, że głodujemy, a jedzenie jest okropne to też będzie to kłamstwo. W/g mnie jedzenie jest dobre, może nawet bardzo dobre, serwowane w określonych godzinach i tyle.

Mojego poprzedniego posta nie można też traktować jako gwarancji na przyszłość (nie znam ksiąg rachunkowych firmy Aquamaris czy hotelu, nie odpowiadam też za stan finansów Grecji). Opisywałem jedynie jak wyglądają tu sprawy z punktu widzenia turysty na wakacjach i informacji, które mamy. Jak ktoś wcześniej napisał, nikt w sobotę w porze obiadu nie był zadowolony i to jest prawda - trudno zresztą, aby było inaczej. Prawdą też jest, że obecnie wszystko toczy się normalnym wakacyjnym trybem - ludzie się kąpią w morzu, na basenie, jeżdżą na wycieczki, piją, bawią się itd, a malkontenci nadal są niezadowoleni :). I również prawdą jest to, że nikt nie wie co będzie dalej (nie tylko w naszym przypadku, ale również milionów innych turystów, z różnych biur, w różnych krajach - to jest po prostu życie).

Nie zamierzam się tu wdawać w żadne kłótnie, spory itp, a tym bardziej odpowiadać na inwektywy, więc raczej się nie będę więcej udzielał na tym forum. Mogę jedynie obiecać, że jeżeli stanie się coś naprawdę złego (wyrzucą nas z hotelu czy coś takiego...) to wtedy dam znać.

Jutro części osób kończą się turnusy i wyjeżdżają, część zostaje. Proponuję, żeby ci którzy przyjadą i ocenią rzeczywistość zastaną na miejscu zgodnie z moim opisem, coś tutaj napisali - nie chciałbym być na tym forum odbierany jako wierutny kłamca (ci, którym się nie będzie podobać, na pewno nie będą potrzebować zachęty - mogę ich jedynie prosić o oddzielanie faktów od ich własnych ocen i interpretacji).

Pozdrawiam wszystkich
"Nigdzie indziej nie bywający i niczego nie znający" ;), ale jak na razie dobrze się bawiący "fred" na wakacjach :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
IP: 94.69.175.160
chris
Gość
ci co pisza bzdury o hotelu aeolis na thassos to gnoje i sługusy z aquamarisu i ja też zostałem naciągnięty w butelkę bo miałem tam lecie ale zrezygnowalem i straciłem 1900Zł. Ale teraz będę walczyc o swoje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
IP: 83.17.158.146
Użytkownik
Fred , dziekuję za informacje, :) ja Ci wierzę :) , a malkontenci :evil: niech dalej się nakręcają , szybciej im wątroba wysiadznie .
IP: 89.74.97.131
doris
Gość
ja.szy napisał
Kochani. 18.07.br mamy z żoną wylot do ASTRIS. W tej sytuacji naprawdę nie wiemy co o tym sądzić. Na pewno na Forum piszą osoby dla zabawy i wygłupów, ale i również turyści, którzy przekazują rzetelną wiedzę i swoje doświadczenie. Jest to nasza pierwsza podróż - dlatego mamy ogromne obawy. Hotel jak czytamy jest bardzo fajny, all w werski (minimum) też nam zapewne wystarczy - byle by tylko zawsze był dostęp do pitnej wody. Jednak niepokoi mnie informacja o braku wydawania obiadów, etc. Mam nadzieję, że nie jest to prawda. Czy ktoś z Państwa również wylatuje 18.07 br. Proszę o info ja.szy@wp.pl
LOT ENT 231 jest na tablicy lotów w Pyrzowicach o 13 Saolniki życzę udanego i spokojnego urlopu ;)
IP: 83.238.182.5
kaka
Gość
Każdy ma prawo do wyrażenia swojej opinii, byle to było Dongle w kulturalny sposób. Twoje słowa świadczą o Twoim poziomie moralnym i intelektualnym! szkoda słów...
Do Doris - nie martw się, będzie dobrze, ja też byłam pełna obaw, bo naczytałam się na tym forum przed wyjazdem , ale to były bardzo udane wakacje dla mnie i mojej rodziny( dwoje małych dzieci)... Dostęp do wody pitnej jest (automat z sokami), może nie tak w nieograniczony sposób jak w innych hotelach), ale zawsze można zaopatrzyć się w sklepie sześciopak za
1,70 e . Pozdrawiam
IP: 83.29.43.117
arga
Gość
Witam!
Odwołując się do wypowiedzi freda to ręce opadają,a przychodzi tylko jedna myśl,że lata biedy i komunizmu nie mogą być przyzwoleniem na traktowanie "Polaka jak żebraka",to nie dotyczy tylko jakości usług turystycznych ale też innych.
Polak dostaje ochłapy w innych rodzajach usług i jest szczęśliwy.
Człowieku "Jak Cie widzą tak Cię piszą"a widzą cię że wystarczają Ci ochłapy.W hotelu aeolis brakuje na posiłkach mięsa dzieciaki marudzą a kucharz nie ma z czego dołożyć nie dziwne jak ma 6e/osdzień,Ty może jesteś zadowolony bo może lecisz pierwszy do koryta,przecież to nie jest żaden ALL tylko 3 posiłki dziennie o ile wszystkim wystarczy, nie każdy lubi dziennie wsuwać zielsko na obiad.
O czym Ty piszesz człowieku?Widziałeś kiedyś ALL chyba tylko w opisach oferty.No i o tym podejściu właśnie mówię "Ciesz się z tego co dają"
W podziemiach hotelu jest siłownia sauna itp ale nie dla nas i to następny przykład ,że taka opcja to dla innych.
Ludzie zacznijcie się sami szanować a może kiedyś nas uszanują.
Lubinianka rozumiem Cię, ja też się pocieszałam każdym jednym pozytywnym wpisem i myślałam że to marudy tak piszą czarne scenariusze,bałam się tu przyjechać ale wiem teraz to nie jest żart i nie jest mi teraz wcale do śmiechu bo nie wiem co będzie jutro?
Wczoraj rezydentka powiedziała ,że nie jest nam w stanie zagwarantować że wszystko już będzie Ok,sama nie chce z nimi pracować dłużej niż do końca lipca bo jest zero współpracy i kontaktu,wcale się nie dziwię.poza tym dostała informacje że jakiś inny hotel tez monituje w biurze o wpłatę pieniędzy(czyli zalegają z opłata nie tylko w aeolisie,to jest niepokojące)
Fred człowieku ludzie po to piszą prawdę ,aby inni którzy nie wyjechali mogli jeszcze interweniować albo coś sobie zmienić,ale Ty człowieku wolisz naszych rodaków nabijać w butelkę jak większość naszych instytucji i firm,pewnie sam masz firmę i dlatego masz takie podejście.Poza tym spojrzyj na zachowanie twojej rodziny i samego siebie bo też pozostawia wiele do życzenia,akurat też jestem w tym hotelu i wiem kim jesteś śmiechu warte :-))
Ps ludzie interweniujcie w biurze aquamarisu może Wam się uda mieć urlop zgodny z zawarta umową.
IP: 94.69.175.160
kaka
Gość
Przeoczenie, uwaga odnośnie wody pitnej do ja.szy, sorry
IP: 83.29.43.117
Karinka
Gość
Czy może ktoś dzwonił do polskiej izby turystyki? Ja cały czas próbuje i nic... albo zajęte albo nikt nie odbiera.
IP: 91.123.176.135
dodzwoniona
Gość
hej, dodzwoniłam się do PIT (tel 022 826 55 36)
telefon jest na stronie polskiej izby turystyki

odpowiedź na moje pytanie dot. upadłości aquamaris:
"proszę Pani to są plotki. Biuro nie ogłosiło upadłości, dobrze prosperuje"
IP: 83.6.218.12
ggg
Gość
no widzicie! i po co straszycie innych takimi wiadomosciami??
pamietajcie iz niektórzy maja jeszcze urlop przed soba i wykupione wakacje a przez takie pomówienia tylko się denerwuja.

Zreszta skąd wogóle taka informacja wyplynęła, kto Wam to powiedział? bardzo jestrem tego ciekaw :)

Pozdrawiam
IP: 83.30.239.16
dodzwoniona
Gość
pewnie ktoś na forum :)
IP: 83.6.218.12
ggg
Gość
świetnie!!! czyli na forum mamy jakiegoś wróżbitę :mrgreen: :lol:
IP: 83.30.239.16
Karinka
Gość
Z tego co udało mi się ustalić PIT dowie się o upadłości dopiero gdy dana firma to ogłosi jednak mam nadzieję, że to tylko bezsensowne wymysły a to co się stało na Thassos się nam nie przytrafi.
Zet
Gość
A nie mówiłam? :D Ploty jak nic.
To przykre, że takie rzeczy się dzieją jak w Aeolis, ale po co zaraz ta panika?
Głowa do góry, lecimy i będzie oceniać po.
IP: 81.190.232.43
ola
Gość
czy ktoś był na Krecie hotel South Coast proszę o opinie, a może ktoś leci tam z Katowic 03.08.11
IP: 87.205.215.58
grizz
Gość
ggg napisał
no widzicie! i po co straszycie innych takimi wiadomosciami??
pamietajcie iz niektórzy maja jeszcze urlop przed soba i wykupione wakacje a przez takie pomówienia tylko się denerwuja.

Zreszta skąd wogóle taka informacja wyplynęła, kto Wam to powiedział? bardzo jestrem tego ciekaw :)

Pozdrawiam

I ja dostałam tą samą odpowiedź...w biurze potwierdzili, że istotnie był taki incydent, ale to się nie powtórzy...co nam pozostaje...wyjeżdżającym niebawem?
IP: 91.150.139.8
grizz
Gość
dodzwoniona napisał
hej, dodzwoniłam się do PIT (tel 022 826 55 36)
telefon jest na stronie polskiej izby turystyki

odpowiedź na moje pytanie dot. upadłości aquamaris:
"proszę Pani to są plotki. Biuro nie ogłosiło upadłości, dobrze prosperuje"

przepraszam błąd w cytowaniu:)taki sam tekst powyżej usłyszałam:)
pozdrawiam
IP: 91.150.139.8
nabity w butelkę
Gość
jasiek napisał
SAJMON to w takim razie bylismy w tym samym czasie w tym samym hotelu potwierdzam opinie sajmona hotel naprawde super jedzenie wg mnie dosc dobre ale bez rewelacji obsluga bardzo mila szczegolnie bulgareczka za barem przy posilkach pracuje polska Agnieszka mila dziewczyna mozecie ja pozdrowic bulgrake tez szczegolne pozdrowienia od natalii:) obsluga ze strony aquamaris naprawde na wysokim poziomie - takze moze komus zawsze cos przeszkadza ale udajacym sie na krete do hotelu aeolos zazdroszcze jak ktos chce zrezygnowac chetnie odkupie wczasy za rok napewno wybiore sie z aquamaris a stekajacym i narzekajacym radze przed zakupem poczytac umowe ze zrozumieniem sprawdzic na forach hotel i wtedy wybierac oferte - na lotnisku w pyrzowicach przy odbiorze bagazy stala kolo mnie taka kobitka i tak narzekala ze z tym biurem juz nigdy wiecej itd pytam sie co mieli nie tak ze tak sie narzeka jej odpowiedz mnie powalila stwierdziala ze bylo za goraco tyle na temat

Człowieku tak się składa iż jestem prawnikiem i takie umowy jakie można "sobie poczytać ze zrozumieniem" są o kant tyłka potłuc więc jeśli nie wiesz o czym mowa to się nie wypowiadaj. Jak można poczytać na forum o hotelu który dopiero "otwiera swoje podwoje" w sezonie letnim???, jak można doszukać się informacji o biurze turystycznym, które co roku ma inną nazwę??? jak to wszystko sprawdzić cwaniaku z Aquamaris. Myślisz, że zmiana oferty, bez powiadomienia o tym uczestnika jest OK??? Dobrze się bawisz wypisując te banialuki??? LUDZIE OSTRZEŻENIE NIE WYBIERAĆ SIĘ Z AQUAMARIS NIGDZIE A JUŻ NA PEWNO NIE DO GRECJI NA THASSOS I NIE DO HOTELU AEOLIS !!!
Tam nic nie gra z ofertą i to jest jawne nabijanie w butelkę.
Ale cóż trafiła kosa na kamień i tym razem Aquamaris pójdzie na dno i się nie podniesie pod żadną nazwą. A ich Pani pseudo Prezes beknie za to jak grecka koza. :evil:
IP: 89.228.65.38
nabity w butelkę
Gość
lubinianka napisał
Fred , dziekuję za informacje, :) ja Ci wierzę :) , a malkontenci :evil: niech dalej się nakręcają , szybciej im wątroba wysiadznie .

Kobieto ale Ty jesteś naiwna, widziałem twoje wpisy na forum sprzed kilkunastu dni.
Pocieszaj się pocieszaj, a jak już tam trafisz na miejsce to się dopiero przekonasz.
LUDZISKA PAMIĘTAJCIE JEDYNYM SPOSOBEM NA WALKĘ Z AQUAMARIS JEST REZYGNACJA Z IMPREZY !!! Tylko tak można ich udupić, jako powód można podać zmianę istotnych warunków oferty (to zależy kto kiedy zawierał umowę zmian dokonano w maju) i sprawę macie z góry wygraną przed każdym sądem, mało tego potrącanie procentowe kasiory z tytułu rezygnacji z imprezy jest w Polsce bezprawne i zabronione, zasrany organizator musi wykazać się przed rezygnującym z imprezy faktycznie poniesionymi kosztami do dnia rezygnacji (i niech wam nie wmawiają iż są to koszty charteru samolotu bo to musieli zrobić już jesienią 2010r. bez względu na to czy sprzedadzą miejsca w samolocie i hotelu czy nie) LUDZISKA REZYGNUJCIE NA POTĘGĘ TYLKO TAK MOŻNA ICH UDUPIĆ.
Ps.
Mi się udało zwrócili mi kasiorkę i mam ich w dupie.

Ale nie mogę patrzeć jak większość z Was pociesza się nawzajem jak w kółku różańcowym.

To nie jest już śmieszne to jest żenujące!!!
nabity w butelkę
Gość
Karinka napisał
Czy może ktoś dzwonił do polskiej izby turystyki? Ja cały czas próbuje i nic... albo zajęte albo nikt nie odbiera.

Są wakacje izba nie pracuje !!!!
HA HA HA
Użytkownik
a ty nabity w butelke jesteś prawnikiem , niby od czego?? ,....jak nie potrafisz nawet przeczytac co dokładnie sam zacytowałes od 'jasiek napisał' napisał wyrażnie ze był w AEOLOS na Krecie!!!!! a nie na thassos w aeolis. niezły z ciebie prawniczek co nie umie czytac... Mi humoru tymi wpiami nie popsujesz ,
IP: 89.74.97.131
Karinka
Gość
nabity w butelkę napisał
Karinka napisał

Są wakacje izba nie pracuje !!!!
HA HA HA

Nie masz pojęcia o czym mówisz ponieważ udało mi się z nimi skontaktować. Skoro jesteś Taki niedoinformowany to może lepiej się nie wypowiadaj.
nabity w butelkę
Gość
lubinianka napisał
a ty nabity w butelke jesteś prawnikiem , niby od czego?? ,....jak nie potrafisz nawet przeczytac co dokładnie sam zacytowałes od 'jasiek napisał' napisał wyrażnie ze był w AEOLOS na Krecie!!!!! a nie na thassos w aeolis. niezły z ciebie prawniczek co nie umie czytac... Mi humoru tymi wpiami nie popsujesz ,

NIE TEN CYTAT - ALE TO NIE ZMIENIA FAKTU ŻE POLECISZ NA NAJGORSZE WAKACJE W SWOIM ŻYCIU, TYLKO DLATEGO ŻE NIE MASZ ODWAGI ZREZYGNOWAĆ I UBIEGAĆ SIĘ O TO CO CI SIĘ NALEŻY "JAK ŚWINI KORYTO"
KOBIETO NA JAKIM TY ŚWIECIE ŻYJESZ SZKODA CI TYCH NĘDZNYCH 5tyś PLN - LEPIEJ SPIE.........Ć SOBIE URLOP - GRATULACJE !!!
A PRZECIEŻ MOŻNA JE ODZYSKAĆ I TO BEZ WIĘKSZEGO PROBLEMU.
A PRZY OKAZJI POGRĄŻYĆ TYCH PATAFIANÓW Z AQUAMARIS !!!!
Karinka
Gość
nabity w butelkę napisał
Wy ludziska całe życie będziecie ładowani w dupsko, aż miło - a wiecie dlaczego?
O tym za dwa dni, w ciągu tych dwóch dni wiele się wydarzy i wtedy pogadamy.

Może podzielisz się łaskawie z nami swoją wiedzą na temat przyszłych wydarzeń? Ja niestety nie potrafię przewidzieć co będzie jutro czy pojutrze.
kibic
Gość
Nie zwracajcie uwagi na Freda, to scierwo. Szkoda tylko, ze brak mu odwagi, przedstawic swoje wielkie zadowolnie przd wszystkimi uczestnikami np. na porannym sniadaniu. Wydaje mi sie, ze zostalby utopiony na piaszczystej plazy 50m od hotelu. Tylko troche stromo.
Fred jesli ci brak odwagi, to napij sie bimbru zwanego przez ciebie ouzo, wejdz na bar i jesli sie nie zawali pod twoim ciezarem powiedz te wszystkie bzdury co tu napisals.
IP: 188.33.174.4

Strona: « < ... 27 28 29 30 31 32 33 34 35 ... > »

Forum turystyczne » AQUAMARIS

Na skróty: Bułgaria, Chorwacja, Egipt, Grecja, Hiszpania, Maroko, Polska, Tunezja, Turcja, Włochy, W. Kanaryjskie

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. OK, zamknij