» Szukaj na forum » Rejestruj » Zaloguj

Forum turystyczne » AQUAMARIS

AQUAMARIS

Strona: « < ... 32 33 34 35 36 37 38 39 40 ... > »

Autor Treść
majka00017
Gość
my tez jedziemy do astris 25.07 z pyzowic 12 osób tz 3 rodzinki
IP: 188.137.120.14
inna
Gość
Święta Prawda
Adam napisał
Maćku nie wdawaj się w dyskusje na tym forum z pieniaczami którzy ledwo przekroczą próg hotelu a już narzekają .JA byłem w Aeolis w czerwcu z rodziną i mi się podobało . Hotel jest na zadupiu , piękne widoki , jedzenie dobre ,al jak w GRECJI plaża kamienista , każda plaża na tej wyspie jest inna , polecam wynająć samochód i zobaczyć okolicę ,góry,.NIE POLECAM HOTELU WAKACYJNYM PIJACZKOM ZAPRASZAM DO TURCJI .JAK CHCECIE MIEĆ ANIMACJE ZAPRASZAM DO TUNEZJI.JAK CHCECIE MIEĆ 20 RODZAI BUŁEK NA ŚNIADANIE POLECAM EGIPT.Ja pojechałem by odpocząć ,a zastałem wiecznie niezadowolonych turystów . Zapraszam nad BAŁTYK. W GRECJI TYLKO ROBICIE WSTYD ANGIELSKIEGO NIE ZNACIE. JECIE JAKBY W POLSCE PANOWAŁ GŁÓD. BIEGACIE RANO Z RĘCZNIKAMI . SAMI SOBIE STWARZACIE PIEKIEŁKO .

Adam to nie jest" jak chcecie mieć ", to ma być jak jest w ofercie bo jeżeli biuro zapewnia, że są animacje i przedstawia to w ofercie a nie realizuje tego czy czegoś innego to jest oszustwo.Przecież tu nie chodzi o to że hotel jest nie taki czy coś innego tylko aquamaris zawarł sobie jakąś tam umowę z grekami odnośnie pobytu turystów,a ludziom przedstawia ofertę niezgodną z całkowitą prawdą.Niech podadzą w ofercie prawdziwe warunki pobytu i realia tego hotelu czy prawdziwej odległości do plaży to wtedy nie byłoby tyle rozgoryczonych.
IP: 77.254.198.220
Śwagier
Gość
Gosia, nie byłem, bede, o ile potrafisz czytac ze zrozumieniem. Prosze podaj fakty, foty, zgloszone reklamacje a nie tutaj piszesz "po łebkach" jak to źle było. Czekam na potwierdzenie tego co napisałas. Co do odleglosci od hotelu do plazy czy miasta to istnieje np: google maps, wystarczy wejsc i sobie zerknac co i jak z okolica, jak Ci nie pasuje to pokazujesz to przed kupnem wycieczki Pani/u z biura i mowisz " Ty taki i owaki, patrz! tutaj jest 100m dalej do plazy a do miasta 180m dalej! albo obnizasz mi cene albo wchodze na neta i pisze ....................... na Twoje biuro ze klamie". Nikt Ci nie kaze w dniu wyszukania " cudownych" wakacji ich wykupowac. Masz tez forum na ktorym dowiesz sie jak to jest zle tu i tu a tam to juz jest tak zle ze lepiej nie czytac forum tylko pozostac w domu, albo nad morze nasze jechac i do kosciola modlic sie o pogode a po powrocie znow ponarzekac, ze padalo. Tyle postow a nikt nie przekonal mnie, ze tam gdzie spedze urlop to sie pochlastam po powrocie albo w tracie bo bedzie tak zle jak to tu co niektorzy opisuja.
IP: 83.10.187.5
lamia
Gość
Maju 00017 bardzo proszę o informacje z Astris jak już będziecie na miejscu. Szczególnie interesuje mnieo której godzinie będziecie na miejscu i czy będziecie mieć w tym dniu kolację
pozdrawiam miłego wypoczynku
IP: 78.30.117.104
jamala
Gość
1.08 jedziemy do aeolis 2+2,od 2 miesiecy sledze forum i sama nie wiem co myslec ALE !!!uwazam ze atmosfere tworza ludzie,skoro jestesmy tak negatywnie nastawieni to mysle sobie ze nic nas nie zaskoczy-jestesmy przygotowani na wszystko!!!i to jest nasz plus,bedziemy ekipa ktora bedzie sie dobrze bawic,a kazde dodatkowe jajo na sniadanie bedzie wypasem,na bank mamy pogode,a z reszta damy rade wspolnymi silami,glowy do gory bedzie DOBRZE!!!DO ZOBACZENIA W WARSZAWIE 1.08 -NIE MOGE SIE DOCZEKAC JAK ZOBACZYMY NASZE MINY!!
IP: 89.77.112.15
witq
Gość
Czesc, mam pytanie cz ktoś z Was składał reklamację w Aquamaris i otrzymał jakąś sensowną rekompensatę za ich kłamstwa w ofercie? 20.07 wróciłem z 2-tygodniowych wakacji w "hotelu" Malia Resort i zastanawiam czy wysyłać reklamację czy dołączyć się od razu do zbiorowego pozwu do Sądu który szykuje reszta "zesłańców" tego "hotelu"?
IP: 83.26.201.76
inna 1
Gość
życzę wszystkiego dobrego. Macie wykupiony pokój 4 osobowy. Jeśli tak to takich w hotelu Aeolis nie ma. Dostaniecie trójkę z dostawką na polówce lub zamiennie 2 pokoje w bungalowach Aeolis. Trochę nerwów pewnie Was to zakwaterowanie będzie kosztowało. Ale jak dzieci macie malutkie to w tej trójeczce przetrwacie. Pokoje są naprawdę ładne jeśli to może być dla Was jakieś pocieszenie. Nasze turnusy czerwcowe prowadziły z Bogu ducha winnymi Grekami trzecią wojnę światową. Nikt wtedy nie przypuszczał, że oni nie mają w tym swojej winy. To AGUAMARIS OSZYŚCI I ZŁODZIEJE SPRZEDAJĄ IMPREZY NIEZGODNE Z OFERTĄ. Życzę mimo wszystko przyjemnego urlopu.
IP: 195.245.224.138
gość
Gość
Jamala - możesz coś więcej powiedzieć o pobycie w Malia Resport?
IP: 178.42.202.218
Ricardo
Gość
cdn do kaji
O Aquamaris napisałem teraz o reszcie.
Hotel bardzo fajny ,pokoje schludne ,regularnie sprzątają,jest klima ,lodówka ,telew.
jedynie balkoniki trochę małe ,ale mi to nie przeszkadzało bo praktycznie nie siedziałem w pokoju.
Teren hotelu to trzy kawiarnio-restauracje i drink bary , na terenie hotelu są trzy baseny i fajnie zrobiony ogród
czysto zawsze rano sprzątają cały teren wokół hotelu.
Obsługa bardzo miła ,rozmawiają albo w angielskim albo w rosyjskim.
Na rogu hotelu znajduje się kantor "CROWN" i tylko w tych kantorach polecam wymieniać -nie oszukują ,gdzie indziej trzeba strasznie uważać. Ja wypłacałem sobie kasę z bankomatu ,najbliższy ok 150m w stronę Nesebaru jest w markecie "ZORA"
Z hotelu do centrum SB jest ok 30 min.tak samo do Nesebaru tylko w drugą stronę. Można iść plażą jest bliżej Można jechać podmiejskim przystanek ok 200m od hotelu w stronę Nesebaru. W obie strony kursuje "jedynka" ,wsiadasz podchodzi do ciebie sama babka i kupujesz u niej bilet za 1 lewa. Uważać w autobusach bo kradną.
Hotel ma wielkiplus jeżeli chodzi o położenie- do plaży jest ok 150 m po drewnianym deptaku wsród wydm-a plus to taki że to jedyne miejsce na całym SB gdzie można się rozłożyć z własnym ręcznikiem nad samym morzem za darmo ( pas ok 100m za kompleks "Cacao Beach" ) gdzie indziej są już leżaki za które trzeba płacić 7 lewa za leżak +7 za parasol i nie gdzie się rozłożyć ze swoim ręcznikiem (znajomi przychodzili z centrum do nas żeby sobie za darmo poleżeć)
Za 14 lewa to już można dobry obiad zjeść polecam knajpkę meksykańską ok 50 m od hotelu (za hotelem Sirena)
Ok.300m w stronę Neseberu jest supermarket "Peeny" i tam naprawdę jest zajebiście tanio
Jeżeli chodzi o rakiję to w Amfibii pracuje Kelner taki super mały dziadek mówi po polsku (ma żonę Polkę) i on sprzedaje
własnej produkcji trunek naprawdę rewelacyjny wszyscy do niego chodzili kupować
Mam gorącą prośbę żebyś Pozdrowiła IVANA zawsze się szwęda po hotelu (ala manager) od Ricardo i Maji
fanów AC milan on będzie wiedział od kogo.
Jeżeli masz jeszcze jakieś pytania to pisz ,postaram się odpowiedzieć
Rzadko już zaglądam na forum bo coraz więcej tu chamstwa a nie rzetelnych informacji.
Pozdrawiam i życzę miłego wypoczynku .
Wstawiłem na You tube filmik z Hotelu ( baseny ,ogród )możesz zobaczyć
www.youtube.com/watch?v=lwWJeBhVCEo
IP: 79.188.171.142
lubinianka
Gość
Witam :) , jadę 25.07 AEOLIS .Thassos.. torby już częściowo popakowane a nastrój mam wspaniały :) bo patrząc za okno :( to już,już... chciałabym byc' na miejscu , i z pierwszej ręki wiadomosci :) ...pokoje są już wykończone , ja mam rodzinkę2+2 i jak nawet dostanę trójkę +dostawka to nic mnie nie zdziwi bo w grecji dzieci 6- 10 lat (tam gdzie bywałam) zazwyczaj tak kwaterują. tylko osoby pełnopłatne mają każda swoje wyrko :) . oczywiście zaraz bedzie lawina słów od niezadowolonych , ale każdy ma prawo pisac to ..jak było,i dzięki im za to wielkie bo wiemy czego możemy się spodziewac'.. a ja niedługo napiszę z tamtąd jak jest,i sądzę że wszelkie niedociągnięcia już się tam nie pojawią :) ,
Pozdrawiam :) :) .
IP: 89.74.97.131
Artur
Gość
Śwagier napisał
Gosia, nie byłem, bede, o ile potrafisz czytac ze zrozumieniem. Prosze podaj fakty, foty, zgloszone reklamacje a nie tutaj piszesz "po łebkach" jak to źle było. Czekam na potwierdzenie tego co napisałas. Co do odleglosci od hotelu do plazy czy miasta to istnieje np: google maps, wystarczy wejsc i sobie zerknac co i jak z okolica, jak Ci nie pasuje to pokazujesz to przed kupnem wycieczki Pani/u z biura i mowisz " Ty taki i owaki, patrz! tutaj jest 100m dalej do plazy a do miasta 180m dalej! albo obnizasz mi cene albo wchodze na neta i pisze ....................... na Twoje biuro ze klamie". Nikt Ci nie kaze w dniu wyszukania " cudownych" wakacji ich wykupowac. Masz tez forum na ktorym dowiesz sie jak to jest zle tu i tu a tam to juz jest tak zle ze lepiej nie czytac forum tylko pozostac w domu, albo nad morze nasze jechac i do kosciola modlic sie o pogode a po powrocie znow ponarzekac, ze padalo. Tyle postow a nikt nie przekonal mnie, ze tam gdzie spedze urlop to sie pochlastam po powrocie albo w tracie bo bedzie tak zle jak to tu co niektorzy opisuja.

Swager ja osobiście nie wierzę w żaden post tu przedstawiony o hotelu Colindria Mare (stara nazwa hotelu Sun Village) rozmawiałem z agentką z biura podroży gdzie wykupowałem wczasy, która mi powiedziała, że ludzie nie są przygotowani na wczasy na krecie, tam po prostu jest inaczej niż np. w Tunezji, Egipcie, plaże przeważnie są tam kamieniste, bo tak tam po prostu jest, kreta to jest wyspa gdzie są także góry, dla mnie super, ale przez to plaże są jakie są (ale jaki krajobraz) i gracja ma troszkę inne budownictwo bardziej skromne (mi si bardzo podoba), bo ludzie jak jadą za granice to myślą, że w hotelu antyki zastaną :D I kolejna sprawa to greckie jedzenie, które jest zupełnie inne niż w Polsce i później komentarze, że nie zjadliwe, bo inne (owoce morza, dla mnie bomba). Poniżej link od ludzi który tam byli i wrzucają prywatne zdjęcia (zadowolonych ludzi - oczywiście nie Polaków)
www.flickr.com/photos/40997065@N04/sets/72157621906513552/with/3775648612/
IP: 46.174.224.48
Śwagier
Gość
Artur napisał
Śwagier napisał

Swager ja osobiście nie wierzę w żaden post tu przedstawiony o hotelu Colindria Mare (stara nazwa hotelu Sun Village) rozmawiałem z agentką z biura podroży gdzie wykupowałem wczasy, która mi powiedziała, że ludzie nie są przygotowani na wczasy na krecie, tam po prostu jest inaczej niż np. w Tunezji, Egipcie, plaże przeważnie są tam kamieniste, bo tak tam po prostu jest, kreta to jest wyspa gdzie są także góry, dla mnie super, ale przez to plaże są jakie są (ale jaki krajobraz) i gracja ma troszkę inne budownictwo bardziej skromne (mi si bardzo podoba), bo ludzie jak jadą za granice to myślą, że w hotelu antyki zastaną :D I kolejna sprawa to greckie jedzenie, które jest zupełnie inne niż w Polsce i później komentarze, że nie zjadliwe, bo inne (owoce morza, dla mnie bomba). Poniżej link od ludzi który tam byli i wrzucają prywatne zdjęcia (zadowolonych ludzi - oczywiście nie Polaków)
www.flickr.com/photos/40997065@N04/sets/72157621906513552/with/3775648612/

Dokladnie sie z tym zgadzam. Tez w 2008 bylem w Grecji tyle, ze na Rodos. Co do jedzenia, architektury i krajobrazu to tak jak piszesz. Mam nadzieje, ze za pare dni sie spotkamy przy basenie z drinkiem i przedyskutujemy na spokojnie :) Pozdrawiam
IP: 83.5.187.249
EwaB511
Gość
witq napisał
Czesc, mam pytanie cz ktoś z Was składał reklamację w Aquamaris i otrzymał jakąś sensowną rekompensatę za ich kłamstwa w ofercie? 20.07 wróciłem z 2-tygodniowych wakacji w "hotelu" Malia Resort i zastanawiam czy wysyłać reklamację czy dołączyć się od razu do zbiorowego pozwu do Sądu który szykuje reszta "zesłańców" tego "hotelu"?

Ja skladalam reklamacje i dostalam 2 kupony po 100 zl na wakacje zimowe, odpisali nie rzeczowo a cala odpowiedz i tlumaczenie byly bardzo zalosne-juz sie odwolalam do nich i do pewnych instytucji... cos wiecej o zbiorowym pozwie do sadu? jak mozna sie do niego dolaczyc? prosze o info na ewa 202@vp.pl.
IP: 95.50.11.114
EwaB511
Gość
ewa202@vp.pl to mój mail
IP: 95.50.11.114
gość
Gość
gość napisał
Jamala - możesz coś więcej powiedzieć o pobycie w Malia Resport?

źle spojrzałam, Witq i Ewo, można jakieś info? wybieram się tam w sierpniu..
IP: 94.40.112.5
Ola
Gość
DO: mika
To się cieszę, że nie było źle.. Mam pytanie odnośnie jedzenia i pokoi. Z tego co wyczytałam, to są różne pokoje, jedne ładne, przestronne, a drugie jakies małe klitki.. Jak trafić na ten "lepszy" ? :) I co do jedzenia.. jade na dwa tygodnie, nie muszę się martwić o to, że będziemy głodni chodzić?
Pozdrawiam i bardzo dziękuję za odpowiedź :)
IP: 89.72.61.237
witq
Gość
Do: gość
mogę potwierdzić wszystkie negatywne opinie o AquaMaris i Malia Resort na tym i innych forach. W innych hotelach podobno jeszcze gorzej - tak mówili ludzie w samolocie którym wracałem. Szczegóły opiszę tu wieczorem lub jutro rano. pzdr

Do: EwaB511
odpiszę Ci wieczorem lub jutro rano
IP: 83.5.59.73
koko
Gość
EwaB511 napisał
witq napisał

Ja skladalam reklamacje i dostalam 2 kupony po 100 zl na wakacje zimowe, odpisali nie rzeczowo a cala odpowiedz i tlumaczenie byly bardzo zalosne-juz sie odwolalam do nich i do pewnych instytucji... cos wiecej o zbiorowym pozwie do sadu? jak mozna sie do niego dolaczyc? prosze o info na ewa 202@vp.pl.

ciekawe czy te kupony wykorzystasz?
IP: 213.238.119.62
witq
Gość
Do: gość
Udało się wcześniej napisać.
Kupując pod koniec maja wakacje w Malia Resort sugerowałem się oferta z ich strony www.

Wtedy były jedynie bardzo pozytywne opinie o hotelu, teraz już wiem że napisane przez pracowników biura.

To samo widzi agent oferując klientowi wakacje.

1. Hotel nie jest i nigdy nie był 4*. Oficjalnie ma 2,5*. Wg. mnie nawet 2* to dla niego za dużo. I nie porównuje tu hotelu do standardów z Egiptu, Tunezji czy Turcji, tylko do innych hoteli w których byłem w Grecji, Hiszpanii czy Portugalii.
2. Piszą że hotel jest po skończonym generalnym remoncie. Gówno prawda, hotel został jedynie bardzo nieudolnie odświeżony. W pokojach (mówię tylko o głównym budynku, bo w drugim nie byłem) zostały pomalowane odpadające tynki, które już odpadają, wstawili najtańsze możliwe meble i odświeżyli łazienki. Pokoje mają pow ok 10 m2, a łazienki 2,5 m2. W Polsce hotel w takim stanie technicznym zostałby natychmiast zamknięty przez nadzór budowlany do spółki z sanepidem. Hotel WYMAGA generalnego remontu.
3. Restauracja hotelowa to w rzeczywistości stoliki na wolnym powietrzu przykryte wiatą i z jednej strony ścianą z oknami.
4. Wyżywienie jest prawie zgodne z ofertą. Posiłki są wydawane w takich godzinach jak w ofercie. Alkohol jest WYDAWANY po jednym drinku lub piwie dla jednej osoby jednorazowo. Czasem były kilkunastominutowe kolejki, czasem nie. Alkohol wydawał jeden barman, bardzo powolny. Jak pojawiał się ktoś z poza hotelu to natychmiast przestawał nas obsługiwać i sprzedawał coś innej osobie. Posiłki bardzo monotonne i zawsze tuningowane, tzn że resztki surówki podanej do obiadu, po dodaniu majonezu czy innego sosu były podawane jako sałatki do kolacji. Jak na śniadanie były jajka na twardo, do resztki wrzucali do sałatki do innych posiłków. Przerwa kawowa to jakaś kpina - kawa nawet nie leżała koło kawy, a gościom WYDAWANO po jednym ciastku lub galaretce śmiesznej wielkości.
5. Przez pierwszy tydzień po "restauracji" wałęsały się bezpańskie zapchlone koty, w drugim tygodniu pojawiły się bezpańskie psy srające po trawnikach w okolicach basenu.
6. Animacje (co prawda do szczęścia mi nie są potrzebne bo nigdy nie korzystam i mi to lata) były totalną porażką. Dziewczyna nie miała nawet magnetofonu czy porządnej piłki do siatkówki.
7. Plac zabaw dla dzieci (też mi to lata, bo nie mam dzieci), ma z 6 m2 i zdewastowane zabawki.
8. Basen bardzo mały i ma głębokość 1,2 metra, a nie jak piszą 1,5 metra głębokości. Basenu dla dzieci nie ma, podobno wcześniej był. Wystarczająca ilość leżaków, czasem brakowało parasoli.
9. Late check-out w rzeczywiści nie istnieje. Ludzie powinni zostać w pokojach do transferu na lotnisko (ostatni lot około 23), a musieli opuszczać pokoje max o 15. Na szczęście miałem wylot o 12,55 do WAW, później się okazało że opóźniony.
10. Część ludzi we wtorek wieczorem dowiedziała się że poleci nie do Katowic gdzie mieli zostawione samochody a do Warszawy i to w nocy w czwartek chyba około 3 nad ranem. I to rodziny z małymi dziećmi.
11. Plaża co prawda zaraz przy hotelu, ale brudna i nie sprzątana. Pełno petów, puszek i butelek oraz zużytych prezerwatyw. Kilkaset metrów dalej na wschód było już lepiej.
12. Malia jako miasto kompletnie nie nadaje się dla dzieci. Imprezy trwają do białego rana. Jest bardzo głośno, nie da się spać. Tak samo nie dla ludzi starszych. Tylko dla ludzi którym nie przeszkadza hałas z dyskotek i barów lub sami mają zamiar co noc imprezować.

Mógłbym jeszcze długo pisać, ale mi się już nie chce. Jak ktoś ma pytania niech pisze na witq@poczta.onet.pl

Wybierając tą ofertę nie oczekiwałem "złotych klamek" i luksusów, a jedynie zgodności oferty firmy Aquamaris z rzeczywistością. Niestety ofertą okazała się stekiem kłamstw. Zresztą tak jak oszukali nas, tak samo oszukali właścicieli hoteli (tak mi przynajmniej powiedział właściciel Malia Resort).

pzdr
Gosia
Gość
Śwagier moze Ty czytaj co ja piszę ze zrozumieniem bo ja nie narzekalam na jedzenie czy monotonie pisalam o hotelu czyli jego standardzie a raczej braku standardu bo jesli dla Ciebie brak wody w spluczce czy brudny prysznic to fajna sprawa to faktycznie ja narzekam .Moim zdaniem jesli ktos nadaje 4 * to my mamy prawo tez tego oczekiwac.
IP: 109.196.54.52
witq
Gość
I jeszcze jedno. Nie mam żadnych pretensji do właściciela hotelu czy pracowników hotelu. Zostałem oszukany przez firmę Aquamaris, która z premedytacją podaje nieprawdziwe informacje. Gdyby oferta była zgodna z rzeczywistością to nie miałbym do nikogo pretensji, ale wtedy bym pewnie z niej nie skorzystał.

Ad. pkt 6 powyżej - animatorka starała się jak mogła, ale nie miała do tego odpowiednich środków, a niektórzy rodzice ją traktowali ją jako opiekunkę do dzieci.
Uliczka
Gość
Xawery napisał
Czy ktoś słyszał o nowym biurze aqumaris? Planujemy z żoną wakacje i pani z biura nam polecała ich ofertę. prosze o jakies info dot. tego biura.

Zacytuję słowa jednego z uczestników,,ludzie uciekajcie stąd,,Byłam na Krecie od 06 do 20 lipca 2011r. z tego biura i w pełni zgadzam się z tym wczasowiczem(podróżuję często i zawsze jestem zadowolona z pobytu).To biuro jest totalną pomyłką na rynku turystycznym.
IP: 178.180.12.238
Uliczka
Gość
Tak mi sie jeszcze przypomniało,mam na umowie napisane hotel 4* i myslę sobie ,że dobrze byłoby ,aby właściciel biura wytłumaczył sie przed sądem z tego oszustwa.OSOBA,KTÓRA OPISYWAŁA HOTEL MALIA RESORT I POBYT W NIM PISAŁA PRAWDĘ I TYLKO PRAWDĘ.
IP: 178.180.12.238
kaja
Gość
Ricardo bardzo dziękuję za obszerny opis hotelu i organizacji teraz mogę spać spokojnie ,pozdrowie od was IVANA cieszę się że masz pozytywne wrażenia z wczasów bo to forum aż kipi od złych emocji.POZDRAWIAM I JESZCZE RAZ WIELKIE DZIĘKI :P
IP: 46.112.14.158
kaja
Gość
CZY KTOŚ WYBIERA SIĘ MOŻE 02.08 DO BUŁGARII Z BIELSKA???
IP: 46.112.14.158

Strona: « < ... 32 33 34 35 36 37 38 39 40 ... > »

Forum turystyczne » AQUAMARIS

Na skróty: Bułgaria, Chorwacja, Egipt, Grecja, Hiszpania, Maroko, Polska, Tunezja, Turcja, Włochy, W. Kanaryjskie

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. OK, zamknij