AQUAMARIS
Strona: « < ... 41 42 43 44 45 46 47 48 49 ... > »
Autor | Treść |
---|---|
Envie
|
#1101 16:21, 18.08.2011
|
Gość |
dziś upłynął termin naszej reklamacji, zero odpowiedzi i co teraz? IP: 178.42.221.104
|
calworin
|
#1102 22:33, 18.08.2011
|
Gość |
wraz ze znajomymi prawie 2 tygodnie temu zrezygnowaliśmy z wyjazdu na Korfu zamiast do hotelu Aeolis na thassos z uwagi ,iż biuro od września nie organizuje tam wyjazdów . Umowa przewiduje natychmiastowy zwrot pieniędzy , a do dnia dzisiejszego pomimo licznych telefonów nie otrzymaliśmy zwrotu pieniędzy .Rzekomo od tygodnia szefowa nie podpisała przelewu . Zdziwienie budzi postępowanie biura Aquamaris , które informuje w poniedziałek 8 .0.8.2011r. o rezygnacji z wyjazdów do hotelu Aeolis, w sytuacji ,kiedy w piątek 5.08.2011r. upływał termin zapłaty pozostałej całkowitej raty za wielomiesięczną wcześniejszą zaliczkę . Czy ,ktoś jest też w takiej sytuacji? IP: 83.5.42.194
|
bianka
|
#1103 11:48, 19.08.2011
|
Gość |
Miałaś po prostu pecha. Nam się udało dolecieć i wrócić bez problemów ale turnus który wylatywał po tygodniu miał problemy, kilka osób zamiast do katowic musiało lecieć do wawy i stamtąd autokarem ok.6 godzin do pyrzowic. Co do hotelu to widzę, że mamy podobne zdanie, żadna rewelacja ale uważam, że za taką cenę było całkiem ok. Pozdrawiam Ps Taka moja mała rada - czytajcie opinie ale traktujcie je nieco z przymrużeniem oka, każdy jest inny, każdy ma inne wymagania - jeden się doczepi do tego, że 2 dni cytryny nie było a drugi - ja na ten przykład, nie przywiązuje wagi do takich drobiazgów. Jadę i cieszę się tym, że przez dwa tygodnie mogę się lenić, przebywając na malowniczej wyspie z niezmienną słoneczną pogodą. IP: 85.14.112.200
|
zocha
|
#1104 14:45, 19.08.2011
|
Gość |
IP: 89.73.80.253
|
zocha
|
#1105 14:50, 19.08.2011
|
Gość |
Rozpędziłam sie i za szybko wcisnęłąm ok.Ja również miałam lecieć 5.09. na Thassos hotel Aeolis. Czytając opinie na forum przeciągałam wpłatę końcówki. Okazało się ,że słusznie. O zaliczkę będzie walczyć biuro , w którym załatwiałam wczasy. Zaliczka była wpłacona u nich. Ja z kolei lecę na Kos z innego biura. Mam nadzieję ,że nie bedzie takich przygód jak Aquamarisem. IP: 89.73.80.253
|
nina
|
#1106 16:17, 19.08.2011
|
Gość |
Również ODRADZAM!!! wykupiłam 4bilety z warszawy to na 3 dni przed wylotem poinformowali nas, że musimy lecieć z Katowic! wylot mieliśmy mieć o 5:15 a mieliśmy po godzinie 13!!!!jak nie później. o powrót do Warszawy trzeba było się wykłócić!!! Nowa firma, która powinna dbać o dobrą opinie niestety oszukuje ludzi jak tylko to możliwe. Po rozmowach z innymi turystami to czasem, aż się wierzyć nie chciało co Aquamaris robi. Żałosne. jeszcze raz ODRADZAM wakacje okropne tylko ze względów organizacyjnych!!! IP: 83.11.98.103
|
MKa
|
#1107 17:10, 19.08.2011
|
Gość |
Oni są niepoważni z tą zmianą lotniska, ja miałam lecieć z Katowic a zmienili na Warszawę, myślałam ze to tak wyjatkowo mi się trafiło a tu widzę że robią to bardzo często-niestety źle to o nich świadczy, zła organizacja. Dodatkowo w autokarze wiozącym nas w nocy do Wa-wy podsłuchalam rozmowe kierowcy z "panią od kateringu" on mówił ze pracuje dla aquamaris do końca miesiąca a panna skarżyła się że w biurze wiecznie są awantury-więc nie wiem jak nie zapłaciliście jeszcze to raczej pomyślcie o innym biurze. Dodatkowo to wprowadzanie klijenta w bład że hotel 4*-nie wiem ja juz z nimi nie chce mieć nic wspólnego choć wakacje miałam b. udane. IP: 87.99.97.195
|
OLEJ
|
#1108 18:32, 19.08.2011
|
Gość |
ja lecę do Aeolis w poniedziałek jak na razie miejsce wylotu w-wa i godzina 5.15 się nie zmieniła, ale jak mi coś pozmieniają to ja zmieniam też kurs zamiast do Grecji zrobię sobię wycieczkę do Bielko Białej IP: 89.191.131.170
|
moni
|
#1109 21:29, 19.08.2011
|
Gość |
My ruszamy w środę na Kretę do Talea Beach z Katowic i mam nadzieję że tak zostanie bo z czterolatką nic miłego wlec się do Warszawy!!!może jeszcze ktoś wylatuje z Katowic?przekonamy sie na własnej skórze jak będzie?mam nadzieję że będzie oki! IP: 88.208.106.223
|
Sylwia
|
#1110 12:48, 20.08.2011
|
Gość |
W poniedzialek o 13 mamy wylot z Katowic na Korfu Mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok IP: 87.205.20.171
|
Tourist
|
#1111 14:19, 20.08.2011
|
Gość |
COLINDRIA MARE - Ludzie bez przesady !!!!! Wykupujecie wycieczki za 1700 zł na Kretę w sezonie wysokim i wymagacie wiem jakiego standardu ?! Ja pokój miałem czysty jak z obrazka w internecie, żadnych robaków, jedynie z jedzenia mięso był słabe, mały wybór, ale za to warzywa były świeże i bardzo dobre. W barze piwo dobre nie podrabiane bo w puszkach i do 23.00, można było pić do oporu, basen duży. Dla osób zmanierowanych polecam w tej samej miejscowości Sissi hotel Kalimeria Kriti, który kosztuje powyżej 5000 PLN za 7 dni - jaka cena taka jakość IP: 83.15.153.234
|
Monia
|
#1112 20:51, 20.08.2011
|
Gość |
Sylwia baw sie dobrze i korzystaj ze słoneczka) pozdrawiam IP: 31.175.46.128
|
Sylwia
|
#1113 09:58, 21.08.2011
|
Gość |
Dziekuje!! Napewno jak wróce zdam relacje:) IP: 87.205.20.171
|
adas
|
#1114 15:18, 21.08.2011
|
Gość |
Witam! Wróciłem w czwartek z Hotelu Colindria Mare z Aquamarisa. Totalna porażka! Hotel nie był 4 gwiazdkowy, w hotelu brak notorycznie ciepłej wody - 21 wiek i all inclusive??? Jedzenie monotonne przerabiane non stop na co innego. Rezydent biura Pan Wojtek Matras to człowiek olewający wszystko. Nie reaguje na prośby , co gorsze nie spełnia ich. Ile razy mogę tłuc do łba temu człowiekowi , że fajnie jakby się ciepła woda pojawiłą a on nic nie robił z tym fantem. Pojawiał się w hotelu jedynie brać zadatki na wycieczki od jeleni którzy od niego kupili. Plaża? owsze GŁAZOWA a najbliższa piaszczysta 3 km od hotelu na końcu SISI. Wszystkie zdjęcia to retusz. Od siebie powiem , że z mojego turnusu i turnusu po mnie będzie pozew zbiorowy przeciwko Aquamaris od razu kierowany do krajowej izby turystycznej. Rozumiem jedzenie, zniose plaże, ale wody ciepłej nie popuszczę im!! czułem się jak bydło. Z opowiadań ludzi , którzy byli kwaterowani w innych hotelach również z opcją allinclusive dowiedziałem się , że zostało im wyliczane jedzenie!! Nie do pomyślenia. "Wziołeś raz - spadaj" MASAKRA i ŻENADA pozdrawiam i odradzam wakacje z tym biurem. IP: 80.54.193.120
|
UKey
|
#1115 17:04, 21.08.2011
|
Gość |
Talea Beach, Bali, Kreta - przed naszym wyjazdem czytałem trochę w internecie na temat tego biura i wycieczek i strasznie się zmartwiłem że na miejscu będzie lipa - napiszę co nieco żeby oszczędzić na przyszłość niektórym nerwów - Co do wylotu - z Katowic - bez problemów - przedstawiciel biura pojawił się na czas i rozdał koperty powitalne, bilety itp - wszystko tak jak być powinno - samolot LOT'u (B737-400) z polską załogą się spóźnił 20min ale pan Kapitan za to ładnie przeprosił. Lot do trwa ok 2h 20min ( z powrotem ok. 2h 40min) Na lotnisku w Iraklionie czekały rezydentki i managerka Aquamarisu - wszystko bez problemów, sprawie i szybko (i dobrze bo pora przylotu nocna) porozdzielały ludzi na poszczególne autokary. Podróż powrotna również bez problemów - jedyny mankament że pokój trzeba opuścić do 12 natomiast zbiórka do wylotu jest ok 20 (w naszym przypadku) my po prostu ostatni dzień przeznaczyliśmy na leżakowanie przy basenie. (można dokupić przedłużenie doby hotelowej) Hotel - to faktycznie mocne trzy gwiazdki (jak w ofercie) Pokoje (nasz 704) był czysty, sprzątany, na podłodze kafelki, klima, TV LCD, lodówka, łóżko i kilka szafek - szału nie robił ale było ok, łazienka mała i malutki brodzik+zasłonka - ujdzie ale może przeszkadzać (przypominam że to trzy gwiazdki) ciepła woda do 21...padaka trochę - armatura wyglądała na nową/po remoncie. Co do jedzenia było go dużo i było dobre - śniadanka to typowy szwedzki stół - parówki/kiełbaski/jajka lub jajecznica/wędlina/ser/mleko+płatki/dżemy + dużo dużo warzyw i owoców - nie rozumiem opinii na temat monotonii - kto chciał to sobie urozmaicił - obiad i kolacja - to bufet - pyszne ryby, dobre mięsa, duży wybór warzyw i sałatek - typowa lekka kuchnia - jadłeś ile chciałeś (dementuję opinie że obsługa sali nie dokładała jedzenie jeśli czegoś zabrakło - bzdura - czasami to chwile mogło potrwać) Bar all inclusive - zamykany 30 min przy głównymi posiłkami - trzeba było pokonać 15 schodków co dla wielu rodaków było olbrzymią niedogodnością (zwłaszcza jak się kursuje co 10min i potem ciężko zajść na kolację - śmiech przez łzy niestety...) w barze piwo/raki/uzo/brendy/wina + napoje itp , kanapki i ciasto (ale przy takiej ilości jedzenia i temperaturze w moim odczuciu wystarczyły by tylko napoje) Nie rozumiem też oburzenia rodaków co do ilości trunków - bar all inclusive ma być dodatkiem do wczasów - idziesz na drinka w przerwie miedzy opalaniem a nie latasz jak za komuny - padaka straszna... wstyd... najlepiej żeby takim od razu z rana flaszkę -0,7 uzo dawali... wtedy na pewno byliby zadowoleni... Przyhotelowy basen czysty i w połowie głęboki - z jednej strony dobrze (można poskakać) z drugie spora niedogodność dla rodziców z maluchami... bar przy plaży raczej pusty i płatny. Plaża niestety jak dla mnie średnia - piasek w kolorze ziemi, leżaki płatne - na jej końcowym skrawku można się rozłożyć na ręcznikach, morze cieplutkie i czyste polecam ponurkować z zestawami do nurkowania przypowierzchniowego. Najlepiej zająć wczesnym rankiem leżak przy basenie i stamtąd chodzić nad morze. Animacja... brak - nam nie przeszkadzało bo sobie sami organizowaliśmy czas ale czasami jak się słyszało imprezy w hotelach obok trochę lipa... ogólnie - za 2,5k 2 tygodnie samolotem a all może być. IP: 31.174.46.222
|
zibello
|
#1116 18:53, 21.08.2011
|
Gość |
Leci ktoś 7.09. z Katowic na Kretę do hotelu Aeolos ? IP: 91.150.134.250
|
moni
|
#1117 21:15, 21.08.2011
|
Gość |
Bardzo Ci dziękuje za opis Ukey!podniosłeś mnie na duchu! IP: 88.208.106.223
|
Zuska
|
#1118 11:21, 22.08.2011
|
Gość |
My też lecimy w środę z Katowic do Talea Beach,z 2 dzieci. IP: 83.18.121.222
|
moni
|
#1119 22:26, 22.08.2011
|
Gość |
To się spotkamy,my lecimy z czteroletnią córcią-do środy. IP: 88.208.106.223
|
Patrycja
|
#1120 11:47, 24.08.2011
|
Gość |
Ja rownież byłam w tym roku na wakacjach z Aquamaris.. Jestem bardzo zadowolona i napewno powtórze urlop z nimi za rok. Wszystko ok... Byłam na Krecie, jedzenie ok, plaza tez. IP: 212.227.18.15
|
radek
|
#1121 12:01, 24.08.2011
|
Gość |
Radzimy uważać na to biuro i przed wyjazdem dokładne, bardzo wnikliwie przyjrzeć się uwagom na forach! Dla nas to jedna wielka porażka! Właśnie wróciliśmy z żoną z Korfu dokładnie Canal d’Amour i ze względu na warunki oraz brak opieki rezydenta pobyt tam okazał się fatalny. Hotel niby po remoncie, 3 gwiazdki a nikt nie sprząta, łazienka zdewastowana, zagrzybiona, prysznic nie do użytku. Do tego łazienka nie była sprzątnięta po poprzednikach! Chodziliśmy za potrzebą do restauracji. Podobnie tzw. aneks kuchenny – stary, brudny, grzyb nawet w lodówce, bez zaopatrzenia – sztućce, środki czystości, talerze itp. musieliśmy, zakupić we własnym zakresie. Dotyczyło to wszystkich uczestników, a zwłaszcza tych podobnie jak my mieszkających na parterze, gdzie woda w łazienkach nie opływała do kratek i brodziło się w tym syfie po kostki. Do tego brud i grzyb – warunki jak na biwakach nad polskim jeziorem z lat 60. Wg katalogu – hotel „został wybudowany w 1998 roku, kapitalny remont przeszedł w 2010 roku” . Wg nas (i słów samej pani rezydent) – budynek pochodzi z lat 60/70 i będzie dopiero remontowany w przyszłym roku. Do tego brak jakiejkolwiek pomocy pani rezydent (prosiła i otrzymała na piśmie listę potrzebnych rzeczy, w tym prośbę o zmianę pokoju czy wskazanie miejsca do mycia), która był zainteresowana tylko sprzedażą drogich wycieczek fakultatywnych. Oczywiści sami (jak i inni goście) zakupiliśmy w końcu potrzebne rzeczy: papier toaletowy (okazało się, że należy się tylko jedna rolka), środki czystości, talerze, sztućce itp. podobnie na zewnątrz hotelu – brud i smród. PORAŻKA! Sama wyspa – piękna, urocze zakątki, pogoda i zapachy – szkoda tylko, że sam hotel i „opieka” rezydentki – poniżej krytyki. Póki co, podobnie zresztą jak niektórzy uczestnicy, reklamujemy i stanowczo odradzamy! IP: 109.110.223.43
|
pawels
|
#1122 07:33, 25.08.2011
|
Gość |
Olej to i nie zawracaj sobie głowy ich problemem. To nie ty zawiniłaś i nie ty poniesiesz konsekwencje ale starają się ciebie obciążyć. Ja miałem taką sytuację w lipcu i po telefonie z biura o dopłacie odpowiedziałem że owszem dopłacę , czego oczywiście nie zrobiłem i dzień przed wyjazdem znów miałem telefon o dopłatę od księgowej której powiedziałem że właśnie idę wysłać pieniądze przez pocztę.Wróciłem z wakacji miesiąc temu i nic , dali sobie spokój bo wiedzą że wina jest po ich stronie . IP: 94.246.153.94
|
anetka
|
#1123 08:42, 25.08.2011
|
Gość |
dopłaty sa praktycznie w kazdym biurze.logiczne-ceny paliw wzrosly to i sa doplaty paliwowe..ja wybieram sie z nimi do egiptu w zimie bo mieli ceny konkurencyjnezobaczymy IP: 212.227.18.15
|
Paula xx
|
#1124 13:33, 25.08.2011
|
Gość |
Bez sesnu jak Wam sie nie podoba to jezdzijcie nad polskie morze cikawe czy wrcicie zadowoleni... nie mozna przyczepisc sie niczego welug mnie i mojej paczki znajomych..fajne ,tanie wakacje. IP: 91.121.145.179
|
Kasia
|
#1125 14:06, 25.08.2011
|
Gość |
Biuro ogólnie OK, co mnie zdenerwowało to dodatkowe opłaty (wg oferty wszystko miało być w cenie): opłata paliwowa 70 zł - powiadomiono nas o tym 3 dni przd wyjazdem oraz opłata transferowa - 20 euro płatna na lotnisku! Łącznie 150 zl dodatkowych kosztów!!! Do tego jeśli ktoś wybiera się do Bułgarii NIE WYBIERAJCIE HOTELU KALINA GARDEN - najgorszy hotel w jakim bylam, brud i wyzysk, sprzątaczki kradną! IP: 79.184.179.192
|
Strona: « < ... 41 42 43 44 45 46 47 48 49 ... > »
Na skróty: Bułgaria, Chorwacja, Egipt, Grecja, Hiszpania, Maroko, Polska, Tunezja, Turcja, Włochy, W. Kanaryjskie