» Szukaj na forum » Rejestruj » Zaloguj

Forum turystyczne » AQUAMARIS

AQUAMARIS

Strona: « < ... 38 39 40 41 42 43 44 45 46 ... > »

Autor Treść
Zus-ka
Gość
mona napisał
Wybieramy się 24 sierpnia do hotelu talea beach na krecie czy może już ktoś z czytających to forum był na wakacjach właśnie tam i może się podzielić swoimi wrażeniami z pobytu?mało co jest pisane o tym hotelu więc mam cichą nadzieję że to dobry znak-czekam na relacje.Dzięki

My też lecimy 24.08. do tego hotelu, z Katowic. Też mam cichą nadzieję,że brak opinii to dobry znak. Słyszałam,że to podobno najfajniejszy z zakontraktowanych przez Aquamaris hoteli. Czy tak jest naprawdę to się dowiemy.
IP: 83.18.121.222
rafi
Gość
Akurat właśnie wróciliśmy s colindria mare,ogólnie niebyło tak żle .To prawda że hotel niema 4 gwiazdek i obsługa robi niespodzianki.ale czego się spodziewać po wczasach za 1700zł,z czego przelot to 700zl.checie mieć luksusy to trzeba sobie kupić krete za 3500zł.ale jak se znajdziecie paczke taka jak nasza to całkiem fajny pobyt
IP: 87.101.40.9
damian
Gość
Witam wszystkich
Czytałem to forum przed wyjazdem na wczasy i byłem pełen niepokoju. Domniemane pogłoski o rychłym bankructwie Aquamarisu i niekompetencjach tej firmy spędzały mi sen z powiek. Na szczęście nic z tych złych rzeczy się nie zdarzyło. Byłem z rodziną na Korfu w terminie 18.07 - 01.07. w hotelu Angela Beach. Nie będę się zanadto rozpisywał ale generalnie wszystko zgadzało się z ofertą jaką mi przedstawiono. Transport z lotniska do hotelu (w obydwie strony) przeprowadzony był sprawnie a sam lot odbywał się w przyzwoitych godzinach , tzn. nie w środku nocy lecz po południu.
Hotel taki jak w opiniach gości, które wcześniej znalazłem w internecie. Pokoje małe ale sprzątane codziennie (oprócz niedziel) i codziennie wymieniane ręczniki. Śniadania nieco monotonne jednak nigdy głodni nie wychodziliśmy, później obiad i kolacja a w międzyczasie frytki i gyros według potrzeb.
Generalnie jesteśmy bardzo zadowoleni - fajny hotel, miła obsługa, piękna wyspa. Były też minusy np. potrzeba porannego zajmowania sobie leżaków ale to chyba nie tylko w tym hotelu tak jest. Jechaliśmy przestraszeni a okazało się, że zupełnie niepotrzebnie. Nie wiem oczywiście co dzieje się na innych wyspach ale na Korfu w hotelu Angela Beach jest OK.
IP: 89.74.32.22
Kasia
Gość
Kurczę,tak czytam na temat aquamarisu i jestem w głębokim,szoku,dobrze ,że jestem już po urlopie,bo załapałabym niezłego doła.My byliśmy w terminie 14.07 do 26.07 z aquamarisem w Słonecznym Brzegu.Urlop bardzo udany.Wszystko było zgodne z ofertą.Mieszkaliśmy w hotelu Bajkal w nowej części.Byliśmy z dwójką małych dzieci i nie mam nic do zarzucenia naszemu organizatorowi.Hotel w dużej części zamieszkany przez Niemców,Słowaków i Polaków.Byliśmy na all inkl jedzenie rzeczywiście dość monotonne,ale dobre.Czysto na stołówce,miła i sprawna obsługa.Nasza dwójka maluchów córka 6 lat,syn 2 jadła przez dziesięć dni i nic nam się nie działo.Napoje do woli,lody i ciasteczka dokładane,niczego nie brakowało.Pokoje z dostawkami z widokiem na morze,ręczniki wymieniane co dwa dni,pościel raz na 5 dni.Codziennie sprzątany pokój.Wiec generalnie,Bułgariia ok.Pozdrawiam i życzę mimo wszystko udanych wakacji!!!!
IP: 93.176.198.32
Jula
Gość
Czy może ktoś polecić na Krecie w miejscowości Kokkini Hani jakiegoś fajnego organizatora wycieczek lokalnych, żeby nie przepłacać? i Czy był ktoś z Aquamarisem na wycieczce w Agios Nikolaos?
IP: 83.30.127.176
Monia
Gość
Ja byłam z tym biurem w lipcu na Korfu hotel canal d amour. Organizacja biura całkowicie bez zarzutu , począwszy od transferu do hotelu jak i z hotelu na lotnisko, żadnych problemów. Jak czytam te posty; ze biuro jest fee bo był jeden rodzaj kiełbasy, albo nie było takiego czy innego ciasta, to coś mi sie robi. Czego wy oczekujecie za takie pieniądze?, trzeba było wybrać ofertę innego biura za większe pieniądze to może byście tak nie narzekali. Zamiast cieszyć się urokami Grecji skupiacie się niepotrzebnie na takich drobnostkach. Mój hotel nie był jakiś wypasiony, ale to zlałam, miałam wspaniałą ekipę, piękne okolice, miałam po prostu CUDOWNE WAKACJE!!
IP: 31.175.15.175
Halski
Gość
Właśnie wróciliśmy z Bułgarii Słoneczny Brzeg hotel Elwira.Od samego początku parodia od razu na lotnisku pobrali po 20 euro bo wiedzieli co się dzieje.Wylot opóźniony i informacja o tym telefonicznie z biura pośredniczącego.W umowie była mowa o opłacie na miejscu jednak chyba wiedzieli co będzie się działo i dlatego pobrali opłatę na lotnisku.Po przylocie pierwsza wiadomość od rezydenta o zmianie hotelu,wiele zapewnień,że wyższy poziom i nie ma co.Oczekiwanie na lotnisku ponad 2 i pół godziny na wyjazd a po drodze zapewnienia w jakim to nie będziemy hotelu macie opcje All Inclusive,wszystko będzie dobrze.Jak się jednak okazało nic nie było dobrze.)d godz 17.00 po oczekiwaniu do 19.30 dopiero wyjazd z lotniska,jazda z hotelu do hotelu bo nie ma miejsc i jeszcze słowa rezydenta że może nas zostawić i tak dalej,zapytany o nr.do Konsula nic nie powiedział tylko zamilkł.w hotelu dopiero o 23.00 bez kolacji itp pomimo zapewnienia i opcji All .Hotel załatwiony na jedna noc ze śniadaniem w opcji All , jak się okazało jedynym w czasie całego pobytu.Pierwszy napój zaproponowano nam po zobaczeniu jak się tułamy po hotelach o godz 22.30 i to po interwencji/były małe dzieci/.Następny dzień i następne rozczarowania.Przetransportowanie do właściwego hotelu ELwira i oczekiwanie na zakwaterowanie pomimo opcji All od dnia poprzedniego parodia i nic więcej,dopiero po interwencji uczestników i telefonach do biura podróży okazało się że w hotelu jesteśmy już zakwaterowani od dnia 22.07. więc dlaczego o godz 11.00 w dniu 23.07 oczekiwaliśmy na kwaterunek.Opcja All w tym hotelu to porażka nie można tego co chcesz i ponadto wybór dań polega na jednym daniu i nic po za tym.Jeżeli już coś znajdziesz w menu to jesteś informowany,że tego nie ma lub to ci nie przysługuje.Porcje żywnościowe dla tych w opcji All okrojone natomiast to samo danie dla klientów w innej opcji lub komercyjnych płacących było dużo większe.Jeden wielki syf i oszustwo ze strony biura podróży.Nie polecam uważajcie.Pewna reklamacja.
IP: 79.186.121.120
werka0103
Gość
też lecę do Bułgarii, ale jakoś nie zraził mnie ten komentarz. Po 1 czego się spodziewać po 2* hotelu, po 2 o dopłacie 20 euro na miejscu każdy wie wcześniej bo jest to napisane w umowie, a po 3 że lot był opóźniony to już chyba nie wina biura podróży!

Ale zobaczymy jak będzie, wszystko przede mną!
Pozdrawiam!
IP: 178.42.147.53
Użytkownik
Maćku, czyżbyśmy siedzieli obok siebie w samolocie? Jeśli tak to pozdrawiamy.

A co do wiecznie niezadowolonych to ich problem. My byliśmy w hotelu Ioannis i było SUPER :)
IP: 77.253.182.130
bgbgbg
Gość
w quamaris nic nuie zgadza sie z oferta do tego stopnia, ze informacje o zmianie warunkach umowy dostaje sie po przylocie na krete. bezczelnie cie traktuja i zamiast do htelu 4 gwiazdki zawoza do hotelu 2 gwiazdki . wszyscy wracajacy z krety w samolocie narzekali na przekrety z ich storony na caly samolot ludzi , 1 para zadowolona. sklac reklamcje i pozwy ludzie
IP: 178.235.168.192
Gabi
Gość
Czy leci ktos 10.08 na Kretę do Tales Beach. Nie ukrywam, że opinie nt tego biura troche mnie martwią,,,,Jeśli ktoś był w tym hotelu, proszę o opinie,,
IP: 89.68.28.192
Gabi
Gość
Talea beach,,
IP: 89.68.28.192
truppi
Gość
Byłem pod koniec lipca na Korfu w hotelu Canal D'amour, nie mam żadnych zastrzeżeń do biura. Wszystko zgodne z ofertą, wiedziałem, że nie ma co oczekiwać luksusów za taką cenę i 3 gwiazdki, więc się nie zaskoczyłem. Hotel bardzo w porządku, lokalizacja znakomita, po wyjściu z balkonu jesteśmy praktycznie w morzu :) Hotel nieco oddalony od zgiełku centrum, ale jak ktoś jest spragniony klubowych szaleństw dotrze tam w 5 minut. Polecam gotrąco wycieczki organizowane przez biura na miejscu, jest ich kilka, bardzo bogata oferta za według mnie niewielką cenę (wycieczki z Aquamaris były duuużo droższe, nie korzystaliśmy z nich). Szczególnie warta uwagi jest wyspa Erikousa, bajeczne miejsce :)

Reasumując w moim przypadku Aquamaris spisał się bez zarzutu - organizacja przelotu i transferu bardzo dobra, hotel okej i w zasadzie tyle oczekiwałem. Cała reszta była fantastyczna, ale to już nasza zasługa i tego jak sami zorganizowaliśmy sobie czas :) I właśnie na odpoczynku i fajnym spędzaniu czasu polecam się skupić, a nie na wiecznym "narzekactwie" i postawie roszczeniowej.

Notabene jak widziałem (a szczególnie słyszałem) ludzi z którymi leciałem samolotem to...sobie wyobrażam jaki typ ludzi zamiast cieszyć się z wakacji, chłonąć kulturę i atmosferę kraju wypoczynku, kłóci się o kiełbasę czy szklankę wódki. Takie to przaśne i śmieszne troszkę. Tak jak i bicie braw w samolocie...
IP: 85.14.102.54
olej
Gość
Witam!
22 sierpnia wyruszam z aquamaris do hotelu Aeolis na Thassos wylot 5:15 W-wa o której mogę się spodziewać, że będę na miejscu?
Może jakieś wskazówki nie ukrywam, że pierwszy raz jadę na zagraniczną wycieczkę wykupioną w biurze podróży a opinie na temat tego biura i hotelu są raczej negatywne :(
Poproszę kilka zdjęć z hotelu i najbliższych okolic mój mail: olejekthebest@tlen.pl
Z góry dziękuje
IP: 84.10.84.189
tmig
Gość
COLINDRIA MARE!!!!!!!!!!!!!
Szanowni ludzie, bez przesady z oczernianiem tego hotelu, zgadzam sie ze nie zasługuje n 4* ,z tym to sporo przesadzili ci z Aquamarisu. Byliśmy tam z żoną od 27.07 do 03.08 i przeżyliśmy, pokój był ok, prawie jak na zdjęciach, wiadomo ze zdjęcia troche zretuszowane, nie wiem jak wyglądały inne pokoje ale z rozmów z innymi osobami tam przebywającymi wiem ze nie było tragedii, czytalem jak ludzie narzekali ze nie było ciepłej wody,na szczescie nie było bo po całym dniu na słoncu zimna woda była wybawieniem, jedzenie tez normalne,wiadomo inny klimat inne obyczaje,inna kuchnia,nie ma co narzekac, all inclusiv bez pompki ale browar,cola i inne napoje tez były,jakies chipsy,krakersy też, lody były od mniejwięcej 12 do wyczerpania zapasów tzn. nie było ich za wiele ale codziennie były, najwiekszym problemem byl brak plaży, po asfaltowej drodze do plaży z piaskiem było 20 minut drogi, plaza ta była przy innym hotelu i za leżaki i parasol trzeba bulic 12 euro,ale mozna polozyc sie na swoim reczniku za darmoche, wycieczki fakultatywne sa drogie,od 42 do 143 euro, my bylismy tylko na jednej za 48 euro,było fajnie ale troche za drogo, popularne jest wypożyczanie samochodu ale trzeba uważac bo wiadomo ze te firmy mają swoje metody zeby jak najwiecej wyciągnac. Jesli macie wykupione wczasy to nie sluchajcie tych wszystkich beznadziejnych i opini i sie nie zalamujcie tylko pakujcie sie i do Grecji, Kreta jest piękna,góry i morze w jednym, super ciepła i łdna woda,to nie nasz Bałtyk, jesli chcecie wiecej info piszcie z pytaniami tomek.migdal83@wp.pl NAPRAWDE NIE JEST ŻLE
IP: 83.10.31.203
MKa
Gość
Do tmig- byliśmy w tym samym czasie. Jeśli chodzi o hotel Colindria mare i biuro aquamaris to źle nie jest. Rezydent codziennie na miejscu, wszystkie wycieczki fakultatywne zostały zrealizowane (za co duży plus bo w innych biurach zdarzają się niespodzianki) jeżeli podczas posiłków czegoś zabraknie to wystarczy o to poprosić-obsługa bardzo miła, napoje wydawane bez łaski do 23.00. Miejscowość Sisi spokojna z urokliwymi restauracyjkami z typowo greckim klimatem nie to co pobliska Malia gdzie plagą są czarnoskórzy na skuterach i kładach ale za to w Malii mają świetną plażę. W hotelu byłam bardzo rzadko - wycieczki na Santorini polecać chyba nie trzeba, koniecznie trzeba pojechać na Złotą wyspę (Chrissi), do Chanii i Heraklionu (muzeum archeologiczne) oraz obowiązkowo do Knossos, my wypożyczyliśmy samochód i pojechaliśmy jeszcze nad lagunę Balos na samym zachodzie Krety-coś pięknego. Komarów nie było, ciepła woda w czasie dnia a wieczorami letnia ale to jak przedmówca słusznie zauważył nie przeszkadzało wogóle. Ogólnie bardzo udany urlop.
IP: 87.99.97.195
ragado
Gość
Ja też lecę z Katowic do Ilyssion :)
IP: 83.230.5.150
ja.szy
Gość
do "olej"
Powinieneś być na Wyspie w hotelu ok. 15.00 . Złóż bagaze do pokoju i szybciutko na lunch - trzeba się spieszyć, bo z wydawaniem nie czekają zbyt długo. Będziecie myślę zadowoleni.....
IP: 87.105.134.171
zocha
Gość
Można się dowiedzieć , o której są na miejscu ci co wylatują z Katowic?
IP: 89.73.80.253
zocha
Gość
Zapomniałam dodać,że chodzi mi o Aeolis na Thassos.
olej
Gość
Jakie napoje alk. polecacie i czy można z nimi wyjść na zewnątrz?
IP: 84.10.84.189
calworin
Gość
Dzisiaj zostałem powiadomiony przez biuro aquamaris ,iż po 29 .08 nie będzie wyjazdów na thassos do hotelu aeolis z uwagi na brak chętnych uczestników . Miałem lecieć w dniu 5.09. z Katowic ,zaproponowano mi w tej cenie hotel Magna Graecia na Korfu w tym samym terminie i w tej samej cenie. Czy ktoś otrzymał również taką propozycję ?
IP: 83.5.18.192
ja.szy
Gość
My lecieliśmy z Katowic. Na miejscu mieliśmy szczęście zdążyć na prom o 19.30. Po odstawieniu turystów do wcześniejszego hotelu, do Aeolis dojechaliśmy tuż po 22. Obiad czekał. Szkoda, że te osoby które były w Aeolis wcześniej przed nami nie miały tyle szczęścia co "nasz turnus".
IP: 87.105.134.171
zocha
Gość
Dziękuję za info. Do Calworin. Ja też mam lecieć w tym terminie ale na razie nic nie dostałam . Jutro wybieram się do mojego biura i napiszę co mi powiedzą.
Wiola
Gość
Ja również dostałam dzisiaj taką samą informację odnośnie Thassos i hotelu Aeolis z zamianą na Corfu hotel Magna. Oferta podobno dużo lepsza, opinie również rekomendacja hotelu ok. Ale już z tym biurem nie ryzykuję, wolę sobie odpuścić tegoroczne wczasy :'(
IP: 83.242.64.23

Strona: « < ... 38 39 40 41 42 43 44 45 46 ... > »

Forum turystyczne » AQUAMARIS

Na skróty: Bułgaria, Chorwacja, Egipt, Grecja, Hiszpania, Maroko, Polska, Tunezja, Turcja, Włochy, W. Kanaryjskie

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. OK, zamknij