Akurat ja nie zamierzam siedzieć w pokoju, więc to mi tak strasznie nie przeszkadza. Ważne żeby było w miare schludnie
Zamierzamy dużo zwiedzić i cieszyć sie urokami Grecji
a powiedz prosze jeszcze coś na temat podróży samolotem oraz transferu z lotniska- chodzi mi o organizacje.. Czy byly jakies opóźniania i jak wygladalo to wszystko na lotnisku. Dodam, że pierwszy raz wybieramy się z jakimkolwiek biurem podróży. Bede wdziewczna za wszelkie informacje.
No ijakbyś mogła powiedziec cos na temat tego aneksu kuchennego, który znajduje sie w pokoju. Korzystaliście z niego?
AQUAMARIS
Strona: « < ... 40 41 42 43 44 45 46 47 48 ... > »
Autor | Treść |
---|---|
Sylwia
|
#1076 11:07, 15.08.2011
|
Gość |
IP: 87.205.20.171
|
Sylwia
|
#1077 11:38, 15.08.2011
|
Gość |
Monia jeśli maasz jakieś zdjęcia pokoju i miejsc wartych zobaczenia- prosze wyślij mi na maila. Bede wdzieczna!! poczta.sylwia@wp.pl IP: 87.205.20.171
|
Monia
|
#1078 12:06, 15.08.2011
|
Gość |
Transfer przebiegł bardzo sprawnie, od razu po wylądowaniu czekała na nas rezydentka i skierowała do autokaru, który już czekaj, czas drogi do hotelu ok godziny. To była też nasza pierwsza podróż i się obawialiśmy jak to będzie po wylądowaniu, ale wszystko sprawnie szło. Aneks kuchenny skromny, talerze, garnek, filiżanki, sztućce, upichcić coś się da, my nie korzystaliśmy. Warto sobie pobrać jakieś paczkowane jedzenie i pomrozić, bo w tawernach to troszkę kaski się wydaje IP: 31.174.166.26
|
Sylwia
|
#1079 18:18, 15.08.2011
|
Gość |
Dziekuje kochana za informacje i zdjęcia Piękne okolice a ta pizza mega smakowicie wyglada Mam nadzieje, że bedziemy rozwnie zadowoleni jak Wy! Dużo mi pomoglaś! nie mieliście zadnych dopłat lotniskowych itp?? Powiedz prosze jeszcze o której mieliście lot w ta i z powrotem? IP: 87.205.20.171
|
Monia
|
#1080 19:15, 15.08.2011
|
Gość |
Dopłata lotniskowa była ok 150 zł za 2 osoby, ale my nie płaciliśmy,myślę ze jak ty lecisz już 22 to takowej doplaty nie będziesz mieć, albo już miałaś uwzględnioną , zależy kiedy wykupiłaś wczasy. Z Katowic wylot był o 13, i podróż trwała dłużej bo mieliśmy lądowanie w Salonikach, gdzie część turystów wysiadła, troszke to trwało, ale za to zaliczyliśmy dwa starty. Pod hotelem byliśmy ok 19 tamtejszego czasu, czyli godzina do przodu niż u nas(na spacerek zdążyliśmy iść i obejrzeć pierwszy zachód słońca. Natomiast powrotny lot mieliśmy 18:20, był bezpośrednio do Katowic i trwał jakieś 1,5 godziny. Jeśli chodzi o filtry do opalania to moim zdaniem nie trzeba brać wysokich, my wzieliśmy 50 i 30 .50 sie nie smarowaliśmy, na początek 30 a potem kupiliśmy 8. Lepiej zabrać więcej czegoś po opalaniu aby nawilżyć skórę. Przydadzą sie wszelkie specyfiki na komary bo tną w pokoju równo. Ciuchów też za duzo nie bierz, bo nie są potrzebne. Jeśli, tak jak radziłam wcześniej, nie będziecie się przejmować stanem pokoju, to na pewno bedziecie zadowoleni, jest przepieknie!! My zamiast narzekać a to na pokój a to na coś innego poprostu cieszyliśmy się słońcem, morzem pięknymi okolicami i było cudownie. IP: 31.175.37.120
|
Sylwia
|
#1081 19:32, 15.08.2011
|
Gość |
napewno nie bedziemy sobie zawracać głowy pokojem, bo akurat dla nas to nie jest najwazniejsze Zamierzamy korzystać ze słońca i morza, oraz troche pozwiedzac- napewno wybierzemy sie do stolicy i pobliskich miasteczek Sidari Twoje informacje sa bardzo przydatne Nam i bardzo cieszy mnie to, że wszystko bylo w porzadku Jakbys jeszcze podała jakies przykladowe ceny w knajpach oraz zwykłych sklepach- bylabym wdzieczna. Zastanawiamy się ile wziąć pieniedzy zeby nam starczylo na wszystko, bo ponoć jedzenie dość drogie a chcemy też troszke pojezdzić, coś kupić i zwiedzic Ile mieliscie ze soba i czy Wam starczylo, jesli spytac moge? IP: 87.205.20.171
|
Sylwia
|
#1082 19:38, 15.08.2011
|
Gość |
wycieczke zamawialiśmy dość dawno- jakoś w kwietniu.. nikt do tej pory nie dzwonil, wiec mam nadzieje że już doplata nam nie grozi IP: 87.205.20.171
|
Monia
|
#1083 19:56, 15.08.2011
|
Gość |
Jeśli chodzi o centrum Sidari to rzut beretem , a tam życie nocne na full, dyskoteka jedna obok drugiej, polecam. Przykładowe ceny w tawernie to np musaka, spagetti, pizza, 5,5-7 e, piwo ok 2e, sok 1,5e, sałatka grecka ok 6e, hamburger 3e. Juz tak dokładnie nie pamiętam. Naprawdę polecam tę wycieczką do najciekawszych miejsc Korfu z polska przewodniczka, kosztuje o ile pamiętam 38 e. Oczywiście możecie sobie to sami zorganizowac ale gwarantuję że do co poniektórych miejsc nie dotrzecie.Potem ewentualnie możecie na wlasną rękę wybrać sie do centrum Korfu i tam połazić po sklepach. Jeśli chodzi o kaskę to my wydaliśmy 3 tys z hakiem ale można mniej, sporo nam poszło na pamiątki i inne duperele. Jeść tam się zabardzo nie chce, my jedliśmy rano jakieś śniadanko potem lenistwo cały dzień i gdzieś ok 19 na miasto, jakaś kolacyjka IP: 31.175.37.120
|
Monia
|
#1084 20:00, 15.08.2011
|
Gość |
Była Pani która miała jakieś 1000 zł, pobrała z domu jedzenie, zamroziła na miejscu i jakos dała radę) IP: 31.175.37.120
|
Monia
|
#1085 20:23, 15.08.2011
|
Gość |
Sorry, ta wycieczka dookoła wyspy kosztowała 39e i obejmuje:wizyta w mieście Korfu gdzie odwiedziliśmy kościół św Spirydona, potem spacer po wąskich uliczkach miasta. Następnie przejechaliśmy do Gastouri, gdzie odwiedziliśmy pałac cesarzowej Sissi- piękną posiadłość Achilion(mozna robić fotki).Potem wizyta w wytwórni słynnego likieru wyspy Korfu kum kuat. Tam mozna zakupić wiele pysznosci, polecam migdały w lukrze. Następnie słynna zatoka Palokastrica,widoki z tego miejsca są niesamowite. Odwiedziliśmy również klasztor Moni Theotoku znajdujący się na szczycie wzgórza górujacego nad morzem. I na koniec Bella Vista-punkt widokowy z którego rozciąga się widok na całe wschodnie wybrzeże. No i do tego wszystkiego wiele ciekawych historii opowiedzianych przez przewodniczkę) IP: 31.175.37.120
|
michal
|
#1086 21:02, 15.08.2011
|
Gość |
Ludzie wycieczki wycieczkami ale jedźcie na Pandokratora. Wystarczy wyporzyczyć auto i ok 2 godz jazdy z Sidari, ale wrażenia niezapomniane. Widać z tamdąd całe Korfu bez kitu. IP: 83.242.69.83
|
michal
|
#1087 21:05, 15.08.2011
|
Gość |
A wieczorem warto pojechać do Peroulades na zachód słońca. Coś pięknego. IP: 83.242.69.83
|
truppi
|
#1088 21:50, 15.08.2011
|
Gość |
Rejs na Erikouse kosztował 17 Euro, a przejazd do Paleokastrisy 7 (na osobę). Obie wycieczki gorąco polecam, szczególnie wyspę Erikousa, z jej długą, przepiękną, piaszczystą, a co najważniejsze niemal zupełnie pustą plażą i absolutnie krystaliczną wodą Są to wycieczki typu sam transfer i czas wolny. Dla nas były idealne, nie lubimy takich objazdówek z przewodnikiem. W stolicy byliśmy autobusem na własną rękę, koszt jak pamiętam 6 Euro za osobę w obie strony. Perlouades jest blisko, na tyle, że można bez problemu dojść tam na piechotę, a wrażenia są super Co do jedzenia, polecam bardzo tawernę Ionian Blue, jest nieco oddalona od Sidari (od hotelu to jakieś 10 min drogi piechotą), ale to akurat jej atut. Pyszne jedzenie, ceny porównywalne, a nawet niższe niż w większości knajp (szczególnie opłacalne wino), a obsługa świetna. Prawdziwie rodzinna atmosfera. Polecam również Face Taverna, kilka kroków od hotelu. IP: 85.14.102.54
|
Monika
|
#1089 06:45, 16.08.2011
|
Gość |
Czy ktoś może polecić jakieś fajne tawerny w miejscowości Roda? IP: 87.205.22.26
|
woj
|
#1090 10:18, 16.08.2011
|
Gość |
10 sierpnia wróciłem z Krety z hotelu Malia Resort. Ogólnie pobyt się udał. Co do hotelu: max 2*, cześć pokoi wyremontowana, część nie. Panie sprzątały co 2 dni, pościel wymieniły raz. Jedzenie na początku jest ok ale po 3-4 dniach już się odechciewa. Ciągle to samo i w dodatku jest przetwarzane. Jak jednego dnia były zapiekane ziemniaki, to drugiego dodali jajko i trochę sera i zrobili omleto zapiekankę z tego - taki przykład. Wszystko pływało albo w majonezie, albo w śmietanie albo w oliwie z oliwek. Obsługa w hotelu jest miła i nie można mieć do niej zastrzeżeń. Chyba więcej miałem do współtowarzyszy którzy nakładali na talerze tak że im spadało, a potem i tak połowę wyrzucali do kosza - wieśniaki. Raz wydzielali jedzenie jak był "grill" bo bali się że braknie . Nie ma żadnych kolejek po napoje alkoholowe jak ktoś pisał, oraz nie ma problemu wzięcia tych napoi dla dwóch lub więcej osób na raz. Malia jest głośna. Cicho się robi dopiero o 6 rano, a do tej godziny to na ulicach jest jedna wielka impreza. Plaża jest piaszczysta, ale trochę brudna - choć obsługa tam stara się sprzątać co rano. Bardzo dużo quadów i skuterów, a angloe jeżdżą jak chcą - nie przestrzegają żadnych zasad drogowych i mają przyzwolenie policji . Nie polecam wykupowania wycieczek fakultatywnych, chyba że jest wycieczka na inną wyspę, której sami nie jesteśmy w stanie zorganizować. Lepiej wynająć samochód na miejscu i pojechać samemu - wiele plusów a do tego 2x taniej. Jak ktoś będzie wynajmował samochód to ważne żeby było pełne ubezpieczenie. Jeżeli go nie mamy to odpowiadamy za ewentualną szkodę do pierwszych w zależności 500 lub 1000 euro, ale mając na uwadze jak angole jeżdżą na kładach to o zarysowania nie trudno. Warto się targować przy wynajmowaniu samochodu, zawsze 10 - 15 euro utargujemy. IP: 79.185.14.239
|
agent
|
#1091 14:24, 16.08.2011
|
Gość |
wakacje z Aquamaris to ruletka, może się uda dostać to za co zapłaciliście i co było na umowie a może dostaniecie coś innego. Zmieniają hotele 4 dni przed wyjazdem albo już na samym miejscu. Nie szanują swoich klientów i agentów. IP: 89.77.77.192
|
kinia
|
#1092 18:02, 16.08.2011
|
Gość |
Hej! Chciałam przestrzec ludzi przed tym biurem. wrociłam kilka dni temu z Krety. Hotel ok, ale rezydent to był wielka porażka, skontaktowac się z nim graniczyło z cudem. A najlepsze w tej calej sytuacji było to, że zaplaciłam za wylot z katowic, a gdy wracałam moj przylot był do warszawy, a tylko dlatego, że jacyś ludzie którzy mieli bilety do warszawy załatwili z rezydenetem, aby wracać do Katowic i poprstu zamieniono nas miejscami. zamiast wracać z reszta grupy w nocy tak jak było planowane wracalismy rano, tracąc cały dzien na Krecie i tłukłam sie autokarem z Warszawy do Katowic. Mam problemy zdrowotne i nie moge podórżować tylu godzin autokarem dlatego wybrałam lot z katowic, ale nikogo to nie interesowało. Z krety musiałam dzwonic wszędzie na swój koszt, bo rezydent nie poinformował nas nawet jak z Warszawy dostaniemy się do Katowic. Jesli chcesz oszczędzić sobie nerwów i wypocząć, to nie wybieraj tego biura! Podrózowąłam już wiele razy i nie tylko po Europie a pierwszy raz poczułam się jak gorszy klient, bo reszta grupy ktora płaciła tyle co my została w hotelu i wróciła do Polski tak jak było planowane. IP: 79.139.6.206
|
Karo
|
#1093 19:05, 16.08.2011
|
Gość |
Kinia, w jakim hotelu byłaś? IP: 83.29.34.105
|
kinia
|
#1094 19:14, 16.08.2011
|
Gość |
Colindria mare i jestem zaowolona, czysta woda w basenie wymieniana co kilka dni, jedzenie dobre i smaczne, urozmaicone i barman przy pool barze jest nowy i bardzo sympatyczny i mily, więc opinie negatywne ktore znalazłam o hotelu nie adekwatne, moze przez to ze były zmiany w obsłudze. IP: 79.139.6.206
|
marina
|
#1095 15:41, 17.08.2011
|
Gość |
Kreta malia resort -biuro sprzedaje 2,5 - 3 gwiazdkowy hotel jako 4 za co należy obwiniać biuro a nie właścicieli hotelu i obsługę na miejscu -all in tylko w godzinach posiłków, kto miał okazje zapoznać się z katalogiem wiedział o tym od początku -transfer sprawnie -jedzenie na miejscu dobre i świeże, co prawda monotonne ale taka grecka kuchnia -pokoje w nowej części z widokiem na morze bardzo w porządku, osoby które były w starym budynku niestety nie były zadowolone -miejscowość dla ludzi młodych i lubiących się bawić, nie dla rodzin z małymi dziećmi -co do animacji proponuje się zapoznać z grafikiem wywieszonym w hotelu, który jest realizowany codziennie sumiennie oraz godzinami animacji i zejść z pani animator, która ma prawo z swoim czasem po pracy robić co zechce i uświadomić sobie, że ona nie pracuje 24/h IP: 94.70.97.89
|
Karo
|
#1096 16:07, 17.08.2011
|
Gość |
wczoraj dostałam telefon od pośrednika o dopłacie paliwowej, wyjazd jest 31.08 wiec poniżej 20 dni.. zadzwoniłam dzisiaj do pani z aquamaris by to wytłumaczyć, bo przecież nie mogą już teraz żądać dopłaty.. ale pani powiedziała że oni do wszystkich pośredników wysyłają informacje zawsze powyżej 20 dni i że muszę załatwić z pośrednikiem.. zaś pośrednik każe dzwonić do aquamaris :/ co mam w tej sytuacji zrobić? IP: 83.22.70.149
|
Kate
|
#1097 17:41, 17.08.2011
|
Gość |
We Wrześniu wyjeżdżam na Korfu do apartamentu "Thinaly Gardens". Interesują mnie również restauracje,markety oraz możliwe wycieczki zamawiane na miejscu.Czy są jeżowce? No i przede wszystkim ceny. Podzielcie się proszę swoimi opiniami IP: 93.105.174.44
|
JJ73
|
#1098 07:41, 18.08.2011
|
Gość |
Żeby żądać dopłaty muszą mieć dowód, że Cię poinformowali 20 dni przed wylotem. Wycieczkę sprzedał Ci pośrednik więc to jego problem - skoro Cię nie poinformował to sam musi zapłacić. A najlepiej to każ pośrednikowi przesłać dokumenty z których wynika, że rzeczywiście linie lotnicze podniosły opłaty dla Aquamaris - konkretnie na Twojej trasie i o ile. Ja tak zrobiłem i nie potrafili mi takich dokumentów przekazać. Skończyło się na obniżce dopłaty o 50% - nie powinienem nic dopłacać, ale nie miałem już czasu na użeranie się z nimi. I niech Cię pośrednik nie odsyła do Aquamaris, bo to jego zasrany interes żeby się tym zająć. IP: 212.185.43.212
|
Arek
|
#1099 08:14, 18.08.2011
|
Gość |
Byłem na krecie z tego biura, wszystko okey, hotel tak jak mówili, okolica też. Troche jedzenie mi nie podeszło ale to kwestia gustu.. IP: 212.227.18.15
|
Grzesiek
|
#1100 14:13, 18.08.2011
|
Gość |
Wróciliśmy z e Słonecznego Brzegu hotel Flamingo z biura Aquamaris i jesteśmy bardzo zadowoleni! Wszystko przebiegło idealnie bez problemów. Polecam! IP: 31.175.127.4
|
Strona: « < ... 40 41 42 43 44 45 46 47 48 ... > »
Na skróty: Bułgaria, Chorwacja, Egipt, Grecja, Hiszpania, Maroko, Polska, Tunezja, Turcja, Włochy, W. Kanaryjskie